kominekl pisze:O tym informację znajdziesz na moim blogu.
Przepraszam bardzo, ale gdzie to dokładnie jest bo szukałem i nic nie znalazłem ?
Próbowałem też Revo Uninstallerem w trybie zaawansowanym i z nowym punktem przywracania, ale też chciał deinstalować WinRAR a jak kliknąłem Nie, to znalazł bardzo dużo bo ponad 5 tys. powiązanych wpisów oraz dodatkowo długą listę programów do usunięcia.
Sprawdź to (usuń).
W Revo teraz to już teraz nieistotne nie pokazuje on już ich na liście, usunąłem zarówno
WinRAR jak i
Xvid Video Codec normalnie przez Panel, z tym że wcześniej WinRAR bo jak wiesz Xvid wywalał monit
Czy kontynuować deinstalację WinRAR-a ?, a pozostałe jeszcze resztki normalnie ręcznie. Następnie przeczyściłem komputer programami czyszczącymi i restart.
Ale wciąż nie mam pewności czy wszystko po tych obiektach zostało usunięte, przypuszczam że chociażby w %SystemRoot%\system32 są jeszcze jakieś elementy tego kodeka.
Dlatego chciałbym, żebyś to sprawdził poprzez logi i zerknął na to pod kątem tych dwóch programów, a wcześniej napisał z czego i jak właściwie wykonać i podać te logi ?Z samym Revo to było tak, że ja tak naprawdę spróbowałem wcześniej usunąć to co on znalazł od Xvid-a, a wcześniej utworzyłem p.p. Tam post wyżej nieprecyzyjnie się wyraziłem - wtedy niewykonałem tylko tego usunięcia listy programów na końcu (była bardzo długa). Jeśli wiesz jak działa Revo - na pewno domyślasz się o co chodzi ?
Ale i tak przywróciłem wszystko do owego p.p., który utworzyłem bo okazało się i od początku miałem z tym wątpliwość, że usunął mi on też inne elementy np. autoaktualizację ALLPlayera, co zaskutkowało odpowiednim komunikatem.
Tak więc widać, że były tam i to liczne powiązania i współdzielności.
Swoją drogą te ponad 5,5 tys. znalezionych wpisów tylko od Xvid-a rzekomo wydawało mi się coś dużo jak na jeden program. Tam musiało być wiele różnych powiązań z innymi programami, może kodekami. Nie znam się specjalnie na tym.
Nadto - zupełnie nie zrozumiałem dlaczego Revo chce usunąć na końcu aż tak długą listę różnych aplikacji i programów ?
Tutaj to już się mocno zawahałem - czy nie zostałoby tam usunięte też nie to co potrzeba.
Wykonaj to. Wszelkie sterowniki i ich części do wyrzucenia poprzez Revo.
Tak to na pewno wykonam - ale jak już będzie po wszystkim tzn. będę miał pewność że wszystko po ww. oprogramowaniu i pozostałościach usunięte i jest w tym względzie czystość.
Tak naprawdę mam jeszcze inne problemy, których objawy zdają się sugerować na wspólną przyczynę. Tzn. tutaj głównie chodzi o kodeki lub ich niewłaściwą konfigurację.
Tutaj na pewno trzeba będzie się zastanowić później co zrobić i co ewentualnie odinstalować czy usunąć
o ile taka potrzeba, tak aby kodeki główne które chcę na nowo instalować czyli
K-Lite v. Mega dla XP 32-bit (teraz mam v. Full) mogły działać bez wszelkich zakłóceń ?
Wcale nie wykluczam, że będę musiał wywalić też jeszcze jakieś inne programy bo może kolidują w jakiś sposób ze sobą. Ale ... to dla porządku już w dalszej kolejności dobrze. Najpierw uporajmy się z tym.
Sterowniki do usunięcia i to wszystkie jak piszesz, ale... od czego to te sterowniki ? Tutaj nie bardzo to zrozumiałem - uściślij swoją wypowiedź.