Avira w Atlas Europy wykryła BDS/Gendal.17408.C.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post14 sty 2012, 18:33

No tak, wiem że dobry antywirus powinien być wyczulony na wszelkie podejrzane pliki i różne podejmowane przez nie akcje.

Tak samo zresztą jak dobry HIPS.

Wiem, że SS bywa przeczulony, ale blokuję w nim wszelkie akcje odbierane jako próba wykonania zrzutu ekranu, które nie są podejmowane przez programy do tego przeznaczone.

Skoro Avast nic nie wykrył w tamtym pliku, to znaczy że jest gorszy od Aviry? :mrgreen:

Sama nie wiem...
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post14 sty 2012, 18:38

Niezupełnie. Akurat przykład tej sytuacji nie może być brany pod uwagę, gdyż Avast być może ma zapisane pewną część kodu tego rodzaju wirusa w wyjątkach ;) . Temat myślę, że wyczerpany. Czy można zamknąć?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post14 sty 2012, 18:45

Ok. Temat wyczerpany. :)

Aha, virus total jest teraz bardziej funkcjonalny i można tam przeskanować plik maksymalnie mający 32 MB.

No i ten serwis działa zdecydowanie szybciej. :)
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”