Witam,
Mój PC od pewnego czasu nie włącza się( długo widać pasek ładowania i restart), albo jeśli już się włączy to po chwili wiesza się i kapito, ze 3 razy wywalił mi też Bluescreena, zawiesił się nawet w awaryjnym.
Informacja techniczna z blescreena STOP: 0x000000F4 (0x00000003, 0x85b14860, 0x85b149d4, 0x805fb0e4)
Windows XP
Komputer nie włącza sie lub zacina
- samel15
Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre są równiejsze od innych.
- Methos
uszkodzony windows i przy okazji inne błędy podejrzewam dysk twardy masz inny by postawić stabilnie system ? i w tedy ten dysk podłączy się jako D i sprawdzi się programem crystaldiskinfo HDtune... ?
albo reinstal windowsa ( tak by zachować dane nie R napraw przy pierwszym oknie gdy będzie pisać "wykryto już zainstalowany system windows xp co chcesz zrobić ? " tylko jedziesz dalej i wybierasz opcję instalacja windows
a tak w ogóle wiesz jak się instaluje windows ? bo może na marne moje pisanie jak instalować ( gdy umiesz )?
i podaj sprzęt i zaśilacz trzeba wiedzieć na czym stawiasz system ( to warzne sterowniki itd. [ głównie sterowniki ] )
-- 13 sie 2014, o 22:51 --
a i według tej strony :
http://www.hotfix.pl/bledy-systemu-windows-kody-bsod-a11.htm
0x000000F4
Bug Check 0xF4 to :
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION - Zakończono krytyczny dla systemu proces lub wątek.Rozwiązanie:
-Sprawdź system pod kątem wirusów.
-Podłącz dysk jako Master.
-Wykonaj szczegółową analizę historii problemu w celu znalezienia przyczyny.
domyślasz się co jest przyczyną ?
-- 13 sie 2014, o 22:53 --
proponuję przeniesienie tematu do działu bezpieczeństwo i potrzebne będą logi bardzo dużo logów :
Wrzuć obowiązkowe logi
OTL.txt i Extras.txt --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
FRST --> bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html
Logi/raporty wklejasz na:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
a na forum podajesz tylko linki do nich.
-- 13 sie 2014, o 22:56 --
bo według nazwy tematu wnioskuję że komputer czasem da się uruchomić wolno ale da
więc jak się włączy to wciśnij CRTL + SHIFT + ESC i w procesach szukasz tego co zabiera 99% cpu i klikasz zakończ proces i komputer ożyje a gdy pojawi się inny to też go zakończ
-- 13 sie 2014, o 22:57 --
a idzie go odpalić w trybie awaryjnym ? ( przed pokazaniem się loga wciskasz F8 )
albo reinstal windowsa ( tak by zachować dane nie R napraw przy pierwszym oknie gdy będzie pisać "wykryto już zainstalowany system windows xp co chcesz zrobić ? " tylko jedziesz dalej i wybierasz opcję instalacja windows
a tak w ogóle wiesz jak się instaluje windows ? bo może na marne moje pisanie jak instalować ( gdy umiesz )?
i podaj sprzęt i zaśilacz trzeba wiedzieć na czym stawiasz system ( to warzne sterowniki itd. [ głównie sterowniki ] )
-- 13 sie 2014, o 22:51 --
a i według tej strony :
http://www.hotfix.pl/bledy-systemu-windows-kody-bsod-a11.htm
0x000000F4
Bug Check 0xF4 to :
CRITICAL_OBJECT_TERMINATION - Zakończono krytyczny dla systemu proces lub wątek.Rozwiązanie:
-- 13 sie 2014, o 22:53 --
proponuję przeniesienie tematu do działu bezpieczeństwo i potrzebne będą logi bardzo dużo logów :
Wrzuć obowiązkowe logi
-- 13 sie 2014, o 22:56 --
bo według nazwy tematu wnioskuję że komputer czasem da się uruchomić wolno ale da
więc jak się włączy to wciśnij CRTL + SHIFT + ESC i w procesach szukasz tego co zabiera 99% cpu i klikasz zakończ proces i komputer ożyje a gdy pojawi się inny to też go zakończ
-- 13 sie 2014, o 22:57 --
a idzie go odpalić w trybie awaryjnym ? ( przed pokazaniem się loga wciskasz F8 )
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
- samel15
No to tak
Dysk jakiś może i się znajdzie, choć mam nadzieję że to nie dysk bo jest stosunkowo nowy może nawet jeszcze na gwarancji rano popatrzę.
