Czy Menedżer urządzeń pokazuje prawidłowe dane ?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 sty 2013, 11:31

Witam.
Ja mam takie krótkie pytanie bo pewności nie mam, a spotkałem się z różnymi na ten temat zdaniami. Chodzi o to czy Menedżer urządzeń w przypadku Monitora pokazuje u mnie prawidłową identyfikację urządzenia w okienku głównym Konsoli, w rozwiniętym drzewku ? Pokażę to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy nie jest to zbyt ogólna specyfikacja urządzenia, tak jak to jest u mnie np. w przypadku Myszy, czy Napędów optycznych ? Czy nie powinno być tam konkretnego modelu tego monitora (u mnie E2251).
We Właściwościach danego urządzenia w MU też nie ma konkretnego modelu, a tylko bardziej ogólne informacje identyfikacyjne, np. w przypadku monitora: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a więc powstaje pytanie czy Menedżer urządzeń pokazuje tylko takie ogólne dane, czy też ten odczyt od czegoś zależy ? Akurat u mnie w przypadku monitora, który jest nowy - nie instalowałem dołączonego tam domyślnego sterownika na płycie CD bo chyba nie ma potrzeby.
Pytanie tylko czy to przez to jest taki, a nie inny odczyt w MU ? :?:
Bo np. posiadana przeze mnie AIDA32 pokazuje już konkretny model: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post16 sty 2013, 11:49

Pobierz i rozpakuj archiwum sterownika => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W Menadżerze urządzeń wybierz opcję Aktualizuj sterownik na Monitor Plug and Play i wskaż ręcznie pobrane i rozpakowane archiwum sterownika: E2251_Driver
To sterownik, a w zasadzie plik informacyjny dla systemu pozwalający na identyfikację monitora.
Po jego zainstalowaniu prawdopodobnie w MU będzie widoczny model monitora.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 sty 2013, 16:06

Ale czy to jest instalacja nowszej wersji tego sterownika monitora, mam go na płytce CD z tym nie problem. Instalować zawsze mogę.
Właściwie to nie chcę aktualizować tego sterownika bo wszystko jest dobrze. Chyba, że to absolutnie konieczne.

Moje pytanie jest tylko takie czy na ten typ urządzenia, który wskazuje MU, wpływa sam fakt, że nie ma tam zainstalowanego tego najnowszego sterownika odpowiadającego rzeczywistym parametrom tego monitora ?
Czy to co widać w MU pod pozycją Monitor świadczy o czymkolwiek nieprawidłowym ?
I tylko o to mi chodziło.

Tak na marginesie dopytam: czy skoro ten monitor P&P, 21,5", o rozdzielczości rzeczywistej 1920x1080 i proporcjach 16:9 (panoramiczny) działa dobrze, a ja w Ustawieniach ekranu mam wciąż starą rozdzielczość 1024x768 (4:3), wersję sterownika nieaktualizowaną 5.1.2001.0 z datą 2001-06-06 i częstotliwością odświeżania ekranu 60 Hz to oznacza, że MUSZĘ zaktualizować ten sterownik na ten z płyty ?
Czy te obecne ustawienia ekranu są w tym układzie dobre ?

I czy w ogóle jest sens instalować ten sterownik tylko po to by w MU był widoczny ten model ?
Ja mam go na płycie, mogę go zainstalować dwojako, bezpośrednio z CD lub przez MU.
Chyba, że nie chodzi o instalację, tylko o wskazanie tego pliku sterownika bez instalacji, tak dobrze rozumiem ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post16 sty 2013, 16:30

manitu pisze:a ja w Ustawieniach ekranu mam wciąż starą rozdzielczość 1024x768 (4:3)

Na 22-calowym monitorze masz rozdzielczość 1024x768 ? To rozdzielczość dla monitora 17".
Przecież to wszystko wygląda fatalnie przy takiej rozdzielczości na tym monitorze.
Dlaczego nie zmienisz rozdzielczości na 1920x1080 ?

manitu pisze:I czy w ogóle jest sens instalować ten sterownik tylko po to by w MU był widoczny ten model ?

Przecież to Ty poruszyłeś ten temat.
Ja przedstawiłem Ci co zrobić aby to zmienić.
Wrzucasz plik .inf, system dostaje informację o modelu monitora i sprawa jest zakończona.

