Problem z internetem
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
W Menadżer Urządzeń odinstaluj wszystkie karty sieciowe, jakie tam się znajdują, a następnie dokonaj restartu i zainstaluj te sterowniki -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Problem z internetem
Niestety odinstalowanie kart sieciowych nic nie pomogło, zainstalowałem też nowe sterowniki. Teraz to już jest całkiem wolny internet, zatrzymuje się na 300 bajtach. Zauważyłem dziwne zjawisko, jak włączę diagnostykę połączenia to aktywność rośnie. Teraz zaczęły się problemy z programem od operatora do uzyskiwania połączenia internetowego. Wyświetla się komunikat, że program nie działa prawidłowo. Chyba już będę musiał oddać komputer do serwisu.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
tol pisze:Niestety odinstalowanie kart sieciowych nic nie pomogło, zainstalowałem też nowe sterowniki. Teraz to już jest całkiem wolny internet, zatrzymuje się na 300 bajtach. Zauważyłem dziwne zjawisko, jak włączę diagnostykę połączenia to aktywność rośnie. Teraz zaczęły się problemy z programem od operatora do uzyskiwania połączenia internetowego. Wyświetla się komunikat, że program nie działa prawidłowo. Chyba już będę musiał oddać komputer do serwisu.
Najpierw zgłoś się do operatora sieci.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Problem z internetem
Operator już sprawdzał to połączenie i wszystko jest w porządku. To jest bardzo dziwna sytuacja, tego samego modemu z tą samą kartą sim używam na drugim laptopie i działa bez zarzutu. Trochę mnie to już denerwuje, że nie można znaleźć źródła awarii.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
tol pisze:Operator już sprawdzał to połączenie i wszystko jest w porządku. To jest bardzo dziwna sytuacja, tego samego modemu z tą samą kartą sim używam na drugim laptopie i działa bez zarzutu. Trochę mnie to już denerwuje, że nie można znaleźć źródła awarii.
Problem stanowi coś w związku z systemem. Sytuacja jest o tyle ciekawa, że raczej odpada problem z kartą sieciową. Czy są jakieś pytajniki w menadżerze Urządzeń?
-
Problem z internetem
Teraz zaczęły się dziać ciekawe rzeczy, komputer nie widzi zainstalowanego modemu. Wyświetlają się komunikaty o uzyskaniu połączenia ale jak wejdę do centrum sieci to nie widać żadnego połączenia sieciowego. Nie ma wykresu komputer modem internet. Cały czas wyświetlają się komunikaty, że niezidentyfikowane programy chcą uzyskać dostęp do komputera. Nie mogę też wejść do menedżera urządzeń. Chyba jest jakiś problem z systemem, tyle lat używam visty i internetu od różnych dostawców i nigdy nie miałem takiej awarii.
Nowe logi
OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nowe logi
OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
OTL.
Sprzątanie.
Error - 2012-10-27 09:53:10 | Computer Name = bartosz | Source = disk | ID = 262151
Description = W urządzeniu \Device\Harddisk0\DR0 wystąpił zły blok.
Podaj screenshoty z HD Tune -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z zakładek Health i Error Scan.
-
Problem z internetem
Screenshoty z HD Tune
Health Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Error Scan Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
tol pisze:Screenshoty z HD Tune
Tak, jak myślałem mamy tu bad sector`y. Użyj opcji remap + zerowanie za pomocą MHDD -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
-
Problem z internetem
Możesz napisać po kolei jak mam uruchomić MHDD, ściągnąłem ten program i chyba mam go skopiować na płytę CD. Pytam bo nie chcę zrobić czegoś źle.
- XMan
Problem z internetem
Zerowanie oraz remap bad sektorów dysku programem MHDD
Odczytanie SMART programem MHDD

Może lepiej najpierw sprawdzić na naszym forum:
Analiza SMART (S.M.A.R.T) dysku twardego.
Jeżeli czegoś nie jesteś pewny(a) nie wykonuj tego. Program MHDD to nie zabawka.
Pamiętaj, operacja zerowania czyści całkowicie dysk. Po tej operacji nie będzie na nim żadnych danych.
Odczytanie SMART programem MHDD
Jeżeli czegoś nie jesteś pewny(a) nie wykonuj tego. Program MHDD to nie zabawka.

Może lepiej najpierw sprawdzić na naszym forum:
Analiza SMART (S.M.A.R.T) dysku twardego.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
tol pisze:Możesz napisać po kolei jak mam uruchomić MHDD, ściągnąłem ten program i chyba mam go skopiować na płytę CD. Pytam bo nie chcę zrobić czegoś źle.
Można przeprowadzić analizę dodatkową dysku. Proszę o odesłanie do odpowiedniego działu. Moja praca już się tu skończyła

-
Problem z internetem
Dzięki za dotychczasową pomoc, będę próbował naprawiać dysk. 

- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z internetem
tol pisze:Dzięki za dotychczasową pomoc, będę próbował naprawiać dysk.
Zalecam tu użycie MHDD, ale są z nim różne opinie w Internecie, na pewno nie jest to bezpieczna sprawa, ale jak najbardziej skuteczna.
-
- Reklama