Post21 maja 2015, 19:37
Czy to możliwe, że sam system miesza w polityce proxy ? Nie rozgryzłem jeszcze, co dokładnie powoduje powrót tego problemu, ale na pewno nie jest to żadna aplikacja, a już na pewno nie z tych, o których wspominałem, że mogą być winne. Problem z połączeniem internetowym nadal występuje. Przez pierwszą minutę po uruchomieniu, system w ogóle nie widzi połączenia (ping do routera kończy się tak: PING: transmit failed. General failure.). Próbowałem kilku rzeczy, włączając i wyłączając przy tym połączenie - Chrome znów zaczął wariować i problem z pierwszego posta tego wątku powrócił. Zresetowanie polityki proxy przychodzi tutaj z pomocą, tylko nie wiem, czy po jakimś czasie system znowu nie ustawia tego tak, że problem powraca, czy może zabawy we włączanie/wyłączanie połączenia są tutaj przyczyną. Cały czas mi się wydaje, że to oprogramowanie od VPNa może coś tutaj mieszać, ale na poprzednim systemie wszystko działało. Nawet po odinstalowaniu tego softu Chrome znowu zaczął szaleć. Sam już nie wiem ...
PS: AutoPico/KMSEmulator już dawno zostały wyrzucone, a problem znów się pojawił, więc to nie może być to.
EDIT: Uporałem się z niedziałającym połączeniem sieciowym. Przy okazji tej zabawy udało mi się potwierdzić, że włączanie/wyłączanie połączenia sieciowego w pewnym momencie prowadzi do namieszania w polityce Proxy, co przekłada się na problem z Chrome'en/IE. Przez jakiś czas w ogóle nie będę tego ruszał i zobaczymy, czy coś się zmieni.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2015, 20:39 przez
l33twannabe, łącznie zmieniany 1 raz.