[Win 7 64bit] BSOD DOUBLE_FAULT

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Eruanno

Użytkownik

Post18 sty 2011, 02:28

W której linijce wyczytałeś ten niestabilny sektor? Mam na nim ponad 700GB, "trochę" dużo do zgrywania :) a zasilacz już raz był zmieniany (2-3 lata temu) :mrgreen: i narazie nie bardzo mam środki na kupno nowego. Odinstalowałem Zone Alarma, może to coś pomoże, chociaż teraz czuje się taki nagi i odsłonięty przed światem...

-- 18 sty 2011, 02:28 --

Co do kości pamięci to naprawdę były to RÓŻNE konfiguracje, po 1, 2, 3 kości naraz i w różnych slotach

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post18 sty 2011, 23:15

(C5) Current Pending Sector 100 100 0 1 Ok

Atrybut 197 ( C5 )
Current Pending Sector Count
Bieżąca ilość niestabilnych sektorów (oczekujących na remapowanie). Wartość RAW tego atrybutu wskazuje na łączną ilość sektorów oczekujących na rempowanie. Później, kiedy część z tych sektorów uda się odczytać, wartość jest zmniejszana. Jeśli błędy występują ciągle podczas próby odczytu niektórych sektorów, dysk podejmie próbę odzyskania danych, przeniesienia ich do zarezerwowanego obszaru (obszaru rezerwowego) i oznaczenia sektora jako remapowany.

był zmieniany (2-3 lata temu)

no to juz spora lata jak na ta markę
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Eruanno

Użytkownik

Post08 lut 2011, 14:18

Zdaje się że problem rozwiązany. Odkąd odinstalowałem Zone Alarm, czyli równe trzy tygodnie temu, nie wyskoczył ani jeden Bluescreen. I tu ważna uwaga: wyłączenie Zone Alarma nic nie da. Trzeba go odinstalować! Mam nadzieję że komuś się przyda w przyszłości ta wiedza. Teraz mam Comodo free firewall i śmiga całkiem dobrze.

• Reklama

Wróć do „Problemy”