Czy to zasilacz spalił płytę główną
-
Czy to zasilacz spalił płytę główną
witam. mam problem z kompem. jakis czas temu spaliła mi sie płyta główna. kupiłem nowa płytę, procesor, dysk, kartę graficzną duzo lepsza... wszystko bylo ok w pierwszy dzień grałem ponad 3h, w drugi po 2h zaczęło mi sie wydawać ze cos lekko śmierdzi ale myślałem ze zdaje mi sie...po kilkunastu minutach komp sie wyłączył, włączyłem ponownie i działał z 10 minut i padł a teraz WCALE nie chce sie włączyć
co padło? zasilacz? miałem stary zasilacz 230 jak cos POMÓŻCIE PROSZE

- XMan
-
czy to zasilacz ?
za tego typu testy to ja sie lepiej nie zabieram bo nowicjusz jestem :/ myślałem ze to co opisałem wyżej jest powszechnym skutkiem spalenia, mam nadzieję ze to TYLKO zasilacz 

- greh
- Kontaktowanie:
czy to zasilacz ?
lucash,
podaj podzespoły jakie miałeś poprzednio, a jakie masz teraz, te nowe?
Możliwe, że nowe podzespoły były za mocne dla tego zasilacza 230 Wat, który teraz masz jeśli dobrze zrozumiałem?
Módl się jedynie, żeby to był tylko zasilacz, żeby nie pociągnął ze sobą innych podzespołów, bo wtedy to kiszka.

podaj podzespoły jakie miałeś poprzednio, a jakie masz teraz, te nowe?
Możliwe, że nowe podzespoły były za mocne dla tego zasilacza 230 Wat, który teraz masz jeśli dobrze zrozumiałem?
Módl się jedynie, żeby to był tylko zasilacz, żeby nie pociągnął ze sobą innych podzespołów, bo wtedy to kiszka.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
czy to zasilacz ?
jak mi płyta padła to pociągnęła za sobą procesor i dysk...płytę MIAŁEM ASRocka p45557xz procesor intel celeron 2.66, kartę graficzną geforce fx5200 128mg a TERAZ kupiłem płytę INTEL epox ep-4plai procesor tez celerona ale 2.93 i co najważniejsze kartę graficzną ATI hd 3650 512mg a ram tyle samo jest czyli 1.25gb ...trochę mi cos śmierdzialo w kompie i po kilkunastu minutach zgasł...
- greh
- Kontaktowanie:
czy to zasilacz ?
Tak na szybko nie dam rady policzyć, ale poczekaj, z pewnością odezwie się ktoś, kto rozwieje Twoje wątpliwości.
XMan z pewnością Ci powie, czy zasilacz nie był za slaby na te podzespoły.
Wydaje mi się, że mógł być, szczególnie, jeśli to był jakiś z czarnej listy zasilaczy, lub jakiś no name.
Uzbrój się w cierpliwość.
XMan z pewnością Ci powie, czy zasilacz nie był za slaby na te podzespoły.
Wydaje mi się, że mógł być, szczególnie, jeśli to był jakiś z czarnej listy zasilaczy, lub jakiś no name.

Uzbrój się w cierpliwość.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
czy to zasilacz ?
wydałem wszystkie wolne pieniądze na te części
chciałbym zeby to był TYLKO zasilacz
bede czekał na odpowiedź 
-- 25 sty 2011, 10:51 --
przepraszam za literowke, STARA płyta to ASRock P4S55FX2 a ten aktualny zasilacz to MEGABAJT ale juz 7 lat ma/miał

-- 25 sty 2011, 10:51 --
przepraszam za literowke, STARA płyta to ASRock P4S55FX2 a ten aktualny zasilacz to MEGABAJT ale juz 7 lat ma/miał
- XMan
czy to zasilacz ?
lucash pisze:aktualny zasilacz to MEGABAJT ale juz 7 lat ma/miał
Spis dobrych i złych zasilaczy
Zasilacz z grupy Złe zasilacze

