Witam wszystkich , na wstępie przepraszam za nieprofesjonalny opis ale jestem laikiem jeżeli chodzi o komputery.
Mam duży problem, nie mogę nic zainstalować i odinstalować ponieważ za każdym razem jak chcę coś zrobić na komputerze woła hasło Administratora.Nie zmieniałam nic w ustawieniach tym bardziej, że nie mam założonego hasła i w ustawieniach byłam jako Administrator.
Nadmieniam, że zainstalowałam nie dawno oryginalna wersję Office 2010. Po aktualizacji programu nie robiłam nic co związane by było z jakąkolwiek instalacją na komputerze.Po paru dniach potrzebowałam zainstalować coś na kompie i wtedy ujawnił się problem.Pojawiło się okienko w którym było napisane tak: Computer Managment Snapin Lauchner Microsoft Windows
Aby kontynuować wpisz hasło Administartora
ASP.NET.Machine Account
Nie mogę nic kompletnie zrobić w komputerze bo za każdym razem woła hasła.Klikałam prawym przyciskiem myszki w okienko Komputer i Zarządzaj ale wyskakuje okienko z hasłem.W panelu sterowania Konta Użytkownika tez nic nie mogę zrobić bo woła hasła.
Hasło admin,Admin itp. nie działa
Nadmieniam , że używam kompa do pracy i jestem uziemiona jak nie mam możliwości żadnego ruchu na kompie.
Jak skanuje Avastem to mi nie usuwa zarażonych plików bo jest napisane że pliki są zabezpieczone hasłem-znowu hasło:(
Próbowałam coś zrobić w systemie awaryjnym ale też woła hasła.
Bardzo proszę o pomoc ponieważ na stronie Windowsa to co radzą nie działa wcale. Radzą może dobrze ale u mnie to nie działa bo jak mam coś zrobić jak za każdym razem dzieje się to samo.
POMOCY!
PROSZĘ!
Renata
-- 07 lut 2013, 15:06 --
No dzięki za podpowiedź.
Pozbawiona praw administratora
-
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 15:27 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- XMan
Pozbawiona praw administratora:)
Niepotrzebnie unosisz się honorem ponieważ to jest rzadko spotykany problem
Mam Windows XP.
Sprawdzałaś wszystkie opcje w trybie awaryjnym ?
Przywracanie systemu również nie działa ?
Może będziesz mogła wrzucić chociaż logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nie to przeczytaj/sprawdź ten poradnik:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pomoże to wrzuć koniecznie p/w logi.
Radzę uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze za innymi odpowiedziami
Z jakiej strony ?
Może również z wirusem jak:
Uwaga na fałszywe linki do darmowego Office 2013

Mam Windows XP.
Próbowałam coś zrobić w systemie awaryjnym ale też woła hasła
Sprawdzałaś wszystkie opcje w trybie awaryjnym ?
Przywracanie systemu również nie działa ?
Może będziesz mogła wrzucić chociaż logi z:
OTL (OTL.txt + Extras.txt) --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi wklej na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nie to przeczytaj/sprawdź ten poradnik:
Pomoże to wrzuć koniecznie p/w logi.
Radzę uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze za innymi odpowiedziami

