Chciałbym prosić was o pomoc bo mi samemu i googlowi kończą się pomysły na to jak rozwiązać mój problem.
Otóż w wakacje zmieniłem sobie XP na 7 64 bit po zakupie nowego procka i pamięci RAM. I od tej pory cały czas wyskakują mi BSODy. Nieważne czy gram, przeglądam, internet, słucham muzyki, lub po prostu podziwiam tapetę. Wyskakuje mi zawsze jeden i ten sam Blue Screen, o kodzie błędu 0x07f double_fault. Z początku jeszcze wytrzymywał tydzień bez wykrzaczenia ale teraz już prawie codziennie mam, i do tego seriami po kilka razy tak że nawet porządnie się system nie uruchomi i już niebiesko mam przed oczami. Pierwszy raz wyskoczył mi już kilka godzin po zainstalowaniu systemu. A XP taki fajny stabilny system był... Sprawdzałem co oznacza kod błędu na hotfixie, szedłem po linkach do microsupportu, i tak:
Procesor nówka Athlon II X4 635 - sprawdzałem Primem, żadnych błędów a temperatura stabilna (sprawdzałem AIDĄ64)
Pamieć RAM - 5GB (1, 2 i 2), sprawdzane najnowszym memtestem, zero błędów, co prawda różne prędkości, więc wyciągnąłem te najnowsze 2GB żeby prędkości się zgadzały i dalej nic nie pomaga
Sterowniki - od wszystkiego najnowsze
BIOS - najnowszy
Karta Graficzna nVidia GT 8600 1GB RAM - uruchomiłem 3DMarka, stabilnie pracuje (chociaż liczba klatek 2-4 na sekundę

Dysk przeleciałem HDD Regeneratorem i jeszcze jakimś programem Healthy coś tam, żadnych błędów.
Mam jeszcze multi panel z przodu ale go odłączyłem bo i tak sterów nie ma do niego więc jest jako przedłużka do USB i słuchawki
Jak już mówiłem na XP wszystko działało stabilnie i rozważam teraz nawet powrót do tego systemu jeśli nic więcej nie wymyśle...
Tak więc chciałem się zapytać czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
PS. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników parę minidumpów i podsumowanie z AIDY mojego kompa