ja mam podobny problem... Właśnie zainstalowałem Windows 7, najnowszego Firefoxa (23), najnowsze stery i najnowszą wersję Adobe Flasha i wszystko śmiga elegancko z tym wyjątkiem, że podczas oglądania filmów na YT, jeżeli otwieram nową kartę w przeglądarce, czasem jeśli przełączam między kartami, a przede wszystkim jeśli przewijam w dół strony (obojętnie czy scrollem myszy, suwakiem na stronie, czy klawiszami klawiatury), to mi się przycina dźwięk (teraz zauważyłem, że nawet otwierając okno menadżera zadań są jakieś mała zawahania).
Sprawia to wrażenie jakby brakowało pamięci albo procesor był zbyt obciążony i jest dość uciążliwe, bo się nie da niczego zrobić, jeśli chce się czegoś posłuchać... (najwięcej pamięci i procesora CPU zużywają naturalnie FF oraz Flash Player - chociaż nie wiem, czemu są aż 2 takie same procesy o nazwie Flash Player, tak ma być?)
Dzieje się tak w Firefoxie i Chromie (w tym ostatnim to już jest istna masakra), natomiast praktycznie nie ma tego problemu w Operze (chociaż oczywiście występuje, jeśli korzysta się z Opery, a okno z YT jest włączone na FF) - tak, wiem, że najłatwiej byłoby pójść na łatwiznę i przesiąść się na inną przeglądarkę, ale jednak wolałbym nadal korzystać z Firefoxa...
Próbowałem kilku prostych rozwiązań znalezionych na necie (bo sam się zupełnie na tym nie znam):
- zmiana w ustawieniach filmu opcji "włącz przyspieszenie sprzętowe"
- zmiana wartości dom.ipc.plugins.enabled z true na false
- włączenie html5
ale nic z tego nie podziałało.
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc.
Załączam:
- info o systemie/sprzęcie

- zrzut z menadżera zadań

- logi z OTL
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- log z autoruns