Pożegnanie z Operą i innymi przeglądarkami

Blogi użytkowników forum Hotfix
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post13 maja 2020, 14:19

W miarę regularnie aktualizuję przeglądarki portable, zwłaszcza Firefox. Pobieram je głównie z:

Kod: Zaznacz cały

https://portableapps.com/
albo ze strony, do której podałeś linka. Nie używam menedżera haseł.

Aha, chyba w Basilisk udało się mi się zainstalować, dzięki tamtemu archiwum, starą wersję uBlock Origin (Legacy), ale pewności nie mam. :mrgreen:

Powinnam zaktualizować inne przeglądarki, zwłaszcza tamte przerobione na portable. Ściągam po prostu ich instalki, wypakowuję gdzie trzeba i nie modyfikuję profilu.

Aha, na Basilisk chyba dobrze działa YouTube... Dawno tego nie sprawdzałam. :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post01 mar 2026, 13:10

Jak miałam problem z Firefoxem, który powodował blue screeny, przetestowałam kilka przeglądarek, po pierwsze zainstalowałam Google Chrome i jej używałam do logowania się na naszym forum. Potem zainstalowałam: LibreWolf, Waterfox, Floorp (japońska wersja Firefox). Może doinstaluję Operę, ale najpierw o niej poczytam. :mrgreen: ;)

------Połączono posty------

W sumie zainstalowałam wiele ciekawych przeglądarek, które swoim użytkownikom mają zapewniać bezpieczeństwo i prywatność. W jednej z nich nie odinstalowałam VPN, nie będę używać jej do logowania się gdziekolwiek. Mam problemy z Zen Browser, bo trzeba tam chyba doinstalować menu start i pasek z rozszerzeniami. Jak na razie ta przeglądarka sprawia niezłe problemy. Z kolei Epic Browser próbuje się zaktualizować, jak ją wyłączę- powinnam pogrzebać w jej ustawieniach. Aha, w Operze udało mi się całkowicie wyłączyć AI... Nie wiem czy nie będzie trzeba tego powtarzać po każdej jej aktualizacji. :mrgreen:

Na forum PZD napisali o wielu ciekawych przeglądarkach, które obecnie testuję. Wadą Zen Browser jest to, że mimo tego, że ma zainstalowane rozszerzenia Firefoxa, to one w ogóle nie działają. :sciana: :(

Nie wiem jak w Zen Browser skasować historię przeglądania, jak na razie ta przeglądarka działa szybko, chyba że ręcznie będzie trzeba usuwać odnośniki do danych stron internetowych.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Blog”