Bluescreen nvlddmkm.sys

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post23 paź 2014, 17:13

Usunąć wszystko co wyszuka się w dysku C wyszukując słowo "nvidia"?

Tak, po usunięciu przeczyść komputer w/w programami.
Wcześniej wyłącz Windows Update - Aktualizacje automatyczne aby nie instalowały się najnowsze sterowniki...
Podczas instalacji sprawdzasz starsze, jeżeli będą problemy to jeszcze starsze.
Nie instalujesz nigdy jednych na drugich...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post24 paź 2014, 23:42

Wyłączyłem automatyczne aktualizacje w Windows Update. Odinstalowałem wszystko z programy i funkcje, trzeba było uruchomić ponownie. Obraz na monitorze się pomniejszył ten sam automat zainstalował coś (w prawym rogu paska zadań na ikonie kręciła się zielona kropka) i komunikat aby uruchomić ponownie. Znowu widok na całym monitorze, przypomniało mi się że wraz z uruchamianiem komputera uruchamia się program do karty graficznej(Expert tool zainstalowany płytki od karty graficznej), wyłączyłem uruchamianie go wraz ze startem systemu (w msconfig). Wszystko co związane z "nvidia" z dysku C siedzi w koszu. W programy i funkcje nie ma nic od grafiki a ja dalej widze na całym monitorze.
W sprzęt i dźwięk->urządzenia i drukarki->nazwa komputera->sprzęt->NVIDIA Geforce GTS 250 tam jest napisane, że jest jakiś sterownik i da się nacisnąć odinstaluj sterownik. Czy jest już odinstalowane?

-- 24 paź 2014, 23:42 --

W sytuacji wyżej opisanej zdarzyło się "sterownik przestał działać ale odzyskał sprawność" czyli śnieżenie, więc chyba nie odinstalowałem problemu.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post25 paź 2014, 16:19

Wyłącz chwilowo aktualizacje automatyczne które za każdym razem instalują najnowsze sterowniki.
Odinstaluj programy do instalacji sterowników jeżeli takie posiadasz.

Sprawdź:
1. Usuwasz sterowniki do karty graficznej w Programy i funkcje.
2. Sprawdzasz czy nie zostały się z niej sterowniki w C:/Program Files/ lub na dysku C - usuwasz ręcznie.
3. Czyścisz za pomocą programów które widzę jakie posiadasz - CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
4. Sprawdzasz starsze wersje do karty graficznej.
5. Za każdym razem robisz to samo...
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post25 paź 2014, 22:14

Przed ostatnią próbą wyłączyłem automatyczne aktualizacje (nie sprawdzaj czy są dostępne aktualizacje), a mimo to zainstalowało się.
1. W Programy i funkcje nie ma żadnego programu czy sterownika od grafiki. Widok mam na całym monitorze. Czy sterownik jest odinstalowany ? Jeśli nie to jak to zrobić ? ( w programy i funkcje nie ma nic od grafiki, wszystko z C co miało w nazwie "nvidia" siedzi w koszu)
2. Po ostatniej próbie reinstalacji, gdy odinstalowałem sterowniki a później automat zainstalował coś po czym mam widok na całym monitorze zdarzyło się "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność" Czy można z tego coś wywnioskować ? Zdarzało się tak przed próbami reinstalacji.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Expert tool odinstalowałem po tym wszystkim aby nie przeszkadzał.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post27 paź 2014, 11:52

Zdarzało się tak przed próbami reinstalacji.Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Chyba karta graficzna jest uszkodzona lub nieprawidłowo podłączona :(
Może musi być podłączone dodatkowe zasilanie do karty ?
Inną przyczyną może być zasilacz, jaki posiadasz ?

Przed ostatnią próbą wyłączyłem automatyczne aktualizacje (nie sprawdzaj czy są dostępne aktualizacje), a mimo to zainstalowało się.

Nie powinno...
Możesz jeszcze sprawdzić wcześniej wyłączając internet a następnie instalację wcześniej pobranych
innych wersji sterowników do karty graficznej.
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post27 paź 2014, 20:34

tracer highlander 550W silent

Jest dodatkowe zasilanie podłączone.
problemator pisze:1. W Programy i funkcje nie ma żadnego programu czy sterownika od grafiki. Widok mam na całym monitorze. Czy sterownik jest odinstalowany ? Jeśli nie to jak to zrobić ? ( w programy i funkcje nie ma nic od grafiki, wszystko z C co miało w nazwie "nvidia" siedzi w koszu)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post28 paź 2014, 14:58

Jeżeli nigdzie nie ma sterownika tzn. że został usunięty.
Przeczyść komputer CCleanerem oraz Eusing Free Registry Cleanerem i sprawdź inną wersję.
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post31 paź 2014, 23:11

Po instalacji zdarzyło się "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność". Szukać jeszcze starszej wersji czy próbujemy coś innego?