Wiem jak instalować windowsa jeśli okaże się, że to będzie konieczne zrobię reinstal.
Sprzęt: Płyta główna Gigabyte M52L-S3P
Dysk: WD 15EARS - 00MVwb0
Zasilacz take me 400 230V (podejrzewam że jest słaby), Mam na stanie coś takiego: MODECOM Feel 350ATX wymienić go na ten?
Grafika: Radeon X550. Przy okazji się poradzę dostałem kartę Geforce FX 5200 AGP8X 128MB TV-OUT byłaby lepsza od tego staruszka? I czy podeszłaby do reszty sprzętu?
Nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi sterownikami (sterowniki instalowałem z płyty dołączonej do sprzętu ew jeśli to konieczne jakieś szczegóły na ich temat podam jutro jak komputer pozwoli.
Nie mam pojęcia co może być przyczyną, ponieważ system jest stosunkowo nowo postawiony, wirusów nie podejrzewam bo i skąd, z komputera korzysta od czasu do czasu tata w celu oglądnięcia filmu
Logi i wszelkie raporty wrzucę rano.
Wrzucam skan OTL zrobiony w normalnym trybie zastosowałem poradę z wyłączaniem procesów może dzięki temu
OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
EXTRAS: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tzn. to wygląda tak że czasem uruchamia się normalnie, nie wolno, w swoim tempie z tym, że wtedy po kilku minutach użytkowania zawiesza się, wtedy go restartuje, a po tym on już się nie uruchamia, tylko ładuje się dobrych kilka minut restartuje i tak w koło Macieju.
Jutro spróbuje z tym procesem.
Da się chciałem w ten sposób napisać temat na tym forum ale podczas pisania zawiesił się i wywalił bluescreena.
Pozwoliłem sobie też odinstalować Avasta za pomocą Revo Uninstaller w trybie zaawansowanym.
uszkodzony windows i przy okazji inne błędy podejrzewam dysk twardy masz inny by postawić stabilnie system ? i w tedy ten dysk podłączy się jako D i sprawdzi się programem crystaldiskinfo HDtune... ?
Dysk jakiś może i się znajdzie, choć mam nadzieję że to nie dysk bo jest stosunkowo nowy może nawet jeszcze na gwarancji rano popatrzę.
Wiem jak instalować windowsa jeśli okaże się, że to będzie konieczne zrobię reinstal.
Sprzęt: Płyta główna Gigabyte M52L-S3P
Dysk: WD 15EARS - 00MVwb0
Zasilacz take me 400 230V (podejrzewam że jest słaby), Mam na stanie coś takiego: MODECOM Feel 350ATX wymienić go na ten?
Grafika: Radeon X550. Przy okazji się poradzę dostałem kartę Geforce FX 5200 AGP8X 128MB TV-OUT byłaby lepsza od tego staruszka? I czy podeszłaby do reszty sprzętu?
Nie do końca rozumiem o co chodzi z tymi sterownikami (sterowniki instalowałem z płyty dołączonej do sprzętu ew jeśli to konieczne jakieś szczegóły na ich temat podam jutro jak komputer pozwoli.
a i według tej strony :
http://www.hotfix.pl/bledy-systemu-wind ... od-a11.htm
0x000000F4
Bug Check 0xF4 to :
Nie mam pojęcia co może być przyczyną, ponieważ system jest stosunkowo nowo postawiony, wirusów nie podejrzewam bo i skąd, z komputera korzysta od czasu do czasu tata w celu oglądnięcia filmu
Wrzuć obowiązkowe logi
Logi i wszelkie raporty wrzucę rano.