Nadmieniam, że zainstalowałam nie dawno oryginalna wersję Office 2010.
Z jakiej strony ?
Może również z wirusem jak:
Uwaga na fałszywe linki do darmowego Office 2013
- kominekl
- Kontaktowanie:
xeaxx pisze:Witam wszystkich , na wstępie przepraszam za nieprofesjonalny opis ale jestem laikiem jeżeli chodzi o komputery.
Mam duży problem, nie mogę nic zainstalować i odinstalować ponieważ za każdym razem jak chcę coś zrobić na komputerze woła hasło Administratora.Nie zmieniałam nic w ustawieniach tym bardziej, że nie mam założonego hasła i w ustawieniach byłam jako Administrator.
Nadmieniam, że zainstalowałam nie dawno oryginalna wersję Office 2010. Po aktualizacji programu nie robiłam nic co związane by było z jakąkolwiek instalacją na komputerze.Po paru dniach potrzebowałam zainstalować coś na kompie i wtedy ujawnił się problem.Pojawiło się okienko w którym było napisane tak: Computer Managment Snapin Lauchner Microsoft Windows
Aby kontynuować wpisz hasło Administartora
ASP.NET.Machine Account
Nie mogę nic kompletnie zrobić w komputerze bo za każdym razem woła hasła.Klikałam prawym przyciskiem myszki w okienko Komputer i Zarządzaj ale wyskakuje okienko z hasłem.W panelu sterowania Konta Użytkownika tez nic nie mogę zrobić bo woła hasła.
Hasło admin,Admin itp. nie działa
Nadmieniam , że używam kompa do pracy i jestem uziemiona jak nie mam możliwości żadnego ruchu na kompie.
Jak skanuje Avastem to mi nie usuwa zarażonych plików bo jest napisane że pliki są zabezpieczone hasłem-znowu hasło:(
Próbowałam coś zrobić w systemie awaryjnym ale też woła hasła.
Bardzo proszę o pomoc ponieważ na stronie Windowsa to co radzą nie działa wcale. Radzą może dobrze ale u mnie to nie działa bo jak mam coś zrobić jak za każdym razem dzieje się to samo.
POMOCY!
PROSZĘ!
Renata
-- 07 lut 2013, 15:06 --
No dzięki za podpowiedź.
hmmm. Sprawa jest baaardzo ciekawa, aczkolwiek czekamy na logi. Poza tym czy możesz wejść w wiersz polecenia? Lub czy możesz sobie przypisać uprawnienia?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Witam, przepraszam, że nie odpowiadałam ale musiałam wyjechać w pilnej sprawie rodzinnej. Przed wyjazdem próbowałam wrzucić płytę z Vistą ( niestety nie ma opcji naprawczej) ale jak chciałam wgrać Vistę to też wyskoczyło okienko abym podała hasło ponieważ nie mam uprawnień administratora.
Wracam w poniedziałek bedę próbowała zrobić to wszystko co mi podpowiedzieliście za co bardzo dziękuje.
Nie wiem jak wejść w wiersz polecenia:(
Nie wiem jak przypisać sobie uprawnienie?
Jak będę miała wskazówki to zrobię jak mi podpowiesz i jak nic to nie da to będę dalej zawracać głowę.
Wracam w poniedziałek bedę próbowała zrobić to wszystko co mi podpowiedzieliście za co bardzo dziękuje.
Jak będę miała wskazówki to zrobię jak mi podpowiesz i jak nic to nie da to będę dalej zawracać głowę.

- kominekl
- Kontaktowanie:
Heh

Sprawdź, czy możesz zrobić co chcesz z hasłem poprzez -> START -> URUCHOM -> wpisz tam -> control userpasswords2 -> Resetuj Hasło, które Ci pasuje

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
No więc tak:
jak wpisuje control unserpasswords2 tez wyskakuje to przeklęte okienko z informacją ASP.NET Machine Account gdy kliknę w szczegóły to nad okienkiem jest napisane tak:
"C\Windows\system32\netplwiz.exe"
Jak wpiszę CMD to wyświetla się okienko w którym jest napisane C:\Users\Renatka\
I nic nie wiem co dalej.
jak wpisuje control unserpasswords2 tez wyskakuje to przeklęte okienko z informacją ASP.NET Machine Account gdy kliknę w szczegóły to nad okienkiem jest napisane tak:
"C\Windows\system32\netplwiz.exe"
Jak wpiszę CMD to wyświetla się okienko w którym jest napisane C:\Users\Renatka\
I nic nie wiem co dalej.
- XMan
wyskakuje to przeklęte okienko z informacją ASP.NET Machine Account
Konto pochodzi ze środowiska .NET Framework.
Zobacz:
PPM (prawym przyciskiem myszki) na Mój komputer --> Zarządzaj --> Użytkownicy lokalni i grupy --> Użytkownicy
--> Właściwości --> Konto jest wyłączone --> Zastosuj.
Nie wiem czy dokładnie podałem ponieważ mam Windows XP a Ty masz Windows Vista ale to będzie podobnie...
Najważniejsze że już wiadomo o co chodzi, czyli w czym tkwi problem

-
Jak kliknęłam na Mój komputer i zarządzaj tez wyskakuje to okienko wołajace hasło 
-- 11 lut 2013, 20:08 --
Zapomniałam wspomnieć , że w tym okienku dodatkowo jest taka informacja:
Computer Management Snapin Lauchner Microsoft Widows
"C:\Windows\system32\CompMgmtLauchner.exe"
-- 11 lut 2013, 20:13 --
A żeby było ciekawej to pare dni temu miałam inny problem ale go zrobiłam dzięki pełnej pomocy na tym forum i mi się data poprzestawiała i teraz wchodząc na jakąś stronę jest straszny bajzel.Wyświetla się komunikat:
To połączenie jest niezaufane
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem twitter.com, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
Co teraz zrobić?
Jeśli zwykle połączenie z tą witryną przebiega
bez takich problemów, błąd ten może oznaczać, że ktoś próbuje się podszyć pod tę witrynę.
W tej sytuacji nie należy kontynuować.
Daty nie mogę zmienić bo nie mam uprawnień administratora