To nie jest problem, nad którym trzeba się aż tak rozdrabniać.
Miałeś płytkę załączoną do monitora, to z ciekawości mogłeś zainstalować to co tam jest.
Zainstalujesz albo nie zainstalujesz. Cała sprawa mogła zakończyć się na jednym poście.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 sty 2013, 18:30

Ależ ja się nie rozdrabniam, to wszystko są ważne elementy. Gdyż instalować za wszelką cenę zawsze mogę, lecz istnieje jeszcze coś takiego jak optymalne dostosowanie tego do swoich potrzeb.

I co niby jest takie fatalne, bo ja żadnych problemów z tym nie odnotowuję ?
Poza tym tego typu monitor dostosowuje się do każdej rozdzielczości, nieprawdaż ?

Z ciekawości ? Tą cechą na ogół wolę się nie kierować. Więc jak to jest, żeby tak ostatecznie już zdecydować: czy nie instalowanie tego sterownika jest w czymkolwiek szkodliwe ?

Oczywiście ja to poruszyłem, ale nie ws. aktualizacji, tylko czym spowodowany jest taki a nie inny typ urządzenia wyświetlany przez MU ?

Nie instalowałem go z prostego powodu, po zmianie rozdzielczości zapewne wszystko na Ekranie bardzo zmniejszyłoby się, teraz jest dobrze, działa dobrze a więc niech tak będzie. Poza tym nie wiem jak wpłynęłoby to na wszystko inne w tym systemie.
Od czasu podłączenia tego monitora nie mam z tym najmniejszych problemów, wszystko jest dokładnie tak samo jak na monitorze starym 1024x768.

Czyli jeszcze raz bo ja nie mam tej pewności, napisałeś o wskazaniu pliku .inf i to wszystko. Nie jest to instalacja samego sterownika ? Chodzi tylko o ten plik .inf z folderu archiwum bez pliku .exe ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post16 sty 2013, 19:46

manitu pisze:I co niby jest takie fatalne, bo ja żadnych problemów z tym nie odnotowuję ?
Poza tym tego typu monitor dostosowuje się do każdej rozdzielczości, nieprawdaż ?

Monitor 22-calowy stworzony jest z myślą o rozdzielczości 1920x1080 / 1600x900, ale na pewno nie 1024x768, bo takie rozdzielczości były 10 lat temu na monitorach 15- i 17-calowych.
Chyba nie kupiłeś monitora Full HD dla rozdzielczości 1024x768.
Po to kupuje się tak duże monitory, aby wykorzystać ich potencjał (zwiększenie ilości miejsca na ekranie, zwiększenie szczegółowości, itp).
Próbowałeś w ogóle ustawić 1920x1080 ?
To zresztą Twoja sprawa.

manitu pisze:Więc jak to jest, żeby tak ostatecznie już zdecydować: czy nie instalowanie tego sterownika jest w czymkolwiek szkodliwe ?

Nie jest szkodliwe i wcale nie musisz go instalować, skoro jak sam twierdzisz nie masz żadnych problemów.

manitu pisze:Oczywiście ja to poruszyłem, ale nie ws. aktualizacji, tylko czym spowodowany jest taki a nie inny typ urządzenia wyświetlany przez MU ?

Tym, że system nie ma w bazie tego monitora, dlatego nie wyświetla jego nazwy i wyświetla go jako standardowy monitor Plug & Play. To normalne.
Po to podałem Ci link z plikiem .inf, po załadowaniu którego system powinien rozpoznać nazwę monitora.

manitu pisze:Od czasu podłączenia tego monitora nie mam z tym najmniejszych problemów, wszystko jest dokładnie tak samo jak na monitorze starym 1024x768.

Więc po co Ci był taki monitor ?
Równie dobrze na starym monitorze mogłeś ustawić sobie rozdzielczość 640x480 lub 800x600 i miałbyś to samo, co masz teraz przy rozdzielczości 1024x768 na monitorze Full HD.
Zresztą rozdzielczość 1920x1080, to proporcje 16:9 (panorama), a rozdzielczość 1024x768, to proporcje 4:3, więc nie wiem, jak Ci może nie przeszkadzać takie zniekształcenie obrazu.

manitu pisze:Czyli jeszcze raz bo ja nie mam tej pewności, napisałeś o wskazaniu pliku .inf i to wszystko. Nie jest to instalacja samego sterownika ? Chodzi tylko o ten plik .inf z folderu archiwum bez pliku .exe ?

Nawet nie pobrałeś tego archiwum i nie zobaczyłeś, że tam nie ma żadnego pliku .exe.
Poprzez Menadżer Urządzeń wskazuje się plik .inf a nie .exe.

P.S.
Sam mam monitor 22" i kupiłem go głównie ze względu na rozdzielczość 1920x1080.
Z ciekawości zmieniłem teraz rozdzielczość na 1024x768 i nie dość, że trochę mnie ona zszokowała, to otrzymałem komunikat, że ta rozdzielczość jest niezalecana, ponieważ część elementów nie mieści się na ekranie (ale to ze względu na ilość elementów na pulpicie).

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 sty 2013, 20:53

seba86mu pisze:Tym, że system nie ma w bazie tego monitora, dlatego nie wyświetla jego nazwy i wyświetla go jako standardowy monitor Plug & Play. To normalne.
Po to podałem Ci link z plikiem .inf, po załadowaniu którego system powinien rozpoznać nazwę monitora.

Ok. to rozumiem.

Więc po co Ci był taki monitor ?

Stary monitor CRT uległ nieoczekiwanej awarii, o czym pisałem już tu w jednym ze swych pierwszych postów. Z tym monitorem CRT to jest taka historia, że już wówczas było wiadomo że żaden serwis po prostu nie naprawia już w ogóle tego typu monitorów. Więc problem pozostaje nierozwiązany, a monitor stoi póki co nieużywany.
Być może można by spróbować jeszcze sprawdzenia samemu innymi sposobami czy da się jeszcze odratować go, czy też jest zupełnie już do niczego. Więcej szczegółów w tym wątku.

Równie dobrze na starym monitorze mogłeś ustawić sobie rozdzielczość 640x480 lub 800x600 i miałbyś to samo, co masz teraz przy rozdzielczości 1024x768 na monitorze Full HD.
Zresztą rozdzielczość 1920x1080, to proporcje 16:9 (panorama), a rozdzielczość 1024x768, to proporcje 4:3, więc nie wiem, jak Ci może nie przeszkadzać takie zniekształcenie obrazu.

Nie. Na starym monitorze wszelkie inne niż rozdzielczość 1024x768 powodowały istotne zniekształcenie obrazu.
Na tym jest jak obliczyłem ok. 20% różnica między rozdzielczościami, ale jest ona niezauważalnie mała. Jak chcesz to zobaczyć to w następnym poście mogę wrzucić tu zrzut pełnego ekranu z Pulpitu i przekonasz się, że wygląda to naprawdę dobrze.

Mam natomiast pytanie: czy częstotliwość odświeżania ekranu wynosząca 60 Hz pochodząca jeszcze ze starego monitora jest dla tego nowego optymalna ?

P.S. Sam mam monitor 22" i kupiłem go głównie ze względu na rozdzielczość 1920x1080.
Z ciekawości zmieniłem teraz rozdzielczość na 1024x768 i nie dość, że trochę mnie ona zszokowała, to otrzymałem komunikat, że ta rozdzielczość jest niezalecana, ponieważ część elementów nie mieści się na ekranie (ale to ze względu na ilość elementów na pulpicie).

Zapewne dlatego, że masz zainstalowany najnowszy sterownik dla tego monitora, tak samo było u mnie tylko na tym starym monitorze i dla innych wartości rozdzielczości niż rzeczywista.
U mnie takich komunikatów nigdy nie było.
Jeszcze na tym starym monitorze CRT jak zmieniałem rozdzielczość z 1024x768 np. na 1920x1080 to obraz był bardzo zniekształcony.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post16 sty 2013, 21:19

manitu pisze:Na tym jest jak obliczyłem ok. 20% różnica między rozdzielczościami, ale jest ona niezauważalnie mała.

Rozdzielczość 1024x768, to 786,432 piksele na ekranie.
Rozdzielczość 1920x1080, to 2,073,600 pikseli na ekranie.
Czy nadal uważasz, że to niemała różnica między rozdzielczościami ?
To różnica na poziomie prawie 200% na korzyść 1920x1080 pod względem wzrostu powierzchni roboczej ekranu i poziomu szczegółowości wyświetlanego obrazu.

manitu pisze:Zapewne dlatego, że masz zainstalowany najnowszy sterownik dla tego monitora, tak samo było u mnie tylko na tym starym monitorze i dla innych wartości rozdzielczości niż rzeczywista.
U mnie takich komunikatów nigdy nie było.
Jeszcze na tym starym monitorze CRT jak zmieniałem rozdzielczość z 1024x768 np. na 1920x1080 to obraz był bardzo zniekształcony.

Pozostawmy to bez dyskusji, bo nie rozumiesz co próbuję Ci przekazać.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post17 sty 2013, 12:24

Nie chodzi o różnice między rozdzielczościami, tak to jest ta różnica to fakt, ale ja nie o tym pisałem. :naughty:
Pisałem o różnicach w proporcjach między 16:9, a 4:3, która moim zdaniem wynosi około 20 może 22%. Góra 25%.
No bo jaka jest różnica pomiędzy tymi proporcjami, procentowo ? Napisz koniecznie.

Ten monitor pokazuje rozdzielczość ekranu 1024x768, a więc starą + oczywiście te jakieś 20% dodatkowo bo jest to typ monitora panoramicznego. Jednak jak na moje oko różnica ta jest niedostrzegalna.
Proszę bardzo oto zrzut mojego Pulpitu z pełnego ekranu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy widać tam jakiekolwiek zniekształcenia ?
Ja ich nie dostrzegam. Może na początku tak było, że obraz wydawał się nieco rozszerzony, jednak z czasem w miarę przyzwyczajenia się do obrazu wszystko się unormowało.

Rozdzielczość 1920x1080 to u mnie na razie tylko rozmiar faktyczny monitora, nie w ustawieniach.
Przypuśćmy teraz, że w Ustawieniach ekranu, ale bez instalacji sterownika z płyty zmieniłbym na 1920x1080, to co by się wtedy stało, jak wyglądałby obraz ?

Piksele zaś to inna kwestia i zależą ściśle od ustawionej aktualnie rozdzielczości czyli 1024x768 lub 1920x1080, a nie od nominalnej rozdzielczości samego monitora. Zgoda ?

Poza tym ja dobrze rozumiem wszystko o czym piszesz, tylko że fakty stanowią troszeczkę inaczej.
Czyli jeszcze raz ustawienie pożądanej rozdzielczości dla monitora będzie wtedy możliwe i dobrze wyświetlane (w sensie braku zniekształceń i jakichś komunikatów), gdy będzie zainstalowany odpowiedni sterownik obsługujący tę właśnie rozdzielczość ?

I jeszcze jedno: jak to jest z tą częstotliwością odświeżania ekranu ? Cy 60 Hz dla tego monitora i tej rozdzielczości, które mam teraz ustawione jest wystarczające ?
A jak to wygląda dla rozdzielczości 1920x1080 ? :ugeek:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post17 sty 2013, 13:03

manitu pisze:No bo jaka jest różnica pomiędzy tymi proporcjami, procentowo ? Napisz koniecznie.

Tego typu różnic nie porównuje się procentowo.
4:3, to kwadrat, a 16:9, to prostokąt (obraz panoramiczny) i to tutaj jest znacząca różnica.

manitu pisze:Przypuśćmy teraz, że w Ustawieniach ekranu, ale bez instalacji sterownika z płyty zmieniłbym na 1920x1080, to co by się wtedy stało, jak wyglądałby obraz ?

Obraz będzie wyglądać tak, jak powinien wyglądać na tym monitorze.
W końcu to monitor Full HD, czyli stworzony z myślą o rozdzielczości 1920x1080, a nie o 1024x768.

manitu pisze:Piksele zaś to inna kwestia i zależą ściśle od ustawionej aktualnie rozdzielczości czyli 1024x768 lub 1920x1080, a nie od nominalnej rozdzielczości samego monitora. Zgoda ?

W zależności jaką masz ustawioną aktualnie rozdzielczość tyle masz pikseli na ekranie.

manitu pisze:Poza tym ja dobrze rozumiem wszystko o czym piszesz, tylko że fakty stanowią troszeczkę inaczej.

Które fakty stanowią inaczej ? Chyba w Twoim przekonaniu.
Czy ja w tym co piszę mijam się z prawdą ?

manitu pisze:Czyli jeszcze raz ustawienie pożądanej rozdzielczości dla monitora będzie wtedy możliwe i dobrze wyświetlane (w sensie braku zniekształceń i jakichś komunikatów), gdy będzie zainstalowany odpowiedni sterownik obsługujący tę właśnie rozdzielczość ?

Jeżeli w ustawieniach ekranu dostępną masz rozdzielczość 1920x1080, to nie musisz kombinować nic ze sterownikami.
Po prostu ustaw rozdzielczość i tyle.
W ogóle dziwi mnie to, że do tej pory tego nie zrobiłeś. Piszę o tym od początku tego tematu, a Ty cały czas szukasz dziury w całym i w dodatku sugerujesz, że ja mijam się z faktami.

Dlaczego do tej pory nie wgrałeś przez Menadżer Urządzeń tego sterownika, który podałem w pierwszym poście ?
Producent udostępnia go na swojej strony i na pewno nie robi tego od parady.
Napisałeś wcześniej, że masz też sterownik na płycie, więc zainstaluj go z płyty, jak boisz się tego z oficjalnej strony producenta.

manitu pisze:jak to jest z tą częstotliwością odświeżania ekranu ? Cy 60 Hz dla tego monitora i tej rozdzielczości, które mam teraz ustawione jest wystarczające ?
A jak to wygląda dla rozdzielczości 1920x1080 ?

Jest wystarczające.
Jednak po wgraniu sterownika podanego wyżej może dojść jakaś inna obsługiwana częstotliwość odświeżania.
Dla danej rozdzielczości mogą być dostępne różne częstotliwości odświeżania.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post05 gru 2013, 11:06

seba86mu pisze:
manitu pisze:No bo jaka jest różnica pomiędzy tymi proporcjami, procentowo ? Napisz koniecznie.

Tego typu różnic nie porównuje się procentowo.
4:3, to kwadrat, a 16:9, to prostokąt (obraz panoramiczny) i to tutaj jest znacząca różnica.

To prawda (choć 4:3 czyli 1024x768 to nie kwadrat, 3:3 to byłby kwadrat), ale chyba zgodzimy się że jest między nimi pewna różnica. Ja pisałem o różnicy procentowej by dać jakieś wyobrażenie jak to wygląda. Jeśli nie procentowo to jak lepiej to pokazać ? Procentowo, tak UMOWNIE powiedzmy to przedstawić. Jaka więc jest to różnica ?

Poza tym raz jeszcze powtórzę, skoro to monitor P&P to prawdopodobnie dostosuje się on do każdej rozdzielczości zapisanej w ustawieniach. Sama nazwa o tym mówi.
Inną sprawą lecz ważną jest też to, że rozdzielczość ekranu tak naprawdę może być tylko jedna, wybrana w ustawieniach ekranu i odpowiadać tylko faktycznej rozdzielczości tego monitora by wyświetlała się prawidłowo. Prawda ?
To jeszcze zależy jaki to jest monitor, prawda - są różne typy monitorów ? Więc to wszystko trzeba mieć na uwadze.

No a ten obraz ekranu ze screena, który podałem jak wygląda normalnie czy nie dla tego monitora ?

manitu pisze:Przypuśćmy teraz, że w Ustawieniach ekranu, ale bez instalacji sterownika z płyty zmieniłbym na 1920x1080, to co by się wtedy stało, jak wyglądałby obraz ?

Obraz będzie wyglądać tak, jak powinien wyglądać na tym monitorze.
W końcu to monitor Full HD, czyli stworzony z myślą o rozdzielczości 1920x1080, a nie o 1024x768.

Dobrze to po co w takim razie instalować sterownik z płyty dołączonej do monitora 1920x1080, skoro wystarczy w ustawieniach zmienić na taką, która odpowiada faktycznej rozdzielczości tego monitora ?

manitu pisze:Piksele zaś to inna kwestia i zależą ściśle od ustawionej aktualnie rozdzielczości czyli 1024x768 lub 1920x1080, a nie od nominalnej rozdzielczości samego monitora. Zgoda ?

W zależności jaką masz ustawioną aktualnie rozdzielczość tyle masz pikseli na ekranie.

Tutaj zgoda.

manitu pisze:Poza tym ja dobrze rozumiem wszystko o czym piszesz, tylko że fakty stanowią troszeczkę inaczej.

Które fakty stanowią inaczej ? Chyba w Twoim przekonaniu.
Czy ja w tym co piszę mijam się z prawdą ?

Takie fakty, że ja nigdy nie miałem komunikatów z tym związanych, oraz chociażby to, że nie instalowałem tego nowego sterownika ty zaś zapewne go masz i stąd taki a nie inny stan faktyczny.
Tutaj próbujemy nawzajem trochę rzeczywiście poszukiwać dziury w całym, proponuję to zostawić bo pewnie nie dojdziemy tutaj prędko do porozumienia. Takie już są uroki dyskusji na odległość, najlepiej naocznie to wszystko sprawdzić i tyle. A także zwyczajne ludzkie zmęczenie, takie znużenie. To z mojej strony.

Ale z drugiej strony to ciekawe - dlaczego to u Ciebie występują te niedogodności o których piszesz, a u mnie nie.
A może to chodzi o to, że to nie jest P&P tylko inny monitor ? Być może chodzi o instalację bądź nie sterownika monitora ? Już nie wiem.
Potrafisz to wyjaśnić ?

manitu pisze:Czyli jeszcze raz ustawienie pożądanej rozdzielczości dla monitora będzie wtedy możliwe i dobrze wyświetlane (w sensie braku zniekształceń i jakichś komunikatów), gdy będzie zainstalowany odpowiedni sterownik obsługujący tę właśnie rozdzielczość ?

Jeżeli w ustawieniach ekranu dostępną masz rozdzielczość 1920x1080, to nie musisz kombinować nic ze sterownikami.
Po prostu ustaw rozdzielczość i tyle.
W ogóle dziwi mnie to, że do tej pory tego nie zrobiłeś. Piszę o tym od początku tego tematu, a Ty cały czas szukasz dziury w całym i w dodatku sugerujesz, że ja mijam się z faktami.

Nie powinno Cię to dziwić, więc się nie dziw. Ja celowo Nie instaluję tego sterownika, gdyż ta rozdzielczość na monitorze P&P mi odpowiada.
Pytałem jedynie dlaczego MU pokazuje to co pokazuje i tyle. Na co Ty odpowiedziałeś bym podał mu ten plik .inf, ale bez instalacji samego sterownika po to by MU pokazywał także model monitora i tyle, kropka.

Dlaczego do tej pory nie wgrałeś przez Menadżer Urządzeń tego sterownika, który podałem w pierwszym poście ?
Producent udostępnia go na swojej strony i na pewno nie robi tego od parady.
Napisałeś wcześniej, że masz też sterownik na płycie, więc zainstaluj go z płyty, jak boisz się tego z oficjalnej strony producenta.

j/w :)

Edit:
Ja chciałem się tutaj przypomnieć, że zainstalowałem w końcu ten sterownik monitora LG z płyty, którą posiadam.
Dlatego, że dopiero teraz zrozumiałem, iż nie ma to wpływu jak myślałem na zmianę rozdzielczości czy inne sprawy.
Na poprzednim sterze też mogłem to zrobić.

Ale i tak po testach dochodzę do wniosku, że bardziej na monitorze 22" (16:9, 1920x1080 px) odpowiada mi rozdzielczość 1024x768 px niż np. 1920x1080 (natywna dla monitora). Być może dlatego, że to monitor P&P, a być może dlatego, że się przyzwyczaiłem po prostu. Przy tej większej elementy, ikony po prostu znacznie się zmniejszają.
W każdym razie absolutnie żadnych zniekształceń lub coś takiego przy żadnej z nich nie widzę.
Sterownik instalowałem manualnie przez MU > Aktualizuj sterownik.

OK, tylko w takim razie nie bardzo wiem co ten nowy sterownik miałby poprawiać, usprawniać ?
Może ktoś z was to wie ?

• Reklama

Wróć do „Problemy”