Jak miałam problem z Firefoxem, który powodował blue screeny, przetestowałam kilka przeglądarek, po pierwsze zainstalowałam Google Chrome i jej używałam do logowania się na naszym forum. Potem zainstalowałam: LibreWolf, Waterfox, Floorp (japońska wersja Firefox). Może doinstaluję Operę, ale najpierw o niej poczytam.
------Połączono posty------W sumie zainstalowałam wiele ciekawych przeglądarek, które swoim użytkownikom mają zapewniać bezpieczeństwo i prywatność. W jednej z nich nie odinstalowałam VPN, nie będę używać jej do logowania się gdziekolwiek. Mam problemy z Zen Browser, bo trzeba tam chyba doinstalować menu start i pasek z rozszerzeniami. Jak na razie ta przeglądarka sprawia niezłe problemy. Z kolei Epic Browser próbuje się zaktualizować, jak ją wyłączę- powinnam pogrzebać w jej ustawieniach. Aha, w Operze udało mi się całkowicie wyłączyć AI... Nie wiem czy nie będzie trzeba tego powtarzać po każdej jej aktualizacji.
------Połączono posty------Na forum PZD napisali o wielu ciekawych przeglądarkach, które obecnie testuję. Wadą Zen Browser jest to, że mimo tego, że ma zainstalowane rozszerzenia Firefoxa, to one w ogóle nie działają.
------Połączono posty------Nie wiem jak w Zen Browser skasować historię przeglądania, jak na razie ta przeglądarka działa szybko, chyba że ręcznie będzie trzeba usuwać odnośniki do danych stron internetowych.