Tak jak w temacie, mój player zaczął sprawiać problemy i szukam kogoś, kto wie czy i jak można w tej sytuacji pomóc. Odtwarzacza nie można włączyć, ale po podpięciu go do komputera pojawia się na wyświetlaczu ekran informujący o tym, że urządzenie jest połączone z PC i że ładuje się bateria. Komputer widzi, że coś jest podłączone do USB, Mój Komputer wyświetla je jako dysk wymienny, jednak nie można go przeglądać (komunikat: F:\ nie jest dostępny/Nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy). Właściwości wskazują, że pojemność wynosi 0 bajtów, narzędzia Scandisk i Defragmentator nie działają, a status urządzenia mówi, że działa ono poprawnie. Próbowałem skorzystać z pomocy programów (CardTest, BadCopy, CDCheck, HDD Low Level Format Tool), widziały one napęd, ale na tym się kończyło. Pomocny okazał się jedynie program ChipGenius, dzięki któremu znam numer VID: 0471 oraz PID: 084A.
Jeśli ktoś wie, czy i jak można tego playera przywrócić do życia, będę wdzięczny za podzielenie się to wiedzą.
Pozdrawiam