Sprawdzić nie za szkodzi

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post28 maja 2013, 21:43

Tylko zastanawiam się czy nie dać jakąś zaporę do Avasta + MBAM.Zastanawiałem się nad (Private Firewall, Online Armor Free albo comodo firewall). Pożyjemy zobaczymy.

Odradzam. Połączenie, które masz teraz jest znakomite i wystarczające.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post28 maja 2013, 22:03

W sumie może racja. Bo w logach nic do roboty nie ma mam rozumieć? Trza zrobić tylko porządek na dysku i zrobić defraga i będzie luks. (bo lux to jednostka światła xD).

Dziękuję za pomoc przy logach.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post28 maja 2013, 22:08

heros1303 pisze:W sumie może racja. Bo w logach nic do roboty nie ma mam rozumieć? Trza zrobić tylko porządek na dysku i zrobić defraga i będzie luks. (bo lux to jednostka światła xD).

Haha :D . Tak. W logach naprawiłem już wszystko. Dokonaj tej defragmentacji i jeśli problem nie ustąpi to zgłoś się tutaj. Temat wstrzymuje ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Fix00ser

VIP

Sprawdzić nie za szkodzi

Post28 maja 2013, 22:11

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post28 maja 2013, 22:11

Fix00ser pisze:http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=89 :)

Ziomkowie :D . Off topic`a mi tu walicie :D . I weź tu Panie bądź profesjonalny :D .

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post30 maja 2013, 22:45

No więc jestem po defragmentacji obydwóch dysków. Ogólnie sam pc jakby odżył po tych trzech latach. Odpala się szybciej. Jednak walczę jeszcze co z tym bf3 zrobić. Ale o tym to chyba zrobię osobny temat w dziale gry :)

P.S: Czy na systemowej partycji powinno być jakiś % nie fragmentacji ok 8? Przy tylu mi kończy na systemowym.

Może spytam przy okazji. Czy możliwe aby wieczorem mój net zwolnił ostro? Zauważyłem taką zależność iż wieczorami często zwalnia. Co innego w dzień. W dzień działa bez zarzutu.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post31 maja 2013, 11:14

No więc jestem po defragmentacji obydwóch dysków. Ogólnie sam pc jakby odżył po tych trzech latach. Odpala się szybciej. Jednak walczę jeszcze co z tym bf3 zrobić. Ale o tym to chyba zrobię osobny temat w dziale gry :)

Możesz ten problem tu opisać. To co prawda poza tematem logistycznym, ale nie wypuszczam ode mnie nikogo z żadnym problemem ;) .

P.S: Czy na systemowej partycji powinno być jakiś % nie fragmentacji ok 8? Przy tylu mi kończy na systemowym.

Jest w normie. Gdy wzrośnie do 10 %. Wykonaj ponownie defragmentację, ale użyj czegoś innego. Systemowy defragmentator jest słaby. Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

Może spytam przy okazji. Czy możliwe aby wieczorem mój net zwolnił ostro? Zauważyłem taką zależność iż wieczorami często zwalnia. Co innego w dzień. W dzień działa bez zarzutu.

Zależy co to za Internet.

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post31 maja 2013, 14:44

Co do defragmentacji wykonuję programem twórców znanego narzędzia jakim jest ccleaner. Tak chodzi o Defraggler. Trochę na pc się znam i wiem jakie to programy systemowe :D Zawsze jakiś alternatyw używam.

Net to Neostrada teraz bodajże orange 10mb. Jeszcze nie z pełna nie cały rok miałem 6mb i takich problemów nie było.

Co do gry. Z żadną praktycznie nie mam problemów. W każdą da się grać bez problemu czyt LotRO, Blacklight , metro itp. Jednak bf3 jest takim wyjątkiem. Z tego jednak co wiem bf3 ma w miarę dobrze zoptymalizowany silnik. Metro 2033 ma gorsze ale da się grać.

Co do ogólnego problemu chodzi o to iż po wejściu na serwer przez pierwsze (żeby nie skłamać) ok 2-3minut działa ładnie tzn na granicy 30fps ale nie przeszkadza takie małe ściny. Problem jest dopiero po upływie tych 2-3 minut. Zaczyna ciąć powoli, mocniej, ostrzej tak że nie da się nic robić wszystko miejscu. Nawet alt tab nie maksymalizuje jak np można zawsze przy ładowaniu oraz tych pierwszych minut.

Zauważyłem że plik wymiany ma do bf3 coś wspólnego po daniu mu tych 512 do 768 mb przy 3gb . Nie rusza tzn pojawia się loading i po chwili błąd directx odnośnie pamięci. Zwiększenie do 2-3 gb daje możliwość gry, ale i tak po upływie kilku minut gra zaczyna ciąć aż do momentu nic nie da się zrobić wszystko w miejscu.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post01 cze 2013, 07:56

Co do ogólnego problemu chodzi o to iż po wejściu na serwer przez pierwsze (żeby nie skłamać) ok 2-3minut działa ładnie tzn na granicy 30fps ale nie przeszkadza takie małe ściny. Problem jest dopiero po upływie tych 2-3 minut. Zaczyna ciąć powoli, mocniej, ostrzej tak że nie da się nic robić wszystko miejscu. Nawet alt tab nie maksymalizuje jak np można zawsze przy ładowaniu oraz tych pierwszych minut.

Sprawdź.

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post01 cze 2013, 22:38

Cóż to samo. Choć fakt teraz trochę dłużej dało się grać. Zamiast 2-3min ok 10-12min XD.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post02 cze 2013, 13:08

heros1303 pisze:Cóż to samo. Choć fakt teraz trochę dłużej dało się grać. Zamiast 2-3min ok 10-12min XD.

Postęp jest ;) . A zmniejsz jakość tekstur i tym podobne.

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post02 cze 2013, 23:25

Hmm.... Dziwne to, ale wychodzi na to, że po prostu nie wyrabia na "ultra" xD. Wziąłem na średnio 2 poziomy niżej i działa mega płynnie. Na lekko wyższych przed ultra również ale widać już ściny podczas zbliżania celownika itp. Więc wychodzi, że wyciskałem z mojego pc siódme poty :) Albo że ultra jakość jest źle zoptymalizowana choć sadząc iż ludzie nie narzekają mając kompa za 3k i fullhd i fdetail najprawdopodobniej wina leży w sprzęcie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post04 cze 2013, 19:56

heros1303 pisze:Hmm.... Dziwne to, ale wychodzi na to, że po prostu nie wyrabia na "ultra" xD. Wziąłem na średnio 2 poziomy niżej i działa mega płynnie. Na lekko wyższych przed ultra również ale widać już ściny podczas zbliżania celownika itp. Więc wychodzi, że wyciskałem z mojego pc siódme poty :) Albo że ultra jakość jest źle zoptymalizowana choć sadząc iż ludzie nie narzekają mając kompa za 3k i fullhd i fdetail najprawdopodobniej wina leży w sprzęcie.

Robiłeś może overclocking?

heros1303

Stały bywalec

Sprawdzić nie za szkodzi

Post04 cze 2013, 20:00

Nie. Bo i tak nieźle się grzeje :D. Max ok 80 rzadko

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzić nie za szkodzi

Post04 cze 2013, 20:55

heros1303 pisze:Nie. Bo i tak nieźle się grzeje :D. Max ok 80 rzadko

Słusznie. A sprawdź, jak wygląda sytuacja po reinstalacji sterowników karty graficznej.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”