wolniejsza praca

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post27 kwie 2013, 18:56

Nadal błąd podczas instalacji SP1 instaluje do 7% -ponowne uruchomienie-wycofywanie zmian
Tym razem błąd ERROR_PATH_NOT_(0x80070003)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post27 kwie 2013, 19:18

dawidryba pisze:Nadal błąd podczas instalacji SP1 instaluje do 7% -ponowne uruchomienie-wycofywanie zmian
Tym razem błąd ERROR_PATH_NOT_(0x80070003)

Spróbuj użyć Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników przed instalacją SP1.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 12:00

Nadal to samo. Dodatkowo w Windows Update ukazal sie blad 643

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 12:57

dawidryba pisze:Nadal to samo. Dodatkowo w Windows Update ukazal sie blad 643

Dobra. Tak, jak myślałem. Eksperyment udał się pod względem diagnostycznym. Mamy tu cały czas problemy dotyczące aktualizacji .NET Framework. Jedna z jego wrsji jest wgrana automatycznie w system. Wejdź w START -> Menu Start -> Funkcje Systemu -> Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows. Sprawdź, czy jest tam zaznaczone ten Nasz Framework. Dodatkowo dolatuje nam tu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Czyli do zastosowania narzędzie Fixit (w linku znajdziesz) reperujące rejestracje produktów. Dodatkowo chce tu użyć Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników:

1. Po wyświetleniu monitu kliknij przycisk Otwórz, a następnie kliknij przycisk Wyodrębnij teraz.
2. Na liście wyodrębnionych plików kliknij plik cleanup_tool.exe. Jeśli zostanie wyświetlony monit o hasło administratora lub potwierdzenie, podaj hasło, a następnie kliknij przycisk Kontynuuj.
3 Po wyświetleniu pytania Do you want to run the .NET Framework Setup Cleanup Utility? (Czy chcesz uruchomić program .NET Framework Setup Cleanup Utility?) kliknij przycisk Tak.
4. Kliknij przycisk Yes (Tak), aby zaakceptować umowę licencyjną.
5. W oknie Product to cleanup (Produkt do wyczyszczenia) kliknij listę, wybierz pozycję .NET Framework — All Versions (.NET Framework — wszystkie wersje), a następnie kliknij przycisk Cleanup Now (Wyczyść teraz).
6. Po usunięciu programu .NET Framework uruchom ponownie komputer.

Następnie zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. To powinno uzupełnić braki, które on wykonuje. Następnie spróbuj ruszyć z instalację ponownie. Jeśli to nie podziała to mam już pomysł, który powinien rozwikłać tę zagadkę.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 14:20

Framework jest zaznaczony na niebiesko lecz po rozwinięciu reszta folderów nie jest zaznaczona
(w trakcie instalacji... framework)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 14:31

dawidryba pisze:Framework jest zaznaczony na niebiesko lecz po rozwinięciu reszta folderów nie jest zaznaczona
(w trakcie instalacji... framework)

Pokaż mi screen z tego.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 16:58

Pisząc "w trakcie instalacji" chodziło mi że instaluje w tym czasie framework
A zaznaczony na niebiesko jest w funkcjach systemu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po próbie instalacji SP1 występuje nadal ten sam błąd

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 17:34

dawidryba pisze:Pisząc "w trakcie instalacji" chodziło mi że instaluje w tym czasie framework
A zaznaczony na niebiesko jest w funkcjach systemu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po próbie instalacji SP1 występuje nadal ten sam błąd

Zaznacz oba te boxy. Spróbuj ponownie po tym, jeśli nie to zrobimy to po prostu już ostatecznie ;) .

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 19:20

Nadal ten sam błąd....
Czy takie nieudane instalowanie zabiera coś miejsca na dysku? Bo wydaje mi się jakby było mniej.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 21:02

dawidryba pisze:Nadal ten sam błąd....
Czy takie nieudane instalowanie zabiera coś miejsca na dysku? Bo wydaje mi się jakby było mniej.

W pewnym sensie, ale potem się to wyczyści. Dobra w takim razie, musimy ściągnąć sobie twój system operacyjny już z dodatkiem SP1 z sieci.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 21:07

w takim razie co mam teraz robić? I czy wszystkie dane zostaną?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post28 kwie 2013, 21:13

dawidryba pisze:w takim razie co mam teraz robić? I czy wszystkie dane zostaną?

Naturalnie. Pobierz obraz .ISO swojego systemu wraz z dodatkiem z sieci.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post29 kwie 2013, 07:14

a pomógł byś mi odnaleźć? bo nic konkretnego nie znajduję

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

wolniejsza praca

Post29 kwie 2013, 21:26

dawidryba pisze:a pomógł byś mi odnaleźć? bo nic konkretnego nie znajduję

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

dawidryba

Użytkownik

wolniejsza praca

Post29 kwie 2013, 21:49

Czy konieczność jest nagrania to na DVD ? Jeśli tak to będę mógł zrobić to w środę.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”