BSOD Błąd 1A przy grach

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Xingu

Użytkownik

BSOD Błąd 1A przy grach

Post25 mar 2010, 16:39

Ściągałem jakieś nowsze sterowniki do karty. Nie powiem Ci dokładnie który ale plik sterowników do karty podpisany jest ati896_Win7Vista64.

-- 25 mar 2010, 16:39 --

Otóż chciałem odświeżyć temat. Ponieważ problem mam dalej, jednak stał się dużo bardziej "upierdliwy"
Obecnie, czasami, jak zostawiam kompa, na którym nic się nie dzieje, lub np. leci tylko muzyka. To też potrafi się wysypać. Czasem jak tylko wejdę do Windowsa bezpośrednio po crashu, łapie drugiego. Często bezpośrednio przed crashem zawiesza się Tlen lub Firefox. Jednak dalej najczęściej pojawia się on po wyłączeniu jakiejś gry...

Nie potrafię teraz sprecyzować jaki numer błędu, bo rzuca całymi gamami... 50, 0A, 1A, 05 etc. etc. Czasami doczepia się też do jakiegoś pliku .sys, ale nie pamiętam jakiego.

Czym może być spowodowany crasch? Płyta główna? Procesor? Dysk twardy? Pamięć RAM jakiś czas wcześniej sprawdzałem i wszystko było OK. Wirusów też nie ma, bo system formatowany parę miesięcy temu i regularnie skanowany antywirem.

• Reklama

Wróć do „Problemy”