Ehh.. już mi jest głupio pisać, Wy się trudzicie, żeby mi pomóc a tutaj żadnej reakcji..
Seba zrobiłem z tym biosem tak jak napisałeś... i co ?! BSOD...
A czy ten plik co wysłałem z tym co sprawdzałem zasilacz tą komendą powercfg /energy to na nic ?
ciągłe bluescreeny !! Brak pomysłów...
-
- seba86mu
Posiadasz więcej niż jedną kość pamięci ? Czy wszystkie kości mają te same parametry ?
Wyjmij na próbę jedną i sprawdź działanie komputera. To samo zrób z drugą kością.
Masz możliwość sprawdzenia komputera na innym zasilaczu ? Pożycz od kogoś lub zaproś znajomego z zasilaczem.
Wyjmij na próbę jedną i sprawdź działanie komputera. To samo zrób z drugą kością.
Masz możliwość sprawdzenia komputera na innym zasilaczu ? Pożycz od kogoś lub zaproś znajomego z zasilaczem.
-
Wszystkie kości mają te same parametry posiadam 2x2GB
Wyjąłem jedną kość z gniazda po odpaleniu gry Bluescreen, wyjąłem drugą kość z drugiego gniazda dopiero po 30 minutach bluescreen, jak na razie co do zasilacza to nie wiem jak to zrobić będę coś kombinować..
Wyjąłem jedną kość z gniazda po odpaleniu gry Bluescreen, wyjąłem drugą kość z drugiego gniazda dopiero po 30 minutach bluescreen, jak na razie co do zasilacza to nie wiem jak to zrobić będę coś kombinować..
- seba86mu
Odinstaluj sterownik karty graficznej GT 430.
Wyłącz komputer i wyjmij kartę graficzną ze slotu.
Monitor podłącz pod wyjście DVI zintegrowane z płytą główną.
W tym momencie będziesz korzystał z układu graficznego Intel HD 3000 zintegrowanego z Twoim procesorem Intel Core i5-650.
Testuj czy jest poprawa.
Jeżeli system będzie wołał o sterownik do HD 3000, to zainstaluj ten:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wyłącz komputer i wyjmij kartę graficzną ze slotu.
Monitor podłącz pod wyjście DVI zintegrowane z płytą główną.
W tym momencie będziesz korzystał z układu graficznego Intel HD 3000 zintegrowanego z Twoim procesorem Intel Core i5-650.
Testuj czy jest poprawa.
Jeżeli system będzie wołał o sterownik do HD 3000, to zainstaluj ten:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ale kosci ramu wsadzic wszystkie ?
-- 01 wrz 2012, 16:44 --
Odinstalowałem sterownik do gt430 wyłączyłem komputer i wyjąłem kartę ze slotu PCI-e.
Monitor podłączyłem pod to wejście bo innego na płycie głównej nie mam:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po ponownym uruchomieniu komputera wyświetlił mi się dymek i otworzył mi się menadżer urządzeń:
Prosiło mnie o zainstalowanie tego sterownika:
Więc to zrobiłem-z tego co kojarze to jest to układ graficzny zintegrowany z płytą główną a nie z moim procesorem (mogę się mylić).
P.S zainstalowałem ten sterownik i zaraz testuję.....
-- 02 wrz 2012, 16:18 --
Testowałem od wczoraj na zintegrowanej karcie graficznej:
Ani jednego bluescreena (raz tylko sie zatrzymał system bez niebieskiego ekranu: tak po prostu)
Czyli jaki jest wniosek ?
-- 01 wrz 2012, 16:44 --
Odinstalowałem sterownik do gt430 wyłączyłem komputer i wyjąłem kartę ze slotu PCI-e.
Monitor podłączyłem pod to wejście bo innego na płycie głównej nie mam:
Po ponownym uruchomieniu komputera wyświetlił mi się dymek i otworzył mi się menadżer urządzeń:
Prosiło mnie o zainstalowanie tego sterownika:
Więc to zrobiłem-z tego co kojarze to jest to układ graficzny zintegrowany z płytą główną a nie z moim procesorem (mogę się mylić).
P.S zainstalowałem ten sterownik i zaraz testuję.....
-- 02 wrz 2012, 16:18 --
Testowałem od wczoraj na zintegrowanej karcie graficznej:
Ani jednego bluescreena (raz tylko sie zatrzymał system bez niebieskiego ekranu: tak po prostu)
Czyli jaki jest wniosek ?
- seba86mu
spikeeeer91 pisze:Czyli jaki jest wniosek ?
Możliwe, że jakiś problem z kartą GT 430 (może wada fabryczna pamięci karty), możliwe również, że to jakiś problem ze sterownikiem karty, na pewno coś związanego z kartą GT 430.
Dobrze byłoby, jakbyś miał możliwość podłączenia na czas testów jakiejś innej karty graficznej. Może pożycz od kogoś na jeden dzień.
-
Problem został rozwiązany dałem komputer na przetestowanie znajomemu, który posiada te wszystkie sprzęty do sprawdzania. Okazało się, że przyczyną bluescreenów był uszkodzony układ BGA na płycie głównej (coś ze stabilizacją napięć) nie znam się.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za okazaną pomoc !
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za okazaną pomoc !
-
- Reklama