Drugi dzień używania dragona i "Sterownik ekranu przestał odpowiadać...",
cosik_ktosik proszę o dokończenie zacytowanego wątku.
cosik_ktosik pisze:No to moja propozycja:
1. Zobacz jeszcze sterownik chipsetu płyty głównej bo to on wszystkim tak na prawdę zarządza.
2. Zobacz czy czasami producent płyty głównej nie daje aktualizacji BIOSu naprawiającego problemy z działaniem kart graficznych.
3. A czy karta czasami nie posiada złącz dodatkowego zasilania? Jak tak to czy są podłączone?
problemator pisze:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówZainstalowałem narzędzie do aktualizacji BIOS-u żeby sprawdzić którą mam wersję.
Mam wersję F4, tabelka
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chyba mówi, że powinno być F1 (Core™ i5-750 2.66GHz)
Sterowniki chipsetu (Intel Management Engine Interface i Intel INF installation) aktualne.
W zakładce Do pobrania->bios są jedynie 4 wersje BIOS-u (F1,F2,F3,F4), myślę, że ta aktualizacja jeśli istnieje to powinna tam być.
-- 15 lis 2014, 21:19 --Ciągle na dragonie i pare razy zdarzało się "Sterownik ekranu przestał odpowiadać...",
ale bluescreena dawno nie było. Czy da się dowiedzieć czy powód bluescreenów został rozwiązany?
-- 26 lis 2014, 18:38 --XMan pisze:Chyba karta graficzna jest uszkodzona lub nieprawidłowo podłączona
Dopóki używałem Dragona problemy się powtarzały, przeszłem na firefox i żadnego "Sterownik..."
Jak sprawdzić czy karta graficzna jest uszkodzona?