Wrzucam skan OTL zrobiony w normalnym trybie zastosowałem poradę z wyłączaniem procesów może dzięki temu

OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
EXTRAS: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tzn. to wygląda tak że czasem uruchamia się normalnie, nie wolno, w swoim tempie z tym, że wtedy po kilku minutach użytkowania zawiesza się, wtedy go restartuje, a po tym on już się nie uruchamia, tylko ładuje się dobrych kilka minut restartuje i tak w koło Macieju.
Jutro spróbuje z tym procesem.
Da się chciałem w ten sposób napisać temat na tym forum ale podczas pisania zawiesił się i wywalił bluescreena.
Pozwoliłem sobie też odinstalować Avasta za pomocą Revo Uninstaller w trybie zaawansowanym.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Z czystej ciekawości dawałeś smart do sprawdzenia?:
sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-hd-tune-t512.html
bo w logach widac błędy:
sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-hd-tune-t512.html
bo w logach widac błędy:
Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk0\D.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- samel15
sprzet-komputerowy/analiza-smart-s-m-a-r-t-dysku-twardego-t30-5025.html
Dodałem SMART do tematu Analiza
Oby to nie był dysk bo się wkurzę niedawno minął okres gwarancji z tym, że nie był szczególnie eksploatowany wcześniejszy 80gb miałem 3 razy dłużej.
Dodałem SMART do tematu Analiza
Oby to nie był dysk bo się wkurzę niedawno minął okres gwarancji z tym, że nie był szczególnie eksploatowany wcześniejszy 80gb miałem 3 razy dłużej.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Masz tam dużo błędów komunikacji, tak więc jak możesz wymień kabelek łączący dysk z płytą.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- robiwielki
- Kontaktowanie:
I to dużo (C7) a jak po wymianie, jest poprawa czy nie ???
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- mity4
wystarczy włożyc dysk z win !
przywrócić system lub jego zapisy
albo naprawić w 90% pomaga
nie jakieś nowe dyski LOL !
przywrócić system lub jego zapisy
albo naprawić w 90% pomaga
nie jakieś nowe dyski LOL !
- samel15
Nowy raport po zmianie kabelka:
HD Tune Pro: WDC WD15EARS-00MVWB0 Health
ID Current Worst ThresholdData Status
(01) Raw Read Error Rate 200 200 51 97 ok
(03) Spin Up Time 174 170 21 6283 ok
(04) Start/Stop Count 99 99 0 1038 ok
(05) Reallocated Sector Count 200 200 140 0 ok
(07) Seek Error Rate 200 200 0 0 ok
(09) Power On Hours Count 87 87 0 9696 ok
(0A) Spin Retry Count 100 100 0 0 ok
(0B) Calibration Retry Count 100 100 0 0 ok
(0C) Power Cycle Count 99 99 0 1036 ok
(C0) Unsafe Shutdown Count 200 200 0 149 ok
(C1) Load Cycle Count 178 178 0 67826 ok
(C2) Temperature 124 106 0 26 ok
(C4) Reallocated Event Count 200 200 0 0 ok
(C5) Current Pending Sector 200 200 0 0 ok
(C6) Offline Uncorrectable 200 200 0 0 ok
(C7) Interface CRC Error Count 200 191 0 6469 attention
(C8) Write Error Rate 200 200 0 1 ok
Health Status : ok
Błędów chyba tyle samo :/
Czyli co próbować naprawy za pomocą windowsa no to zabieram się do dzieła
HD Tune Pro: WDC WD15EARS-00MVWB0 Health
ID Current Worst ThresholdData Status
(01) Raw Read Error Rate 200 200 51 97 ok
(03) Spin Up Time 174 170 21 6283 ok
(04) Start/Stop Count 99 99 0 1038 ok
(05) Reallocated Sector Count 200 200 140 0 ok
(07) Seek Error Rate 200 200 0 0 ok
(09) Power On Hours Count 87 87 0 9696 ok
(0A) Spin Retry Count 100 100 0 0 ok
(0B) Calibration Retry Count 100 100 0 0 ok
(0C) Power Cycle Count 99 99 0 1036 ok
(C0) Unsafe Shutdown Count 200 200 0 149 ok
(C1) Load Cycle Count 178 178 0 67826 ok
(C2) Temperature 124 106 0 26 ok
(C4) Reallocated Event Count 200 200 0 0 ok
(C5) Current Pending Sector 200 200 0 0 ok
(C6) Offline Uncorrectable 200 200 0 0 ok
(C7) Interface CRC Error Count 200 191 0 6469 attention
(C8) Write Error Rate 200 200 0 1 ok
Health Status : ok
Błędów chyba tyle samo :/
Czyli co próbować naprawy za pomocą windowsa no to zabieram się do dzieła
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Nie to C7 tak misi zostać , tylko jak wymieniłeś kabel to wartość nie powinna wzrastać.