-- 11 lut 2013, 20:08 --
Zapomniałam wspomnieć , że w tym okienku dodatkowo jest taka informacja:
Computer Management Snapin Lauchner Microsoft Widows
"C:\Windows\system32\CompMgmtLauchner.exe"
-- 11 lut 2013, 20:13 --
A żeby było ciekawej to pare dni temu miałam inny problem ale go zrobiłam dzięki pełnej pomocy na tym forum i mi się data poprzestawiała i teraz wchodząc na jakąś stronę jest straszny bajzel.Wyświetla się komunikat:
To połączenie jest niezaufane
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem twitter.com, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
Co teraz zrobić?
Jeśli zwykle połączenie z tą witryną przebiega
bez takich problemów, błąd ten może oznaczać, że ktoś próbuje się podszyć pod tę witrynę.
W tej sytuacji nie należy kontynuować.
- kominekl
- Kontaktowanie:
I nic nie wiem co dalej.
OK. W CMD wpisz -> net user i pokaż mi co tam masz.
XMan pisze:ASP.NET Machine Account
Co do tego. To ten problem po prostu załatwmy tak, że wywalimy to konto. Przeczytaj tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Sprawa łatwa do wykonania.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2013, 20:30 przez kominekl, łącznie zmieniany 1 raz.
- XMan
i mi się data poprzestawiała
A może bateryjka wysiada ?
Sprawdź jeszcze "lekki program" Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Nie wiem czy najnowsza wersja jest w języku polskim, starsza była.
Sprawdzałaś reset BIOS-u ?
Pierwszy lub trzeci sposób:
http://www.hotfix.pl/resetowanie-bios-u ... ra-a21.htm
Reszta @kominekl oraz inni

-
Uploaded with Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 11 lut 2013, 21:59 --
tak się wyswietla po wpisaniu net user
Co do bateryjki juz była resetowana nic to nie dało. Jka się wchodzi do biosu?
-- 11 lut 2013, 22:12 --
rady z tej strony tez nie działają po wpisaniu polecenia" control userpasswords2" wyskakuje okienko wołające hasło buu
Uploaded with Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 11 lut 2013, 21:59 --
Co do bateryjki juz była resetowana nic to nie dało. Jka się wchodzi do biosu?
-- 11 lut 2013, 22:12 --
rady z tej strony tez nie działają po wpisaniu polecenia" control userpasswords2" wyskakuje okienko wołające hasło buu
- kominekl
- Kontaktowanie:
OK. W CMD wpisz -> net user Administrator * . Ustaw hasło, jakie sobie chcesz (sugeruję 123). Następnie uruchom system ponownie, ale w trybie awaryjnym -> zaloguj się do konta tam widocznego Administrator -> a w nim przestaw dane dotyczące Twojego konta.
Komentarz my friend - komentarze

-
Wpisałam jak poleciłeś i przelatuje mi tablica w tempie szybszym niż światło i tyle było jego widać a co dopiero wpisać.
-- 11 lut 2013, 23:11 --
Jutro będę dalej próbować może w systemie awaryjnym cos mi się uda ,jak nie to załamka.Rano wstaje więc muszę kończyć ale się nie poddaje.
Jutro będę dalej próbować może w systemie awaryjnym cos mi się uda ,jak nie to załamka.Rano wstaje więc muszę kończyć ale się nie poddaje.
- kominekl
- Kontaktowanie:
xeaxx pisze:Wpisałam jak poleciłeś i przelatuje mi tablica w tempie szybszym niż światło i tyle było jego widać a co dopiero wpisać.
Pokaż co dokładnie wpisujesz. Reakcja na komendę jest niewłaściwa.
-
No i próba nie udana wpisałam net user Administrator * pojawiło się okienko ale hasła nie mogłam napisać bo żaden klawisz nie reaguje. Nic nie można napisać miga kreseczka i nic a nic więcej nie da się wpisac.
-
- Reklama