Bardzo prosze o sprawdzenie loga

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post20 sie 2012, 20:08

Zrobilam skrypt I znow wszystko otworzyło mi się wieelkie tylko ze tym razem wparowal maz I powiedzial zebym nie lazla :) powem szczerze ze boje sie. Zrobilam restart na 18/08 I nie Wiem czy mam ruszac dalej czy zostawić to tak jak jest.

Teraz czekamy na nowe logi z OTL i log z Autoruns. Ponadto, czy ty piszesz z MacOSX?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

anula

Użytkownik

Post21 sie 2012, 11:00

Jeśli chodzi o autoruns to zle Cię zrozumiałam. Myślałam ze mam wszystko odznaczyc co się da i usunąć to co napisałeś/as. Nie wiem co mam robić bo zrestartowalam laptopa o 2dni wstecz :think:

-- 21 sie 2012, 00:09 --

MAC OSX hmmm Nie wiem, a co to jest. Jak to sprawdzic? :think:

-- 21 sie 2012, 10:43 --

Nowe Logi z OTL:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 21 sie 2012, 11:00 --

Log z autoruns :

Kod: Zaznacz cały

http://speedy.sh/F6KkX/AutoRuns.rar

Nie wszystko dalo sie odznaczyc i usunac, ale mam nadzieje ze tym razem zrobilam to dobrze :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post21 sie 2012, 12:07

Nie wszystko dalo sie odznaczyc i usunac, ale mam nadzieje ze tym razem zrobilam to dobrze :)

Nice ;) .

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

FF - prefs.js..keyword.URL: \"http://dts.search-results.com/sr?src=ffb&appid=102&systemid=2&sr=0&q=\"

:Files
C:\Users\tAbZa\Desktop\AutoRuns
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.ics
C:\Users\tAbZa\Desktop\AutoRuns (2).zip
C:\Users\tAbZa\Desktop\AutoRuns.arn
C:\UsbFix_Upload_Me_TABZA-PC.zip
C:\Users\tAbZa\Desktop\AutoRuns.zip

:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]

:Commands
[resethosts]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z ADWCleaner (z opcji Delete) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

anula

Użytkownik

Post21 sie 2012, 12:25

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post21 sie 2012, 12:33

OK. Czekamy jeszcze tylko na log z ADWCleaner i nowe logi z OTL i będziemy kończyć ;) .

anula

Użytkownik

Post21 sie 2012, 13:46

nowe logi z OTL:

-- 21 sie 2012, 12:49 --

Log z ADW cleaner:

-- 21 sie 2012, 13:46 --

Mam pytanie, mamskypa w programach ale nie moge go uruchomic. Gdy otwieram, jest pusty. Czy moge go usunac i zainstalowac nowego?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post21 sie 2012, 20:31

ADWCleaner.

Odinstaluj.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.

:Files
C:\UsbFix
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.ics
C:\Users\tAbZa\Desktop\AutoRuns.rar

:Reg
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.

Skype.

Reinstalacja do najnowszej wersji.

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.

anula

Użytkownik

Post22 sie 2012, 11:27

W programach nie mam adw cleaner

-- 22 sie 2012, 11:27 --

ale jak klikam start i wpisuje adwcleaner to wyskakuje ze mam go w plikach

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 sie 2012, 12:52

ale jak klikam start i wpisuje adwcleaner to wyskakuje ze mam go w plikach

Otwórz ADWCleaner i wybierz w Nim opcję -> Uninstall .

anula

Użytkownik

Post22 sie 2012, 15:17

ok zrobione, dzieki :clap:

-- 22 sie 2012, 14:14 --

log z usuwania:

-- 22 sie 2012, 14:16 --

Wczesniej z pulpitu usunelam autoruns.rar, mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo niczemu :doh:

-- 22 sie 2012, 14:19 --

czy do sporzatania musze zaznaczyc w extra registry "use safe list"

-- 22 sie 2012, 15:17 --

Jak mam uzyc CC cleaner? Kliknac na "cleaner" i potem "uruchom cleaner"? A na gorze kliknac "windows" czy "programy"? A co z rejestrem? Kliknac tam "skauj by znalezc problemy"? Sorki ale nie wiem :?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 sie 2012, 16:46

Wczesniej z pulpitu usunelam autoruns.rar, mam nadzieje ze to nie zaszkodzilo niczemu :doh:

Nie ma problemu ;) .

czy do sporzatania musze zaznaczyc w extra registry "use safe list"

Nie musisz. Otwierasz OTL i wciskasz po prostu -> Sprzątanie.

Jak mam uzyc CC cleaner? Kliknac na "cleaner" i potem "uruchom cleaner"? A na gorze kliknac "windows" czy "programy"? A co z rejestrem? Kliknac tam "skauj by znalezc problemy"? Sorki ale nie wiem :?

U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

Obrazek Obrazek

Komentarz Nie dotyczący Sprawy.

Cały tekst, który tu pogrubiłem jest instrukcją, którą podaje XMan, a jako, że jest ona skuteczna i dobra to stosuje ją tutaj ;) .

anula

Użytkownik

Post22 sie 2012, 20:14

Rozpoczelam skanowanie I skanuje jus ponad godzine I dopiero zauwazylam ze w nawiasie jest napisane"okres testowy". Co mam zrobic? Jak pobrac zebu bylo bez okresu testowego? Musze wykupic? Czy da sie inaczej? Czy mam przerwac?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 sie 2012, 20:31

Rozpoczelam skanowanie I skanuje jus ponad godzine I dopiero zauwazylam ze w nawiasie jest napisane"okres testowy"

Zgodziłaś się na okres testowy przy końcu instalacji. Trudno. Może tak pozostać. Po 30 dniach zniknie.

anula

Użytkownik

Post22 sie 2012, 22:32

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post22 sie 2012, 22:38

anula pisze:raport z pelnego skanowania:

W porządku. Nic istotnego. Opróżnij jeszcze kwarantannę Malwarebytes`a (Usuń Wszystko).

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”