- Methos
ale porobiliście bez mnie 
teraz tak:
jak widać z dyskiem nie ma większego problemu i zmieniłeś kabelek i powinno być ok ale S.M.A.R.T nie wszystko pokazuje a więc :
1. zrób screen'a z Crystal disk info przed tym popraw mały błąd programu :

2 . w HD tune w zakładce Error Scan zrób skan powierzchni i zrób Screeny gdy skan się zakończy oraz z zaznaczeniem speed map ( UWAGA : to nie może być fast scan )
teraz jaśniej wytłumaczę skoro jest ok gdy odpalasz system to teoretycznie nie powinno być BSOD'ów
ale są i są zwiechy a mianowicie
teraz po usunięciu Avasta nie masz ochrony więc wirusy co masz robią co chcą
polecam Panda cloud antivirus
oraz potrzebne ci oprogramowanie : CCleaner , Eusing Free Registry cleaner , Adw cleaner , Malvarebytes anti malvare ,
pk1. po zainstalowaniu powyżej wymienionych programów uruchamiasz CCleaner i skanujesz i usuwasz wpierw pliki potem oczyszczasz rejestr.
pkt2. dodatkowo skanujesz rejestr w poszukiwaniu błędów programem Eusing Free Registry cleaner
pkt3. skanujesz programem AdwCleaner i usuwasz pliki
pkt4. skanujesz Malvare-bytes'em i podejmujesz zalecane kroki np ( kwarantanna / usunięcie )
pkt.5 trochę o tym procesie co zużywa po "5 minutach " CPU : jest to złośliwy wirus oprogramowanie które wykorzystuje moc obliczeniową komputera do ataków innych komputerów w tym twój i być morze inne w twoim domu ( jest to możliwe gdy z tego przeniesiesz jakieś pliki na inny) oraz inne na świecie twój komputer jest takim źródłem /fabryką wirusów
ale łatwo go zlokalizować zlikwidować w menadżerze zadań wszystko wychodzi na jaw po wciśnięciu pokarz procesy wszystkich użytkowników i proces zużywający ciągle 99% to ten drań i trzeba go zakańczać do bólu aż się ponownie nie uruchomi ( czasem się tak dzieje )
A Panda Cloud Antivirus zdobył najlepszą opinię w tym roku czy w zeszłym ( xman wie )
i mimo nieprzyjemnego interfejsu niczym rodem z windows 8 to jest dobry lepszy od avasta i nie muli jak avast i znajduje trojany tam gdzie avast nie znajdywał i dużo ich jest na instalkach dobreprogramy ( podejrzane pliki czasami trojany )
a teraz o sprzęcie
zdecydowanie ten "zaśilacz" o ile 2 kondensatory i parę cewek i 2 radiatory można tak nazwać czyli : " MODECOM Feel 350ATX " nie jest lepszy od TakeMe i żaden z nich nie powinien się pod żadnym pozorem ZNALEŹĆ SIĘ W TWOIM KOMPUTERZE !
zapraszam do lektury : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i więcej
a teraz o kartach grafiki bo pytasz więc :drogi Radek mimo iż dziadek jest lepszy od twego FX'a 5200

teraz tak:
jak widać z dyskiem nie ma większego problemu i zmieniłeś kabelek i powinno być ok ale S.M.A.R.T nie wszystko pokazuje a więc :
1. zrób screen'a z Crystal disk info przed tym popraw mały błąd programu :

2 . w HD tune w zakładce Error Scan zrób skan powierzchni i zrób Screeny gdy skan się zakończy oraz z zaznaczeniem speed map ( UWAGA : to nie może być fast scan )
teraz jaśniej wytłumaczę skoro jest ok gdy odpalasz system to teoretycznie nie powinno być BSOD'ów
ale są i są zwiechy a mianowicie
teraz po usunięciu Avasta nie masz ochrony więc wirusy co masz robią co chcą
polecam Panda cloud antivirus
oraz potrzebne ci oprogramowanie : CCleaner , Eusing Free Registry cleaner , Adw cleaner , Malvarebytes anti malvare ,
pk1. po zainstalowaniu powyżej wymienionych programów uruchamiasz CCleaner i skanujesz i usuwasz wpierw pliki potem oczyszczasz rejestr.
pkt2. dodatkowo skanujesz rejestr w poszukiwaniu błędów programem Eusing Free Registry cleaner
pkt3. skanujesz programem AdwCleaner i usuwasz pliki
pkt4. skanujesz Malvare-bytes'em i podejmujesz zalecane kroki np ( kwarantanna / usunięcie )
pkt.5 trochę o tym procesie co zużywa po "5 minutach " CPU : jest to złośliwy wirus oprogramowanie które wykorzystuje moc obliczeniową komputera do ataków innych komputerów w tym twój i być morze inne w twoim domu ( jest to możliwe gdy z tego przeniesiesz jakieś pliki na inny) oraz inne na świecie twój komputer jest takim źródłem /fabryką wirusów
ale łatwo go zlokalizować zlikwidować w menadżerze zadań wszystko wychodzi na jaw po wciśnięciu pokarz procesy wszystkich użytkowników i proces zużywający ciągle 99% to ten drań i trzeba go zakańczać do bólu aż się ponownie nie uruchomi ( czasem się tak dzieje )
A Panda Cloud Antivirus zdobył najlepszą opinię w tym roku czy w zeszłym ( xman wie )
i mimo nieprzyjemnego interfejsu niczym rodem z windows 8 to jest dobry lepszy od avasta i nie muli jak avast i znajduje trojany tam gdzie avast nie znajdywał i dużo ich jest na instalkach dobreprogramy ( podejrzane pliki czasami trojany )
a teraz o sprzęcie
zdecydowanie ten "zaśilacz" o ile 2 kondensatory i parę cewek i 2 radiatory można tak nazwać czyli : " MODECOM Feel 350ATX " nie jest lepszy od TakeMe i żaden z nich nie powinien się pod żadnym pozorem ZNALEŹĆ SIĘ W TWOIM KOMPUTERZE !
zapraszam do lektury : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i więcej
a teraz o kartach grafiki bo pytasz więc :drogi Radek mimo iż dziadek jest lepszy od twego FX'a 5200

SPRZĘT:
- samel15
Wstawiam co już zrobiłem za chwilę zastosuję się do reszty pkt.
CRYSTAL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HD TUNE: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
SPEED MAP: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ADW Cleaner: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Malwarbytes: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Menedżer urządzeń: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
System: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Coś w międzyczasie pomogło no bo jak wytrzymał ponad 4 godziny testów w HD Tune bez zawieszania no to nie jest źle. Ten komputer jest jakiś dziwny.
Zainstalowałem Pandę
PS: Nwm jednak o co chodzi z tym ,,program i funkcje" dlatego nie dałem screena.
CRYSTAL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
HD TUNE: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
SPEED MAP: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
ADW Cleaner: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Malwarbytes: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Menedżer urządzeń: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
System: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Coś w międzyczasie pomogło no bo jak wytrzymał ponad 4 godziny testów w HD Tune bez zawieszania no to nie jest źle. Ten komputer jest jakiś dziwny.
Zainstalowałem Pandę
PS: Nwm jednak o co chodzi z tym ,,program i funkcje" dlatego nie dałem screena.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2014, 23:03 przez samel15, łącznie zmieniany 3 razy.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
A rzuć takie rzeczy screeny/zrzuty ekranu z:
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
i
1. Płyta główna
2. Procesor
3. Pamięć
4. Karta graficzna
5. Zasilacz
1. Programy i funkcje (wszystko).
2. Menedżer urządzeń.
3. Start --> Panel sterowania --> System.
i
1. Płyta główna
2. Procesor
3. Pamięć
4. Karta graficzna
5. Zasilacz
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Testy prędkości dysku pod Windowsem nie mają kompletnie sensu, wystarczy, że system coś robi i już dany sektor jest wolniejszy. Jak dla mnie to nie dysk, nie ma co tam szukać już.
- Methos
ale żeby od razu pół dusku ? przecież XP nie waży 500 GB ! 
a po za tym ja mam lekko pomarańczowe tylko w kilku miejscach ( gdzie te odczytywane pliki )
a 1.81 GHz to nie jest dużo a dołożenie 1 GB ramu na pewno by pomogło
ale dzięki w miarę dobrej karcie graficznej przeglądanie stron internetowych powinno być w miarę dobre
+ robiwielki nie czytasz po kolei on podał zasilacz jest na CZARNEJ LIŚCIE jeden z najgorszych TakeMe !
drogi samuelu ( samel15) chciałbym byś brał powarznię tę czarną listę bo to nie jest bezpieczne i przeczytać uważnie:
ta dysk ma 1.5 TB ( TeraBajta ) 1500 GB ~ i dostrzegam lekką poprawę w jego prędkości i widzę że ten komp chodzi długo niczym serwer 9.697 godziń
panda+ -->> pomimo początkowego skanu zalecam wejść teraz w pandę --> zestaw ratunkowy i wejść w "wykryj zaawansowane wirusy" i to pobierze program
panda cloud cleaner i nie powinno być wirusów + możesz uruchomić " szczepionki usb" zajmuje to kilka mb 10-20-50 mb
i każdy inny komp w twoim domu nie zachoruje
-- 17 sie 2014, o 19:58 --
+ samuel dostrzegłem że masz skype potrafi on nieźle zamulać ( mi na 3 GHz potrafi nieźle zawieść kompa gdy go wyłączę [ po zalogowaniu ] ) więc usuń to z autostartu i uruchamiaj ręcznie gdy ci to będzie potrzebne

a po za tym ja mam lekko pomarańczowe tylko w kilku miejscach ( gdzie te odczytywane pliki )
a 1.81 GHz to nie jest dużo a dołożenie 1 GB ramu na pewno by pomogło

ale dzięki w miarę dobrej karcie graficznej przeglądanie stron internetowych powinno być w miarę dobre
+ robiwielki nie czytasz po kolei on podał zasilacz jest na CZARNEJ LIŚCIE jeden z najgorszych TakeMe !
drogi samuelu ( samel15) chciałbym byś brał powarznię tę czarną listę bo to nie jest bezpieczne i przeczytać uważnie:
wszystko co tam piszeMKMethosPL pisze:zdecydowanie ten "zaśilacz" o ile 2 kondensatory i parę cewek i 2 radiatory można tak nazwać czyli : " MODECOM Feel 350ATX " nie jest lepszy od TakeMe i żaden z nich nie powinien się pod żadnym pozorem ZNALEŹĆ SIĘ W TWOIM KOMPUTERZE !
zapraszam do lektury : -->>o TakeMe
i więcej
Czarna Lista Zasilaczy
ta dysk ma 1.5 TB ( TeraBajta ) 1500 GB ~ i dostrzegam lekką poprawę w jego prędkości i widzę że ten komp chodzi długo niczym serwer 9.697 godziń
panda+ -->> pomimo początkowego skanu zalecam wejść teraz w pandę --> zestaw ratunkowy i wejść w "wykryj zaawansowane wirusy" i to pobierze program
panda cloud cleaner i nie powinno być wirusów + możesz uruchomić " szczepionki usb" zajmuje to kilka mb 10-20-50 mb
i każdy inny komp w twoim domu nie zachoruje

-- 17 sie 2014, o 19:58 --
+ samuel dostrzegłem że masz skype potrafi on nieźle zamulać ( mi na 3 GHz potrafi nieźle zawieść kompa gdy go wyłączę [ po zalogowaniu ] ) więc usuń to z autostartu i uruchamiaj ręcznie gdy ci to będzie potrzebne

SPRZĘT:
-
- Reklama