-- 01 lis 2014, 00:11 --

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post01 lis 2014, 22:02

A może to comodo dragona wina, a nie sterownika, sprawdzałeś? Ewentualnie kodeku jaki na tej stronie był potrzebny.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post06 lis 2014, 16:42

cosik_ktosik pisze:No to moja propozycja:
1. Zobacz jeszcze sterownik chipsetu płyty głównej bo to on wszystkim tak na prawdę zarządza.
2. Zobacz czy czasami producent płyty głównej nie daje aktualizacji BIOSu naprawiającego problemy z działaniem kart graficznych.
3. A czy karta czasami nie posiada złącz dodatkowego zasilania? Jak tak to czy są podłączone?

problemator pisze:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstalowałem narzędzie do aktualizacji BIOS-u żeby sprawdzić którą mam wersję.
Mam wersję F4, tabelka Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chyba mówi, że powinno być F1 (Core™ i5-750 2.66GHz)

-- 12 paź 2014, 10:12 --

Sterowniki chipsetu (Intel Management Engine Interface i Intel INF installation) aktualne.
W zakładce Do pobrania->bios są jedynie 4 wersje BIOS-u (F1,F2,F3,F4), myślę, że ta aktualizacja jeśli istnieje to powinna tam być.

Instaluje Firefoxa jak coś się na na nim zdarzy to napisze.
Proszę o dokończenie wątku zacytowanego.

-- 06 lis 2014, 17:42 --

Czy bluescreen i "sterownik ekranu przestał odpowiadać..." to różne problemy czy mogą być powiązane?
Jakiś czas już nie było BSOD, ani tego drugiego po przejściu na firefox. Co mam robić dalej?
Może ktoś kto się nie wypowiadał jeszcze tutaj będzie miał jakiś pomysł.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post07 lis 2014, 22:15

Czy bluescreen i "sterownik ekranu przestał odpowiadać..." to różne problemy czy mogą być powiązane?

mogą być powiązane.

Wróć na dragona, jak będzie problem to będzie punkt zaczepienia.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post26 lis 2014, 17:38

Drugi dzień używania dragona i "Sterownik ekranu przestał odpowiadać...", cosik_ktosik proszę o dokończenie zacytowanego wątku.
cosik_ktosik pisze:No to moja propozycja:
1. Zobacz jeszcze sterownik chipsetu płyty głównej bo to on wszystkim tak na prawdę zarządza.
2. Zobacz czy czasami producent płyty głównej nie daje aktualizacji BIOSu naprawiającego problemy z działaniem kart graficznych.
3. A czy karta czasami nie posiada złącz dodatkowego zasilania? Jak tak to czy są podłączone?

problemator pisze:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zainstalowałem narzędzie do aktualizacji BIOS-u żeby sprawdzić którą mam wersję.
Mam wersję F4, tabelka Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chyba mówi, że powinno być F1 (Core™ i5-750 2.66GHz)

Sterowniki chipsetu (Intel Management Engine Interface i Intel INF installation) aktualne.
W zakładce Do pobrania->bios są jedynie 4 wersje BIOS-u (F1,F2,F3,F4), myślę, że ta aktualizacja jeśli istnieje to powinna tam być.

-- 15 lis 2014, 21:19 --

Ciągle na dragonie i pare razy zdarzało się "Sterownik ekranu przestał odpowiadać...",
ale bluescreena dawno nie było. Czy da się dowiedzieć czy powód bluescreenów został rozwiązany?

-- 26 lis 2014, 18:38 --

XMan pisze:Chyba karta graficzna jest uszkodzona lub nieprawidłowo podłączona

Dopóki używałem Dragona problemy się powtarzały, przeszłem na firefox i żadnego "Sterownik..."
Jak sprawdzić czy karta graficzna jest uszkodzona?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post29 lis 2014, 14:03

Jak sprawdzić czy karta graficzna jest uszkodzona?

Gdyby była uszkodzona/spalona to nie uruchomi się komputer.

Możesz jeszcze sprawdzić:
1. odłączenie komputera od prądu
2. czyszczenie komputera z kurzu
3. wyciągnięcie karty
4. przemycie slota oraz styków czystym spirytusem
5. po wyschnięciu ponowne podłączenie zwracając uwagę aby była dobrze dociśnięta
Obrazek

problemator

Użytkownik

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post07 gru 2014, 13:02

1. Zdarzały się zaniki napięcia, czyli odłączenie od prądu i działa.
2. Prawie rok temu był czyszczony.
3,4,5 Wyciągałem i czyściłem spirytusem kartę przy okazji czyszczenia po zamianie pamięci na slotach.
Mam za to problemy z Firefoxem:
Jak mam powłączane trochę kart to mi filmiki muli, spróbowałem na chrome 17 kart z filmami YouTube w HD i nic nie muliło.
Często się zdarza, że wtyczka 'Schockwave flash" ulega awarii i trzeba karty odświeżać.
Raz jak chciałem zmaksymalizować okno odtwarzania filmu w YT to nie maksymalizowało się,
w pasku zadań pojawiło się okno chyba flash playera i gdy próbowałem na nie kliknąć to znikało.
Porzucić Firefoxa i przejść na chrome czy polecicie coś innego?

-- 07 gru 2014, 14:02 --

Pierwszy raz miałem "sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność" na Google Chrome.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Bluescreen nvlddmkm.sys

Post07 gru 2014, 13:47

Zaktualizuj Firefox, jest już nowsza wersja.
Zaktualizuj Flash Player:
Zainstaluj dodatkowo Flash Player dla IE:

1. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów
i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

3. Sprawdź przyśpieszenie sprzętowe:

kliknij prawym przyciskiem myszki na jakiś film z YT --> Ustawienia --> zaznacz lub odznacz
opcję "Włącz przyśpieszanie sprzętowe"

Obrazek

oraz:

klik na:
Obrazek

Jeżeli masz włączone HTML5 to sprawdź wyłączenie.

Zobacz również jak jest na innych przeglądarkach np. IE.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”