Bluescreen nvlddmkm.sys

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post04 paź 2014, 19:15

Już działa, po zamianie w System jest napisane, że 4 GB czyli tak jak powinno być.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post04 paź 2014, 19:22

Blue screen już nie występuje ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post05 paź 2014, 16:48

Jeszcze godzina nie minęła. Jak będzie to napiszę. Dlaczego zamiana miejsc miałaby pomóc?

-- 05 paź 2014, 09:30 --

Zdarzyło się "Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność."

-- 05 paź 2014, 16:48 --

Nie wyłączałem komputera po "Sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność." i grając multiplayer zamknęła się gra przez "unexpected DirectX/OpenGL error"

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post05 paź 2014, 17:16

Sprawdzałeś inne sterowniki do karty graficznej, najnowsze oraz starsze ?
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post08 paź 2014, 20:13

Teraz jadę na najnowszych mam starsze pobrane, dwa BSOD w ciągu miesiąca, myślę żeby trochę poczekać czy coś będzie różnica po zamianie pamięci.

-- 07 paź 2014, 22:17 --

No i kolejne zdarzenie: podczas korzystania z samej przeglądarki monitor przestał wyświetlać obraz jakby odłączyć źródło obrazu, dalej muzyka grała z przeglądarki, a potem zmieniła się w dziwny dźwięk, poczekałem trochę a potem go zresetowałem. A może jednak grafika robi problem? Tego samego dnia pograłem troszkę bez problemów. Nie zmieniałem jeszcze sterowników.

-- 08 paź 2014, 20:13 --

Jeśli to co się zdarzyło "up" było po zamianie pamięci to chyba nie pomogło, zainstalowałem starszy sterownik nr 301.42
data publikacji 22.5.2012 zaznaczyłem tą czystą instalację, było napisane że to co się różniło miedzy najnowszą wersją a tą 301.42 zostało zamienione z to co się nie różniło zostało nieruszone. Przeglądałem internet i działało dobrze. Jak chciałem pograć na multi SC2 to po znalezieniu przeciwnika gra nie chciała przejść do okna ładowania rozgrywki, chciałem ją wyłączyć prze menadżera zadań ale ctrl+alt+del nie działało, udało mi się zminimalizować grę system zawisł czyli pulpit się zrobił na jasno (chyba eksplorator windows przestał odpowiadać, ale nie chce wprowadzić w błąd), kręciło się kółko ładowania nad elementami systemowymi (pasek zadań, pulpit) nie mogłem wyłączyć komputera) pozostał reset.
Podczas przeglądania internetu jeszcze zdarzyło się "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność" (po instalacji starszego sterownika).
Dziwne rzeczy się dzieją, jakiś serwis mógłby pomóc?, nie chciałbym dać żeby tylko system przeinstalowali.
XMan masz jeszcze jakieś pomysły, może jakieś logi, albo coś innego?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post10 paź 2014, 21:51

No to moja propozycja:
1. Zobacz jeszcze sterownik chipsetu płyty głównej bo to on wszystkim tak na prawdę zarządza.
2. Zobacz czy czasami producent płyty głównej nie daje aktualizacji BIOSu naprawiającego problemy z działaniem kart graficznych.
3. A czy karta czasami nie posiada złącz dodatkowego zasilania? Jak tak to czy są podłączone?
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post19 paź 2014, 09:11

Zainstalowałem narzędzie do aktualizacji BIOS-u żeby sprawdzić którą mam wersję.
Mam wersję F4, tabelka Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chyba mówi, że powinno być F1 (Core™ i5-750 2.66GHz)

-- 12 paź 2014, 10:12 --

Sterowniki chipsetu (Intel Management Engine Interface i Intel INF installation) aktualne.
W zakładce Do pobrania->bios są jedynie 4 wersje BIOS-u (F1,F2,F3,F4), myślę, że ta aktualizacja jeśli istnieje to powinna tam być.

-- 14 paź 2014, 17:40 --

Na starszych sterownikach zdarzyło się "sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność."
Tak to wygląda Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-- 17 paź 2014, 23:08 --

Kolejny BSOD, przebieg identyczny: czarny ekran z jakimiś kropkami później monitor uruchamia się ponownie jakby nie dostawał sygnału obrazu, niebieski ekran, a po uruchomieniu okno system odzyskał sprawność po nieoczekiwanym zamknięciu Nic nie grałem wtedy tylko przeglądarka.
Kolejny BSOD, przebieg jak na cytacie. Starsze sterowniki, zamiana pamięci nie dały nic.

-- 19 paź 2014, 09:11 --

Zobacz jeszcze na jednej a później na drugiej, może jest któraś uszkodzona ?

Jak wyjmę jedną kość to czy jest istotne w którym slocie będzie druga?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post20 paź 2014, 16:26

Zobacz jeszcze na jednej a później na drugiej, może jest któraś uszkodzona ?

Jak wyjmę jedną kość to czy jest istotne w którym slocie będzie druga?

hm... masz tylko dwa sloty :(
Możesz zamienić pamięci na slotach.
Możesz je przetestować oddzielnie.
Wg. mnie masz dalszy problem ze sterownikami do karty graficznej.
Jak instalowałeś te sterowniki :?:
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post20 paź 2014, 16:39

Pobrałem starszą wersję, uruchomiłem ten instalator, który miał zadziałać tak, że to co się różniło miedzy tą którą miałem a tą starszą to zamiana na starsze, a te elementy co się nie zmieniły to zostały. Ostatni BSOD był po zamianie pamięci na slotach i wyglądał identycznie jak poprzednie czyli nie pomogło. Coś wynika z mojego dochodzenia o wersjach biosu (trzeci i czwarty link wyżej) ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post20 paź 2014, 16:45

Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post20 paź 2014, 17:28

Pobrałem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników uruchomiłem to, zaznaczyłem "czysta instalacja'' i tyle.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post20 paź 2014, 17:50

XMan pisze:

problemator pisze:Pobrałem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników uruchomiłem to, zaznaczyłem "czysta instalacja'' i tyle.

Z tego wynika że zawsze źle instalujesz nowe sterowniki :(

Sprawdź:
1. Usuwasz sterowniki do karty graficznej w Programy i funkcje.
2. Sprawdzasz czy nie zostały się z niej sterowniki w C:/Program Files/ lub na dysku C - usuwasz ręcznie.
3. Czyścisz za pomocą programów które widzę jakie posiadasz - CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
4. Sprawdzasz starsze wersje do karty graficznej.
5. Za każdym razem robisz to samo...
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post22 paź 2014, 18:57

Robić tak z starszymi wersjami, czyli od najnowszej w stronę starszych. W dysku C ma nie być śladu po nvidii?
Pierwszą prawidłową reinstalację robić na tej 301.42 ?

-- 22 paź 2014, 17:42 --

Deinstalowałem i programy i funkcje, aby to dokończyć uruchomiłem ponownie. Odinstalowałem wszystko z programy i funkcje. Uruchomiłem ponownie, automat zainstalował podstawowe sterowniki i znowu widze na całym monitorze.
Czy z dysku C usunąć po deinstalacji wszystko co wyskoczy po wyszukiwaniu słowa "nvidia"
Co znaczy za każdym razem?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post23 paź 2014, 16:20

Widocznie że zawsze instalują się najnowsze sterowniki przez Windows Update ?
Wyłącz Aktualizacje automatyczne...

Sprawdź:
1. Usuwasz sterowniki do karty graficznej w Programy i funkcje.
2. Sprawdzasz czy nie zostały się z niej sterowniki w C:/Program Files/ lub na dysku C - usuwasz ręcznie.
3. Czyścisz za pomocą programów które widzę jakie posiadasz - CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
4. Sprawdzasz starsze wersje do karty graficznej.
5. Za każdym razem robisz to samo...
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post23 paź 2014, 16:25

Nie rozumiem co znaczy
Usunąć wszystko co wyszuka się w dysku C wyszukując słowo "nvidia"?

• Reklama

Wróć do „Problemy”