wolniejsza praca

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post20 kwie 2013, 15:37

Instalacja SP1 nie powiodła się. "System nie może odnaleźć określonej ścieżki"

A w trybie awaryjnym? Jeśli ponownie nie da rady to spróbuj pobrać ponownie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post21 kwie 2013, 11:59

Przy instalowaniu w trybie normalnym nadal : "System nie może odnaleźć określonej ścieżki"
(kończy się instalacja ale podczas konfiguracji dochodzi do 7% po ponownym uruchomieniu systemu konfiguruje dalej do 11% potem wyskakuje niepowodzenie)
Natomiast w trybie awaryjnym wyskakuje : "Błąd krytyczny podczas instalacji" Błąd ERROR_FAILURE (0X80070643)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post21 kwie 2013, 16:31

dawidryba pisze:Przy instalowaniu w trybie normalnym nadal : "System nie może odnaleźć określonej ścieżki"
(kończy się instalacja ale podczas konfiguracji dochodzi do 7% po ponownym uruchomieniu systemu konfiguruje dalej do 11% potem wyskakuje niepowodzenie)
Natomiast w trybie awaryjnym wyskakuje : "Błąd krytyczny podczas instalacji" Błąd ERROR_FAILURE (0X80070643)

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post22 kwie 2013, 09:45

Pierwsza sytuacja nie pomaga natomiast w drugim przypadku nie mogę znaleźć pliku .NET Framework

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post22 kwie 2013, 20:32

dawidryba pisze:Błąd krytyczny podczas instalacji" Błąd ERROR_FAILURE (0X80070643)

Zajrzyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

PS: SFC będzie koniecznie do wykonania.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 09:05

Nie wiem czy to o to chodziło ale zrobiłem skanowanie SFC
Pliki z SFC: - OutputReport Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
windowsupdate Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Oraz plik CBS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 19:13

dawidryba pisze:Nie wiem czy to o to chodziło ale zrobiłem skanowanie SFC
Pliki z SFC: - OutputReport Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
windowsupdate Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Oraz plik CBS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

START -> URUCHOM -> CMD -> SFC /SCANNOW .

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 20:17

Robiłem tak i jedyne co wyszło to to co podałem wyżej
Po zakończeniu skanowania pokazał się komunikat : "Funkcja ochronna zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności "

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 20:37

dawidryba pisze:Robiłem tak i jedyne co wyszło to to co podałem wyżej
Po zakończeniu skanowania pokazał się komunikat : "Funkcja ochronna zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności "

Zabawne ;) . A pobierz Go z jakiegoś innego źródła?

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 20:55

Chodzi o SP1 ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post23 kwie 2013, 20:57

dawidryba pisze:Chodzi o SP1 ?

Tak.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post25 kwie 2013, 19:34

Z innego źródła też nie działa ;/

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post25 kwie 2013, 20:40

dawidryba pisze:Z innego źródła też nie działa ;/

Uparte g****. Wejdź Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i zastosuj się do sekcji - Instalowanie dodatku SP1 za pomocą usługi Windows Update (zalecane) .

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post25 kwie 2013, 23:34

Windows Update znalazł 147 aktualizacji ale niestety wśród nich nie ma Dodatek Service Pack dla systemu Microsoft Windows (KB976932)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post26 kwie 2013, 21:12

dawidryba pisze:Windows Update znalazł 147 aktualizacji ale niestety wśród nich nie ma Dodatek Service Pack dla systemu Microsoft Windows (KB976932)

Zainstaluj je najpierw.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”