Prosze o sprawdzenie logów

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 19:41

Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

images

Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2009, 15:41

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 19:55

No ale ten pierwszy program wymaga windows NT 4.0 lub puzniejszej wersji ;( Mam tylko 10 Lat
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 20:02 przez images, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 20:02

Ale to nie ma znaczenia. Ty Masz Windowsa XP. W trybie awaryjnym nadal jest Windows XP, tylko bez dodatków, które go upiększały.

Spróbuj, uruchom obydwa programy (kolejno).

-----------------------------------------------------------------------------
Mam jeszcze dwa pomysły, jak tamto zawiedzie:

1. Wejdź do konsoli odzyskiwania (jak ją uruchomić jest tutaj: konsola odzyskiwania XP).
Aby uruchomić komputer z płyty wejdź do Biosu i w Advanced Bios Features zmień First Boot Device na CD/DVD.

Wpisz MAP ARC
zapamiętaj pod, którą literą jest napęd CD (oznaczymy go jako X);

Wpisz:
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\WINDOWS\
a jak nie działa
expand X:\i386\explorer.ex_ C:\WINDOWS\explorer.exe

x-cdrom, c- dysk systemowy

Zauważ, że po expand i przed C:\windows\... jest spacja
expand<spacja>X:\i386\explorer.ex_<spacja>C:\WINDOWS\

Spróbuj uruchomić system w trybie normalnym.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Drugi sprawdzimy potem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

images

Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2009, 15:41

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 20:06

Ale ja nie mam Płyty Windowsa ;/

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 20:09

Dobra, sprawdź najpierw te programy.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

images

Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2009, 15:41

Prosze o sprawdzenie logów

Post20 mar 2009, 20:12

W obydwu wyskakuje to samo :( Czekaj spróbuje jeszcze raz włączyć windowsa w normalnym i awaryjnym

////Post2////

Dalej to samo

////Post3////

Ja na dziś Kończę i Wielkie dzięki za pomoc :)
////Post4//// Ello :) Chodzi mi tylko o to : Plik: H:\WINDOWS\explorer.exe . Nazwa pasożyta: Win32:Vitro . Typ pasożyta: Wirus /Robak . Wersja VPS:090319-0, 2009-03-19 . I nie da sie go naprawić, Przenieść do kwarantanny, ani usunąć. Co robić ??

Proszę, nie pisz post pod postem, używaj opcji Obrazek Dodatkowo zapoznaj się z Regulaminem w celu uniknięcia nieporozumień w przyszłości.
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 20 mar 2009, 20:34 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post21 mar 2009, 11:52

Jak Masz płytę CD lub CDRW użyj tego narzędzia: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Jest to skaner antywirusowy uruchamiany z płyty.

Dr.Web LiveCD ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

images

Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2009, 15:41

Prosze o sprawdzenie logów

Post21 mar 2009, 13:00

Nawet nagrywarki mi nie wykrywa :( a jak chce przywrucić system to nie ;/ bo nawet to usuneło ////Post2/// Chyba wiem oco chodzi w tych błędach bo ja skanowałem komputer avastem i znalazlo pełno tych Vitro wszystko uswało i razem z tymi plikami w kturych był wirus i dlatego te błędy, połowe programów tak se usunołem :( Wienc mój wujek przyjedzie i naprawi :) I Wielkie Dzięki Za Pomoc

// Ostatnie ostrzeżenie...!
// djarta
Ostatnio zmieniony 21 mar 2009, 22:13 przez djarta, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Czerwony kolor jest mój :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post21 mar 2009, 13:04

Z avasta można wszystko przywrócić z kwarantanny, ale chyba szybszy będzie format.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

images

Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 20 mar 2009, 15:41

Prosze o sprawdzenie logów

Post21 mar 2009, 16:43

Ale nie wkładałem do kwarantanny Tylko usuwałem na dobre bo tak siostra kazała :( A JAK SIE ROBI FORMAT BO ZAPOMNIALEM ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Prosze o sprawdzenie logów

Post21 mar 2009, 16:47

Instrukcja: viewtopic.php?f=16&t=96
No ale bez płyty będzie problem. Musisz ją znaleźć.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości