Problem ze skype.

Wszystko co dotyczy oprogramowania komputerowego
rForce1

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 13 lip 2012, 16:38

Problem ze skype.

Post11 paź 2014, 22:58

Witam więc od pewnego czasu mam problem ze skypem.
Gadam z kimś, gadam, gadam i jeb program SKYPE.EXE przestał działać.
I tak cały czas, robiłem reinstalla czyszczeniem rejstru, oraz usuwałem foldery w appdata, i nadal to samo.
Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21305
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 00:06

Witam Ciebie. Zobacz najpierw przy zmienionym firewallu i antywirusie. To soft jaki może wpływać na program typu Skype, gdyż to one zarządzają łączem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 11:20

może masz za słaby komp ? podaj specyfikacje bo jak pozbyłeś się Areo to możesz mieć źle z kompem
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

rForce1

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 13 lip 2012, 16:38

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 12:23

Chyba juz problem rozwiązany, wyłączyłem firewalla i jak narazie nie ma problemów.
A komputer mam dośc dobry bo utrzymać skype, a aero wyłączyłem tylko dlatego że jakoś nie przepadam za tym wyglądem.
@edit
Jednak nie ;/
Przed chwilą mi crashło.
Specyfikacja
AMD Phenom x2 550 BE 3,10GHz
2gb RAM
Geforce GTX 550ti 1gb

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 13:03

komp w miarę dobry nwm o co biega a sterowniki są ? jakieś .NET Framework ?

pokaż co masz zainstalowane ( programy i funkcje ) wszystko :D
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

rForce1

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 13 lip 2012, 16:38

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 14:41

Funkcje
Obrazek
Programy
1 - Obrazek
2 - Obrazek

Wcześniej skype normalnie śmigał, od niedawna zaczęło się tak robić.

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 19:43

ja nie dostrzegam problemów dla mnie jedynym rozwiązaniem jest przywrócić system do momentu kiedy było ok proste i skuteczne

ps. jeżeli to nie pomoże to oznacza że to nie jest wina oprogramowania
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Problem ze skype.

Post12 paź 2014, 23:33

Ja na przykład miałem wczoraj problem z zalogowaniem się. Męczyłem się z tym, a ty wystarczyło wgrać najnowszą wersję i po problemie. Może też w twoim wypadku trzeba. :) :think:
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Methos

Stały bywalec
Posty: 1310
Rejestracja: 29 mar 2014, 17:16

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 09:16

ale to w tym przypadku skype powinien o tym poinformować
SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 11:14

1. Odinstaluj obecne kodeki K-Lite Codec Pack Full.
2. Zaktualizuj system przez Windows Update - Aktualizacje automatyczne.
Sprawdź czy zainstalował się NET Framework ?
3. Użyj CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

4. Zainstaluj kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
5. Zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Posiadasz zainstalowany Service Pack 1 ?

Ustaw/zaznacz tak w ustawieniach Skype:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

v Automatycznie dostosuj ustawienia mikrofonu
v Automatycznie dostosuj ustawienia głośników
- Zapisz.

2gb RAM
Geforce GTX 550ti 1gb

2-1 = 1 GB. RAM-u na pozostałe.
Sama przeglądarka Google Chrome tyle potrzebuje a gdzie Skype, antywirus,
firewall oraz reszta programów ?
I to nazywasz dobrym kompem na Windows 7 ?
Dobrze żarło aż się przeżarło i zdycha :(

Edit:
zainstaluj najnowszą wersję Skype.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert
Posty: 768
Rejestracja: 08 gru 2009, 13:47
Lokalizacja: Stamtąd

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 11:15

XMan pisze: 2gb RAM
Geforce GTX 550ti 1gb


2-1 = 1 GB. RAM-u na pozostałe.

XMan coś Ci się poplątało . Odejmujesz ilość Ramu karty graficznej od Ramu zainstalowanego w komputerze ?
Jeżeli system 32 bit to 2GB Ramu ostatecznie może być .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

rForce1

Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 13 lip 2012, 16:38

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 11:23

Dobra zrobiłem tak jak napisałeś u góry, teraz tylko czekać na crasha.
Dodam też że coraz mniej pojawia się tych crashy, wcześniej były co chwile a teraz jest duży odstęp pomiędzy nimi.
Posiadasz zainstalowany Service Pack 1 ?

Mam.
Wersja skype jest najnowasza.
Obrazek
Wiem że mam mało ramu, ale aktualnie nie mam pieniędzy na kupno.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 11:30

Jeżeli system 32 bit to 2GB Ramu ostatecznie może być .

Jak zwykle, spodziewałem się takiej odpowiedzi :D
Po pierwsze zalecane minimum:
Windows 7 32 bit - 3 GB.
Windows 7 64 bit - 4 GB.
Po drugie posiadam zoptymalizowany system Windows 7 SP1 32 bit. z pamięcią 3 GB.
Testowałem z mniejszą i wiem jaka jest różnica.
Po trzecie:
Dobrze żarło aż się przeżarło i zdycha :(

Autor tematu ma bardzo dużo zainstalowanych programów i wszystko jest do czasu.
Jak słaba pamięć to czym więcej programów to tym gorzej...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert
Posty: 768
Rejestracja: 08 gru 2009, 13:47
Lokalizacja: Stamtąd

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 11:45

XMan oczywistą oczywistością jest to że 2 GB Ramu może być mało . Chociaż do wielu podstawowych spraw wystarczy . Sam używam laptopa z systemem 32 bit i 2 GB Ramu (więcej nie da się dołożyć ) i wiem co piszę . Natomiast zlituj się i nie odejmuj Ramu karty pamięci od Ramu zainstalowanego w komputerze .
I pamiętaj zużycie Ramu nie zależy od ilości zainstalowanych programów a od ilości uruchomionych programów - procesów zależnych od nich . :D
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13381
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Problem ze skype.

Post13 paź 2014, 14:33

Nie rozumiesz a mi się już więcej nie chce dyskutować.
Co się tak przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona odnośnie pamięci ?
To była tylko moja drobna uwaga/sugestia...
Może zamiast tego odpiszesz autorowi tematu jak rozwiązać ten problem bez trollowania ?
XMan oczywistą oczywistością jest to że 2 GB Ramu może być mało . Chociaż do wielu podstawowych spraw wystarczy .

Do podstawowych spraw/programów wystarczy przy całkowitej optymalizacji a do innych nie wystarczy :(

I pamiętaj zużycie Ramu nie zależy od ilości zainstalowanych programów a od ilości uruchomionych programów - procesów zależnych od nich . :D

Z tym to się zgadzam ;)
Podczas rozmów na każdym komunikatorze zalecane jest aby nie były włączone inne programy,
zwłaszcza na małej pamięci...

Może być potrzebny jeszcze Menedżer zadań --> Procesy o czym wcześniej nie wspominałem
ponieważ p/w może wystarczyć.

rForce1:
coś się zmieniło, jeszcze jest problem ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników



  • Reklama

Wróć do „Oprogramowanie”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości