Aktualizacja Codec Pack

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 23:07

djkamil09061991 pisze:NIe chce nic mówić ale to chyba fake komunikat ;) tak samo jak czasem wyskakuje reklama iż ma sie nieakutalnego flash playera , po prostu kit :D
coś np. takiego:
Obrazek
Ze są problemy albo stara wersja nawet jak mamy najnowszą a to tylko "wkręt" dla naiwnych którzy ściągają syf.

Przecież djkamil09061991 mówi, aby nie instalować aktualizacji tamtych kodeków, bo to ściema...

Poza tym LupeR, napisał, że strona appimat nie jest bezpieczna. Ja to potwierdziłam.

Darom82, rób co chcesz, to w końcu Twój komputer, ale masz zainstalowane felerne kodeki. Przecież wyskakuje Ci okienko, że masz nieaktualne kodeki, a tak naprawdę nie powinno być. Poza tym, ich ikonka uruchamia Ci się na pasku zadań, nie powinno tak być. Masz felerne kodeki, niewiele warte... Na Twoim miejscu bym się ich pozbyła i zainstalowała sprawdzone K-Lite Mega Codec Pack.

No i na pewno masz jakieś malware, skoro masz te kodeki w systemie i wyskakuje Ci okienko, proponujące ich aktualizację.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 23:31

Zrobiłem tak jak napisał tutaj xman: problemy/jak-usunac-ikony-z-paska-zada-w-windows-7-t24551.html i poznikały mi ikonki z obszaru powiadomień :( Miałem tam ikonke pande antivirus, ikonke sound-blastera i inne i teraz ich niema. Jak przywrócić te ikonki teraz co miałem tam ?? :(
Może mi ktoś pomóc ?

stukot wiesz, djkamil09061991 napisał, że to co mi wyskoczyło przy słuchaniu piosenek z tamtej stronki to fake i to samo potwierdził LupeR. Więc jeżeli taki komunikat mi się włączył tylko i wyłącznie na jednej stronce z tymi piosenkami tzn. że niema potrzeby instalacji innych kodeków bo te co mam są dobre i wystarczające. U mnie w windows 7 pewnie się nie da odinstalować tych co mam, żeby zainstalować inne.
Niemam zadnego malware bo sprawdziłem Adwcleaner i żadnego mi nie wykrył zainstalowanego. Jakbym miał to by coś wykrył.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 23:42

Darom82, na pewno te kodeki możesz odinstalować poprzez Dodaj, usuń programy.

Jak chcesz, to możesz, dla pewności przeskanować system, używając Malwarebytes Anti- Malware. Nie instaluj jego wersji Pro.

Co do Twojego problemu:

Wszystkie elementy Panelu sterowania-Ikony obszaru powiadomień- Ikony systemowe.

Kliknij na: Ikony obszaru powiadomień.

I przywróć co się da...

Ja u siebie zaznaczyłam, by zawsze pokazywał wszystkie ikony i powiadomienia na pasku zadań. (Nie jest ich dużo.)
Pozdrawiam, Joanna

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 23:51

stukot przeglądalas moje screeny ? tam widać, że nie mam codekow w panelu sterowania w dodaj/usun programy
Więc nie mam pojęcia gdzie one są i jak je odinstalować.
Moje ikonki już wróciły na swoje miejsca w obrzarze powiadomień.

Ps. Czy jest jakaś nowsza wersja javy niż java 7 update 55 ?

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 00:00

To chyba jest najnowsza wersja Javy. Wbrew temu, co pisali na DP.

Aha, jak chcesz wiedzieć, czy masz aktualne kodeki i inne programy, możesz zainstalować Personal Software Inspector firmy Secunia:

Kod: Zaznacz cały

http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/

Wady, dość długo się wczytuje, jak klikniesz na jej ikonkę, łączy się netem i ładuje się do Autostart. Czasem, jak tylko jeden program jest nieaktualny, to ma czerwoną ikonkę. U mnie nie widzi wszystkich programów, ale może dlatego że po prostu mam ich za dużo. :(

Ty raczej nie powinieneś mieć z tym programem żadnych problemów... Nie znam lepszego softu do sprawdzania aktualizacji programów... Lepiej odznacz automatyczne aktualizacje, w każdym razie ja tak zrobiłam.
Pozdrawiam, Joanna

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 00:10

Po co mi ten program, jeśli nie jest po polsku, chodzi jak żółw i pewnie muli komputer. Widać, że to jakieś badziewie.
A na dysku mam 3 czy 4 programy tylko więc sam dbam o ich aktualizacje. A ja nie wiem gdzie sa moje kodeki i jak zaaktualizowac lub odinstalować calkiem.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 00:13

Darom82 pisze:A ja nie wiem gdzie sa moje kodeki i jak zaaktualizowac lub odinstalować calkiem.

Pewnie nie masz zadnych kodeków "doinstalowanych" tylko te które zawarte są w systemie i ich nie odinstalujesz. Można dodatkowo doinstalować np. Klitle ale to tylko wtedy gdy te systemowe czegos nie odtwarzają np format rmvb filmowy itp.

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 00:18

Darom82 pisze:Po co mi ten program, jeśli nie jest po polsku, chodzi jak żółw i pewnie muli komputer. Widać, że to jakieś badziewie.

Ten program, to jeden z lepszych, dzięki któremu możesz dbać o bezpieczeństwo swojego komputera, dzięki instalowaniu aktualnych programów. Przydatny jest, jak masz sporo programów. Pilnuje przeglądarek, odtwarzaczy, oraz Adobe Flash Playera. Dzięki niemu nie dasz się raczej nabrać na rzekomą aktualizację tego softu, bo będziesz wiedzieć, czy jest aktualny. To żadne badziewie, ale fakt, muli... :(

Doinstaluj sobie K-Lite Mega Codec Pack. Jak chcesz, to na wszelki wypadek możesz utworzyć punkt przywracania systemu...
Pozdrawiam, Joanna

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 07:37

djkamil09061991 dzięki za rade i tego się trzymam :) Na tych systemowych kodekach wszystkie filmy mi chodzą nawet te w rmvb więc nic będę doinstalowywał :) Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post14 maja 2014, 10:21

AdwCleaner mógł wszystkiego nie wykryć.

Przeskanuj jeszcze komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.

Zakładka Kwarantanna --> Usuń wszystko.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:

Logi/raporty wklejasz na:
a na forum podajesz tylko linki do nich.

Widzę że nie masz tego programu - polecam, jest bardzo dobry i warto go zainstalować
oraz skanować system od czasu do czasu.
Dużo więcej wykrywa niż AdwCleaner.

http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p164.htm
Darmowa aplikacja, która wyszukuje i usuwa wszelkiego typu złośliwe oprogramowanie (dialery, rootkity, wirusy, konie trojańskie, robaki, programy szpiegujące). Program jest łatwy w obsłudze. Wersja darmowa nie posiada skanera rezydentnego oraz dodatkowego modułu odpowiedzialnego za aktualizacje oraz zaplanowanie skanowania.

Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”