Pochwal się swoim komputerem

Interesujesz się fotografią, muzyką, sportem bądź Masz inne ciekawe hobby? Porozmawiaj o nim w tym dziale!
PanBucik

Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2013, 15:25

Pochwal się swoim komputerem

Post26 sie 2013, 09:01

Heh, jakie maszyny ;)

Ja mam laptopa z i5-2410M @ 2.3GHz
4GB RAM
ATI HD 6370M
500GB dysk

2 lata i sie trzyma :)

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2643
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pochwal się swoim komputerem

Post06 wrz 2013, 01:01

Obecnie:

Procesor => Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz
Płyta => Gigabyte 946GMX-S2 (Socket 775)
RAM => 2x1GB Kingston 667MHz
Grafika => Asus 9500 GT
HDD => WD400JB-00ETA0
Napęd => Asus DRW-1814BL
Zasilacz => Tracer Highlander 400W(TRZ-404)
Obudowa => Take Me (jakaś tam)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
Seler

Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 26 sty 2014, 12:37
Lokalizacja: Trójmiasto

Pochwal się swoim komputerem

Post31 sty 2014, 19:20

Hejka!
Może i nie mogę się chwalić specyfikacją
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i nie zaprzeczam, że mam ochotę wrócić na "stare śmieci"...
Ale pochwalę się designem <3
Obrazek
,,Dum Spiro, Spero''
Dopóki oddycham, nie tracę nadziei

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2643
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pochwal się swoim komputerem

Post31 sty 2014, 20:37

Procesor => Intel Celeron G1610
Płyta => MSI B75MA-E33
RAM => 2GB GoodRam 1333MHz CL9
Grafika => zintegrowany z procesorem układ graficzny Intel HD
HDD => Seagate Barracuda 3.5'' 500GB (ST500DM002)
Napęd =>brak
Zasilacz => Tacens RADIX V 450W(TAC450RV)
Obudowa => Take Me (jakaś tam)

Real photo :mrgreen:
Obrazek
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Posty: 594
Rejestracja: 06 kwie 2009, 17:50
Kontaktowanie:

Pochwal się swoim komputerem

Post04 maja 2014, 13:30

MSI B85M-E45
Intel Core i5-4440
Crucial 8GB Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz
AMD Radeon HD 6770
WD caviar green 1tb

jeszcze tylko grafa do wymiany, nowy dysk SSD pod system i pełnia szczęścia. :)
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pochwal się swoim komputerem

Post17 maja 2014, 21:27

LupeR pisze:Procesor => Intel Celeron G1610
Płyta => MSI B75MA-E33
RAM => 2GB GoodRam 1333MHz CL9
Grafika => zintegrowany z procesorem układ graficzny Intel HD
HDD => Seagate Barracuda 3.5'' 500GB (ST500DM002)
Napęd =>brak
Zasilacz => Tacens RADIX V 450W(TAC450RV)
Obudowa => Take Me (jakaś tam)

Real photo :mrgreen:
Obrazek


co to za krater u góry obudowy ?? ;D :lol:
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator
Posty: 2643
Rejestracja: 06 lis 2012, 01:48
Lokalizacja: K-g

Pochwal się swoim komputerem

Post25 maja 2014, 11:56

To testowa stara obudowa po przejściach. Jak już piszesz to mógłbyś się podzielić informacją o swoim, chyba że to jakaś tajemnica :P
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pochwal się swoim komputerem

Post25 maja 2014, 21:29

ale żyś zaszpanował :D a w ogóle wiesz co znaczą te wszystkie nazwy? :D

może i wiesz a teraz ja się pochwale chodź nie ma czym ;P

amd athlon 700 mhz 64 mb sdram win 98 ;D żartuje HEHEHEHE ;D


tak naprawdę to wszyscy znają mój pc ;D mam go w sygnaturze pod tymi brazkami
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
sir_lucjan

Użytkownik
Posty: 0
Rejestracja: 25 cze 2014, 22:05
Lokalizacja: Frankfurt am Main

Pochwal się swoim komputerem

Post25 cze 2014, 22:20

Kod: Zaznacz cały

[lucjan@lucjan ~]$ inxi -F &&  echo "$USER wita serdecznie forum Hotfix.pl"
System:    Host: lucjan Kernel: 3.15.1-12-lucjan x86_64 (64 bit gcc: 4.9.0) Desktop: KDE 4.13.2 (Qt 4.8.6)
           Distro: Arch Linux
Machine:   System: TOSHIBA product: SATELLITE C660 v: PSC1QE-00M00NPL
           Mobo: TOSHIBA model: PWWHA v: 1.00 Bios: TOSHIBA v: 1.50 date: 12/15/2011
CPU:       Dual core Intel Core i3-2310M (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 8381
           Clock Speeds: 1: 2051 MHz 2: 1985 MHz 3: 2100 MHz 4: 2068 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GT218M [GeForce 315M] bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.15.1 driver: nouveau Resolution: 1360x768@59.80hz, 1366x768@59.99hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NVA8
           GLX Version: 3.0 Mesa 10.3.0-devel (git-4ccbbbd) Direct Rendering: Yes
Audio:     Card-1 NVIDIA High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel bus-ID: 01:00.1
           Card-2 Intel 6 Series/C200 Series Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.15.1-12-lucjan
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
           driver: ath9k bus-ID: 03:00.0
           IF: wlp3s0 state: up mac: 1c:65:9d:dc:b4:f7
           Card-2: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: down mac: b8:70:f4:66:e9:ef
Drives:    HDD Total Size: 640.1GB (2.4% used) ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MK6476GS size: 640.1GB
Partition: ID-1: / size: 9.5G used: 3.9G (42%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-2: /home size: 571G used: 4.4G (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda7
           ID-3: swap-1 size: 6.79GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
Sensors:   System Temperatures: cpu: 81.0C mobo: N/A gpu: 74.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 128 Uptime: 3:55 Memory: 1122.4/2987.0MB Init: systemd Gcc sys: 4.9.0
           Client: Shell (bash 4.3.181) inxi: 2.1.28
Ostatnio zmieniony 26 cze 2014, 20:12 przez sir_lucjan, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
marcin82

Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 25 cze 2014, 21:54
Lokalizacja: Sosnowiec

Pochwal się swoim komputerem

Post26 cze 2014, 20:12

Kod: Zaznacz cały

[marcin@archlinux ~]$ inxi -F
System:    Host: archlinux Kernel: 3.15.1-1-ARCH x86_64 (64 bit) Desktop: Xfce 4.10.2 Distro: Arch Linux
Machine:   System: Gigabyte product: N/A
           Mobo: Gigabyte model: 990FXA-UD5 Bios: American Megatrends v: FB date: 01/23/2013
CPU:       Hexa core AMD FX-6350 Six-Core (-MCP-) cache: 12288 KB
           Clock Speeds: 1: 1400 MHz 2: 1400 MHz 3: 2000 MHz 4: 2500 MHz 5: 1400 MHz 6: 2000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA GK107 [GeForce GTX 650]
           Display Server: X.Org 1.15.1 driver: nvidia Resolution: 1024x768@85.00hz
           GLX Renderer: GeForce GTX 650/PCIe/SSE2 GLX Version: 4.4.0 NVIDIA 337.25
Audio:     Card-1 NVIDIA GK107 HDMI Audio Controller driver: snd_hda_intel Sound: ALSA v: k3.15.1-1-ARCH
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel
Network:   Card: Realtek RTL-8100/8101L/8139 PCI Fast Ethernet Adapter driver: 8139too
           IF: enp4s6 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:20:81:b0:ce:4c
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (10.0% used) ID-1: /dev/sda model: WDC_WD1002FAEX size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 20G used: 8.0G (43%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
           ID-2: /home size: 9.8G used: 847M (9%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-3: swap-1 size: 0.54GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: 31.6C gpu: 32C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 3125 fan-2: 0 fan-3: 0 fan-4: 0 fan-5: 0
Info:      Processes: 160 Uptime: 2:24 Memory: 1269.3/16016.2MB Client: Shell (bash) inxi: 2.1.28

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pochwal się swoim komputerem

Post28 cze 2014, 20:11

marcin masz coś dziwny podział mocy obliczeniowej na tych 6 rdzeniach:

core1: 1400MHz
core2: 1400MHz
core3: 3000Mhz
core4: 2500Mhz
core5: 1400MHz
core6: 2000MHz

SUMA: 11,7Ghz

nie szło tego jakoś wyrównać ?
np wszystkie rdzenie 2000Mhz ?

co daje 12,0 GHz

szpanujesz przy moich 3 Ghz :)

a moja specyfikacja w "podpisie" :)

i dla czego siedzisz na linuxie skoro spokojnie na tym ci pójdzie win8 ?

-- 28 cze 2014, 19:11 --

tak wgl z jakiego programu taki piękny raport ? i sir_lucjan dostrzegłem że masz bardzo gorące podzespoły :)
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
marcin82

Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 25 cze 2014, 21:54
Lokalizacja: Sosnowiec

Pochwal się swoim komputerem

Post28 cze 2014, 21:41

szpanujesz przy moich 3 Ghz

Hehe, do sierpnia zeszłego roku "szpanowałem" Athlonem 2000 XP + (1653 MHz) i 768 MB pamięci RAM :D Zmiana była konieczna.

Rdzenie nie są obciążane równomiernie - po prostu tak potrzebował ... chyba cudowny Skype katował jeden z rdzeni.

i dla czego siedzisz na linuxie skoro spokojnie na tym ci pójdzie win8 ?

Windowsa nie używam od 2009-2010 roku. Nie jest mi do szczęścia potrzebny. Raport pochodzi z programu (skryptu powłoki) inxi.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Pochwal się swoim komputerem

Post28 cze 2014, 23:59

MKMethosPL pisze:core1: 1400MHz
core2: 1400MHz
core3: 3000Mhz
core4: 2500Mhz
core5: 1400MHz
core6: 2000MHz

SUMA: 11,7Ghz


zależy co robi na kopie, bo może tylko użyć jednego rdzenia np. 1,4 GHz i będzie słabszy od 3.0 GHz :)
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.

Suriel

Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 11 kwie 2014, 17:47

Pochwal się swoim komputerem

Post29 cze 2014, 09:18

Szału nie robi ale mnie Wow śmiga aż miło i to jest najważniejsze.

Procek - Intel Core Q8200
Płyta główna - Gigabyte G31M-ES2L
Pamięć ram - 4gb po 2 kostki PC2-6400 (800MHz)
Karta dźwiękowa - zintegrowana z pł. główną.
Grafika - RADEON HD 5850 1GB - GDDR5
Trzy dyski twarde ATA - 2x Barracuda 300GB i 2TB + Hitachi 300GB
Zasilacz - Thermaltake Smart SE Modular 530W
Napęd - bliżej mi nie znany ważne ze działa.

Wszystko zamknięte w obudowie Akyga AKY001BR

Awatar użytkownika
MKMethosPL

Stały bywalec
Posty: 1306
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Pochwal się swoim komputerem

Post29 cze 2014, 15:36

zdawało mi się że dawałem tu komentarz NOT BAD xD

" core 2 q czyli quad od quadro czyli 4 rdzeniowy ? NOT BAD"

chyba mi internet nawala :D
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080



  • Reklama

Wróć do „Hobby”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość