Nowy Notebook ASUS brak tekstur w starych grach

Masz problem z grą komputerową, szukasz patcha lub wymagań, pisz tutaj
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post29 lis 2012, 10:57

Obraz w filmach i w ogóle podczas pracy poz grami wyświetlany jest poprawnie ?

sapphire14 pisze:drivermax znalazl sterownik do kart graficznej...

Spróbuj teraz zainstalować te sterowniki od Win.7 sposobem normalnym oraz ręcznie przez Menadżer Urządzeń.

Awatar użytkownika
sapphire14

Użytkownik

Post01 gru 2012, 17:29

W filmach obraz jest ok jak wgram odpowiednie kodeki i program... chociaż jak raz wgrałem kodeki i program to przy oglądaniu ekran skakał. Nie ogarniam tych notebookow, z komputerami nigdy nie mialem takich problemow.

Probowalem tak, nie da się.

Wgralem teraz 7 professional. Wszystkie sterowniki kolejno... Shade działa, tekstury wyglądają ok, ale zacina się na najmniejszych ustawieniach i czasem głosu nie ma np jak strzelam. Żebym mogł to bym zwrócil tego notebooka...
Gothic 2 - 2 wstępnych filmików nie widać, słychać tylko głos... (tutaj coś z rozdzielczością nie tak) jak wejdę już do menu, wybiore nowa gra , wczytywanie i laptop się zawiesza, muszę przytrzymać przycisk zasilania żeby wyłączyć. Z Gothic 1, wygląda to identycznie.

-- 01 gru 2012, 18:29 --

Właśnie chciałem zainstalować jakąś starą grę, i zrobiłem najpierw testowanie komputera i tam wyszło, że brak jakiegoś akcelatora grafiki 3D.... Co to znaczy ? Sterowniki wgrałem najnowsze ze strony intela. o co w tym kurde chodzi ...
Obrazek
Molesta Jeden Joint z Czterech Torebek

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post05 gru 2012, 13:31

sapphire14 pisze:Właśnie chciałem zainstalować jakąś starą grę, i zrobiłem najpierw testowanie komputera i tam wyszło, że brak jakiegoś akcelatora grafiki 3D.... Co to znaczy ? Sterowniki wgrałem najnowsze ze strony intela. o co w tym kurde chodzi ...

Nie zwracaj na to uwagi.
Oprogramowanie sprawdzające jest przestarzałe (zapewne gra z nieistniejącego już magazynu Play) i nie rozpoznaje nowego systemu operacyjnego oraz układu graficznego.

Gra powinna działać poprawnie, no chyba że jest taka stara, że nie będzie działać w Windows 7.

marcinl0

Użytkownik

Post04 mar 2013, 00:10

Witam,

Także i ja "walczę" z Windows XP i z nowo zakupionym ASUS Eee PC 1011CX N2600/1GB/320 czarny:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Czy nie pojawił się już porządny driver do grafiki pod XP?

To samo tyczy się współpracy XP i Bluetooth 1011CX - a drivera Bluetooth pod W7 nie da się uruchomić.

Jak rozwiązać problem ze zmniejszeniem kontrastu i jasności ekranu 1011CX pod XP - jak to wyregulować i ustawić "raz na zawsze" ?

Liczę na fachową pomoc bo szkoda byłoby taki fajny lapek spisać na straty z powodu driverów pod XP... nie próbowałem 1011CX pod W7 ale wyobrażam sobie jak się biedny zamula przy 1 GB RAM. Ten lapek jest wręcz dedykowany do Win XP.

-- 04 mar 2013, 01:10 --

Po tygodniowej "walce" widzę że najbardziej brakuje działających sterowników Asus Eee 1011CX pod XP do:

- sieci bezprzewodowej - jest żółty wykrzyknik

- bluetooth - jest żółty wykrzyknik

- jakiegoś urządzenia audio czyżby modem - jest żółty wykrzyknik

- grafiki z przyspieszaniem 3D - ten podstawowy stary sterownik to tylko 2D ale jakoś działa - tylko jak trwale zmniejszyć kontrast we właściwościach grafiki (ppm pulpit)?

Może ktoś coś już znalazł - bardzo poproszę - wtedy ten fajny lapek ruszy pod XP.

• Reklama

Wróć do „Gry”