Problem z internetem

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post20 paź 2012, 21:11

Pojawił się znowu ten sam problem, czyli wolne połączenie internetowe, zatrzymuje się na 1000 bajtów. Nie mogę uzyskać dostępu do żadnej strony internetowej, pojawia się komunikat nie odnaleziono serwera. :(

Pobierz programy na innym komputerze.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post20 paź 2012, 21:25

Czyli mam na razie pominąć Java i Mozilla, zająć się CCleaner i Anti-Malware?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post20 paź 2012, 21:28

tol pisze:Czyli mam na razie pominąć Java i Mozilla, zająć się CCleaner i Anti-Malware?

Nie pobierz je na innym komputerze i zaktualizuj na swoim.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post21 paź 2012, 23:27

Wszystko zrobiłem, skanowanie nic nie wykryło. Problem z połączeniem internetowym pozostał bez zmian. Nie mam pojęcia co się dzieje. Na drugim komputerze ten sam modem działa bez zarzutu. :sciana:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post22 paź 2012, 20:29

tol pisze:Wszystko zrobiłem, skanowanie nic nie wykryło. Problem z połączeniem internetowym pozostał bez zmian. Nie mam pojęcia co się dzieje. Na drugim komputerze ten sam modem działa bez zarzutu. :sciana:

Reinstaluj sterowniki karty sieciowej (zaktualizuj je).

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post22 paź 2012, 23:34

Sterowniki są aktualne, wczoraj odinstalowałem wszystkie programy związane z modemem i połączeniem internetowym. Zainstalowałem wszystko od nowa, na drugim komputerze sprawdziłem aktualizacje sterowników i pojawił się komunikat o ich aktualności. Czy mam zrobić coś innego?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post23 paź 2012, 20:09

tol pisze:Sterowniki są aktualne, wczoraj odinstalowałem wszystkie programy związane z modemem i połączeniem internetowym. Zainstalowałem wszystko od nowa, na drugim komputerze sprawdziłem aktualizacje sterowników i pojawił się komunikat o ich aktualności. Czy mam zrobić coś innego?

Opisz dokładnie sytuację.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post23 paź 2012, 21:01

Opiszę dokładnie co robię i co się dzieje podczas łączenia z internetem.
Wybieram z menu Start -> Połącz z -> wybieram połączenie telefoniczne -> połącz
Pojawiają się informacje dotyczące uwierzytelnienia połączenia, informacja o uzyskaniu połączenia. Teraz zaczynają się problemy: na ikonce połączenia sieciowego pojawia się żółty trójkąt. Po paru minutach pojawia się symbol połączenia z internetem, jest komunikat obecnie połączono lokalne i internet. Jak sprawdzam aktywność połączenia do jest na poziomie 1000 bajtów, ale cały czas jest informacja o połączeniu z internetem. Diagnozowanie nie znajduje żadnych problemów z połączeniem. Używałem też polecenia konfiguruj połączenie sieciowe i tak samo pojawia się komunikat o uzyskaniu połączenia. Modem działa prawidłowo, sterowniki są zainstalowane. Z tego co zauważyłem problem pojawia się w momencie po uzyskaniu połączenia, szybkość jest bardzo niska.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post23 paź 2012, 21:15

tol pisze:Opiszę dokładnie co robię i co się dzieje podczas łączenia z internetem.
Wybieram z menu Start -> Połącz z -> wybieram połączenie telefoniczne -> połącz
Pojawiają się informacje dotyczące uwierzytelnienia połączenia, informacja o uzyskaniu połączenia. Teraz zaczynają się problemy: na ikonce połączenia sieciowego pojawia się żółty trójkąt. Po paru minutach pojawia się symbol połączenia z internetem, jest komunikat obecnie połączono lokalne i internet. Jak sprawdzam aktywność połączenia do jest na poziomie 1000 bajtów, ale cały czas jest informacja o połączeniu z internetem. Diagnozowanie nie znajduje żadnych problemów z połączeniem. Używałem też polecenia konfiguruj połączenie sieciowe i tak samo pojawia się komunikat o uzyskaniu połączenia. Modem działa prawidłowo, sterowniki są zainstalowane. Z tego co zauważyłem problem pojawia się w momencie po uzyskaniu połączenia, szybkość jest bardzo niska.

Wykonaj -> http://www.hotfix.pl/naprawa-polaczenia ... s-a387.htm.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post23 paź 2012, 22:36

Próbowałem zrobić naprawę połączenia, na początku przy poleceniu ping pojawił się komunikat: żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Mam cały czas komunikat o połączeniu z internetem. Zrobiłem diagnostykę Windows i pojawił się komunikat o braku problemów z połączeniem sieciowym. Próbowałem zrobić resetowanie ustawień sieci, pojawiły się komunikaty, że nie są podłączone kable do kart sieciowych? Przecież cały czas modem działa poprawnie i mam informacje o dostępności internetu. Nie mam już pojęcia co się dzieje.

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post24 paź 2012, 16:17

Nie wiem czy to pytanie już padło, ale jak tak, to proszę o przypomnienie.
Skąd masz internet? (Jaki operator?) Może on pomoże rozwiązać sprawę, skoro nie masz syfu itp?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post24 paź 2012, 20:19

tol pisze:Próbowałem zrobić naprawę połączenia, na początku przy poleceniu ping pojawił się komunikat: żądanie polecenia ping nie może znaleźć hosta Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Mam cały czas komunikat o połączeniu z internetem. Zrobiłem diagnostykę Windows i pojawił się komunikat o braku problemów z połączeniem sieciowym. Próbowałem zrobić resetowanie ustawień sieci, pojawiły się komunikaty, że nie są podłączone kable do kart sieciowych? Przecież cały czas modem działa poprawnie i mam informacje o dostępności internetu. Nie mam już pojęcia co się dzieje.

Sprawdź, czy karta sieciowa nie jest aby na pewno uszkodzona. Przeczyść wnętrze, a następnie zresetuj wszelkie (razem z IE) ustawienia sieci.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post25 paź 2012, 15:23

Używam modemu Huawei E353 i z tego co widziałem w menedżerze urządzeń to jest karta sieciowa o tej samej nazwie.
O co w tym chodzi, przecież nie jest to karta zainstalowana w komputerze.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z internetem

Post25 paź 2012, 21:20

tol pisze:Używam modemu Huawei E353 i z tego co widziałem w menedżerze urządzeń to jest karta sieciowa o tej samej nazwie.
O co w tym chodzi, przecież nie jest to karta zainstalowana w komputerze.

Ale, jak sam mówisz czasem piszę, że jej nie ma co sugeruję problemy ze stykiem. Podaj model płyty głównej.

tol

Użytkownik

Problem z internetem

Post25 paź 2012, 21:52

Problem jest z laptopem Hp Compaq nx 7300. Karta sieciowa o nazwie Huwaei pojawiła się dopiero jak zainstalowałem do gniazda usb modem Huawei. Nie jest to karta zainstalowana na płycie głównej, bo przecież sam jej nie zainstalowałem do laptopa. Wcześniej była tylko karta firmy Broadcom, teraz jak sprawdziłem wykaz w menedżerze to są obydwie nazwy. Nie wiem już zupełnie o co w tym chodzi. Szczerze to nigdy nie musiałem rozkręcać tego laptopa i zaglądać do środka, także nie wiem jak się za to zabrać.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”