Infekcja CyberLocker RSA-2048
- djarta
- Kontaktowanie:
Czyli system masz czysty 

-
Ino zaszyfrowany.
Dzięki za pomoc. Teraz muszę znaleźć chętnego do formatowania i postawienia tego wszystkiego na nowo.

Dzięki za pomoc. Teraz muszę znaleźć chętnego do formatowania i postawienia tego wszystkiego na nowo.

Vista Business na ESPRIMO Mobile V5535
- djarta
- Kontaktowanie:
Możesz usunąć wszystkie pliki z rozszerzeniem encrypted
I normalnie z komputera korzystać.

- XMan
Prawdopodobnie otrzymałeś i kliknąłeś na linki z tego maila:

Otrzymałem go również wczoraj i od razu wyczułem że jest fałszywy, zawiera wirusa/trojana.
Na nic nie klikałem, natychmiast usunąłem...
Spróbuj odszyfrować dane za pomocą tej usługi:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Otrzymałem go również wczoraj i od razu wyczułem że jest fałszywy, zawiera wirusa/trojana.
Na nic nie klikałem, natychmiast usunąłem...
Spróbuj odszyfrować dane za pomocą tej usługi:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
@XMan - zgadza się. Jedna różnica - nie klikałem, jedynie otworzyłem a potem zamknąłem komputer. Myślałem, że to jakiś durny fake, po kliknięciu przekierowanie na jakąś stronę i dopiero wtedy zaczną się schody. Nawet skopiowałem 'właściwości' z tego e-maila. Oczywiście tłumaczenie, że to nie JA - niewiele da, bo ja też tłumaczę, otwieraj pocztę na stronie, a dopiero potem pobieraj na PC.
Cóż, nie podejrzewaliśmy, że to taki mess z tego będzie. Pewnie gdybym akurat siedział przy kompie, to bym nie otworzył nawet, tylko wywalił z marszu. A tak, zastałem już otwartą wiadomość i jedynie rzekłem - nie klikaj.
Co do strony noransom. Pobrałem Decryption app, ale nie jest to pod Win 32 jaki ja mam (Win XPro SP3).
@djarta Myślałem o tym, ale obawiałem się wywalenia omyłkowo czegoś istotnego - na moje oko, są to i owszem ważne pliki, ale chyba nie systemowe. Mogę ostatecznie tego spróbować. Chyba że XMan coś jeszcze zaproponuje. Naprawdę bym chciał te pliki z powrotem.
Dużo pracy mojej dziewczyny - ogrom po prostu, tłumaczenia etc., masa pobranych rzeczy, mogę pobrać ponownie, ale przy necie LTE 30GB to będzie trwało.
Im więcej odzyskam, tym lepiej, jak się nie da, trudno... będę czyścił komputer poprzez Wyszukaj *.encrypted i wywalał.

Cóż, nie podejrzewaliśmy, że to taki mess z tego będzie. Pewnie gdybym akurat siedział przy kompie, to bym nie otworzył nawet, tylko wywalił z marszu. A tak, zastałem już otwartą wiadomość i jedynie rzekłem - nie klikaj.

Co do strony noransom. Pobrałem Decryption app, ale nie jest to pod Win 32 jaki ja mam (Win XPro SP3).
@djarta Myślałem o tym, ale obawiałem się wywalenia omyłkowo czegoś istotnego - na moje oko, są to i owszem ważne pliki, ale chyba nie systemowe. Mogę ostatecznie tego spróbować. Chyba że XMan coś jeszcze zaproponuje. Naprawdę bym chciał te pliki z powrotem.
Dużo pracy mojej dziewczyny - ogrom po prostu, tłumaczenia etc., masa pobranych rzeczy, mogę pobrać ponownie, ale przy necie LTE 30GB to będzie trwało.
Im więcej odzyskam, tym lepiej, jak się nie da, trudno... będę czyścił komputer poprzez Wyszukaj *.encrypted i wywalał.

- Janusz_1956
Podłączę się do tematu bo spotkało mnie dokładnie to samo. Przebolał bym to ale zaszyfrowało mi zdjęcia z kilku ostatnich lat i na to się wściekłem. Dzisiaj otworzyłem Photoshopa i o dziwo mogłem otworzyć zaszyfrowane fotki
. Wykonałem kilka poprawek i zapisałem (kilka zdjęć ) na pulpicie. I tu wielka radość, mogę je normalnie otworzyć. Teraz muszę się zastanowić jak w ten sposób odzyskać kilka tysięcy fotek. Morze ta informacja komuś się przyda.
Próbowałem skorzystać z tego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale nie bardzo wiem jak.

Próbowałem skorzystać z tego Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale nie bardzo wiem jak.
- djarta
- Kontaktowanie:
Wyślijcie mi ktoś jeden bez różnicy jaki zaszyfrowany plik.
-
Właśnie jestem u Ciebie na PW, ale nie wiem jak załączyć plik do wysłania.
Jak to zrobić, przez inną stronę?
Jak to zrobić, przez inną stronę?
- djarta
- Kontaktowanie:
Zippyshare>??
-
- djarta
- Kontaktowanie:
Nie odszyfrujemy tego, próbowałem wszystkiego.
-
Rozumiem.
Dzięki.

Dzięki.

Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, 21:12 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zamek
Powód: Zamek
-
- Reklama