Aktualizacja Codec Pack

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 17:34

Na moim laptopie z windows 7 gdy wszedłem na stronke tę: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników to pojawił mi się komunikat w czasie odsłuchiwania piosenek, mówiący o tym, że istnieje nowsza wersja codec pack: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zaleca się aktualizacje programu codec performer. Czy powinienem zrobić tę aktualizacje ?
Jeśli próbuje zrobić aktualizacje to wtedy mój antivirus "Panda Cloud antivirus" albo usuwa mi plik setup.exe. albo zneutralizuje ten plik i w rezultacie nie mogę zainstalować nowej wersji codec pack performer.
Gdy wyłączę na chwile program antywirusowy i próbuje zainstalować to wyskakuje mi informacja mówiąca o tym, że brakuje mi jakiejś biblioteki i system nie jest w stanie zainstalować tego.
Więc nie wiem o co z tym chodzi ? czy ktoś może mi pomóc ? Ewentualnie jeśli musze zrobić tę aktualizacje to jak to zainstalować poprawnie bez żadnych problemów ? Taka informacja mi się tylko włączyła wchodzać na tę stronke i jak chciałem posłuchać piosenek z tamtej stronki. Może mi ktoś pomóc ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 17:41

Odinstaluj te kodeki, przeczyść komputer CCleanerem.
Zainstaluj --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 17:49

Dlaczego mam odinstalować te codeki, które mam ? jeśli one działają mi prawidłowo i wszystko działa jak powinno i nic się nie dzieje złego.
Nawet nie wiem gdzie i jak odinstalować te codeki co mam dlatego że, są one zainstalowane od czasu jak kupiłem laptopa to one już tam były. Niechce czegoś zepsuć u siebie na laptopie bo potem będę się piepszył z naprawą tego tyle czasu co z tamtym komputerem, na którym mam windows xp. Więc wole nie ryzykować skoro wszystko śmiga mi.
Tylko na tej stronce z piosenka pojawiła się taka informacja i tyle.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 18:02

Te kodeki są do d..y
Mam K-Lite Mega Codec Pack i na tej stronie wszystko elegancko działa.
Kodeki powinny być widoczne w Programy i funkcje.
Jak nie wiesz które odinstalować to wrzuć screeny z Programy i funkcje (wszystko).
Obrazek

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 18:19

W Programy i funkcje mam tylko to co mam zainstalowane na dysku, czyli programy. Ale kodeków żadnych tam nie widze.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 18:28

Muszą gdzieś być ;)

Wrzuć screeny z Programy i funkcje
oraz z C:\Program Files\

Tworzenie screenu (zrzutu) ekranu. Wrzucanie obrazków na hosting.
PicPick - tworzymy zrzuty ekranu.

Screeny wrzucasz na zewnętrzny serwer a na forum podajesz tylko link do nich lub miniaturkę.
Przykładowo na:
Obrazek

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 19:14

NIe chce nic mówić ale to chyba fake komunikat ;) tak samo jak czasem wyskakuje reklama iż ma sie nieakutalnego flash playera , po prostu kit :D
coś np. takiego:
Obrazek
Ze są problemy albo stara wersja nawet jak mamy najnowszą a to tylko "wkręt" dla naiwnych którzy ściągają syf.

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 19:24

djkamil09061991 to mówisz, żeby nie ruszać nic i zostawić te kodeki które mam zainstalowane ?
Powiedz mi jak takie coś usunąć z obszaru powiadomień ?
Takie coś mam koło zegara jak klikne w strzałeczkę potem w dostosuj to takie coś tam widać jak zaznaczyłem na czerwono na powyższym screenie. Jak to usunąć z tamtąd ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 19:39

Również nie widzę, po instalacji mogą być pod inną nazwą.
Pozostaw jak jest.
Nic się nie powinno również stać jak zainstalujesz dodatkowo Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Po instalacji
przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obrazek

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 19:43

djkamil09061991 ma racje, ten komunikat to ściema. Mam najnowszą wersje K-Lite Mega Codec Pack 10.4.5 a i tak widzę komunikat na appimat.com że jest już nowsza wersja. Po za tym WOT i McAfee siteadvisor ostrzegają i blokują stronkę.
Tak w ogóle mi się te utwory na myfreemp3.eu nie odtwarzają, ale mniejsza o to bo to na pewno któryś z dodatków do przeglądarki zablokował ;)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 19:52

Ok to zostawiam tak jak jest i nic nie ruszam. Ale powiedzcie mi jak tu usunąć ?
Takie coś mam koło zegara jak klikne w strzałeczkę potem w dostosuj to takie coś tam widać jak zaznaczyłem na czerwono na powyższym screenie. Jak to usunąć z tamtąd ?
Z tego co wiem, to podobno nie mogę mieszać kodeków jedne z drugimi tak. Np. te co mam obecnie z tymi K-Lite Mega Codec Pack 10.4.5 bo się może zrobić bałagan w systemie.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 20:08

Ok to zostawiam tak jak jest i nic nie ruszam. Ale powiedzcie mi jak tu usunąć ?

Zobacz mój temat:
problemy/jak-usunac-ikony-z-paska-zada-w-windows-7-t24551.html
Obrazek

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 20:17

Darom82, odinstaluj te felerne kodeki, zwłaszcza że strona, która proponuje ich zainstalowanie została uznana za niebezpieczną przez WOT i McAfee Site Advisor.

Też na nią wbiłam i zobaczyłam tamten komunikat, pomimo włączonego no script, a mam najnowsze kodeki K-Lite Mega Codec Pack.

Uważam, że najlepsze kodeki, to właśnie K-Lite Mega Codec Pack.

Poza tym na Twoim miejscu, założyłabym temat w dziale bezpieczeństwo i podała tam logi z OTL. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że zainstalowałeś malware.

W tym temacie, na angielskim forum, piszą jak należy zareagować na propozycję aktualizacji tamtych kodeków... Należy się ich pozbyć:

Kod: Zaznacz cały

http://malwaretips.com/blogs/please-install-codec-performer-update-removal/
. Czyli to jakiś wirus, malware, a nie użyteczne kodeki i należy się ich pozbyć z systemu.

Nawet zalecają użycie AdwCleaner.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Darom82

Stały bywalec

Aktualizacja Codec Pack

Post13 maja 2014, 22:39

Naszczęście nie mam żadnego malware zainstalowanego ani żanych tolbarów ani srarbarów itp., Także jakbym takie coś miał to by mi się reklamy właczały w przeglądarkach lub panelu sterowania by było to widoczne. Więc tak jak mi radzi djkamil09061991 i LupeR zostaje przy tym co mam.

• Reklama

Wróć do „Problemy”