Jeżeli nie masz żadnej możliwości sprawdzenia to pozostaje jedynie serwis.
-
czy to zasilacz ?
jutro znajomy przywiezie mi zasilacz taki tylko do sprawdzenia czy cała reszta będzie działać...jeśli tak to zamówie jakis 350 Delta....wydaje mi sie ze jeśli zasilacz pociągnąłby za sobą inne podzespoły np płytę to po pierwszym wyłączeniu kompa nie uruchomiłby nie drugi raz...chyba 

- XMan
czy to zasilacz ?
No tak tylko moim zdaniem w serwisie szybko sprawdzą a po drugie jeżeli będzie potrzebny zasilacz
lub inne podzespoły to wymienią.
Obecnie mam w naprawie komputer znajomego i również nie mam jak sprawdzić.
Przywiózł mi zasilacz, dzisiaj miałem sprawdzić patrzę a tu stary i tylko 150W.
Polecę znajomego który ma serwis i wszystko co potrzeba, kiedyś byłem u niego ze swoim starym komputerem.
Sprawdził b. szybko, okazało się że padł zasilacz oraz procesor, wymienił na nowe z półki i nawet drogo nie zapłaciłem.
Razem z naprawą 200 zł.
lub inne podzespoły to wymienią.
Obecnie mam w naprawie komputer znajomego i również nie mam jak sprawdzić.
Przywiózł mi zasilacz, dzisiaj miałem sprawdzić patrzę a tu stary i tylko 150W.
Polecę znajomego który ma serwis i wszystko co potrzeba, kiedyś byłem u niego ze swoim starym komputerem.
Sprawdził b. szybko, okazało się że padł zasilacz oraz procesor, wymienił na nowe z półki i nawet drogo nie zapłaciłem.
Razem z naprawą 200 zł.

-
czy to zasilacz ?
ten moj znajomy to informatyk więc trochę ogarnia tylko czasu nie ma za bardzo zeby wpaść do mnie...wszystko sie okaże jak jutro sprawdzimy, jak nadal nie będzie działać to zostanie tylko 1 rozwiązanie..serwis :/ części mimo ze odkupione (młodsze od moich poprzednich) to chyba by nie padły po 3 dniach mojego użytkowania...nic strasznego sie nie działo z kompem tylko trochę śmierdzialo cos, zasilacz chyba. działał coraz słabiej az padł całkiem
- XMan
czy to zasilacz ?
Możesz sprawdzić tylko najpierw zobacz jaki to zasilacz,
bo ja z takim jak dostałem 150 W. nie chcę sprawdzać
Mnie tak "ogarnął" 7 lat temu b. dobry informatyk że właśnie przez niego miałem spalony zasilacz i procesor.
W pośpiechu nie sprawdził jaki mam zasilacz i jeszcze dołożył nagrywarkę oraz kartę TV.
/nie będę pisać gdzie obecnie pracuje/.
Po drugie dobry informatyk jeżeli nie ma odpowiednich urządzeń oraz części to tyle zrobi co Ty i ja
bo ja z takim jak dostałem 150 W. nie chcę sprawdzać

Mnie tak "ogarnął" 7 lat temu b. dobry informatyk że właśnie przez niego miałem spalony zasilacz i procesor.
W pośpiechu nie sprawdził jaki mam zasilacz i jeszcze dołożył nagrywarkę oraz kartę TV.
/nie będę pisać gdzie obecnie pracuje/.
Po drugie dobry informatyk jeżeli nie ma odpowiednich urządzeń oraz części to tyle zrobi co Ty i ja

-
czy to zasilacz ?
hehe
jak do mojego kompa jaki byłby odpowiedni zasilacz? 350w ?

- XMan
czy to zasilacz ?
Trzeba przeanalizować co wymaga trochę czasu.
Po uwagę bierze się płytę i podzespoły.
Nie patrzy się 350 W. ale również markę.
Poczekaj, na pewno odezwą się w temacie tacy co się lepiej ode mnie znają w zasilaczach
Po uwagę bierze się płytę i podzespoły.
Nie patrzy się 350 W. ale również markę.
Poczekaj, na pewno odezwą się w temacie tacy co się lepiej ode mnie znają w zasilaczach

-
czy to zasilacz ?
ty wszystko wiesz
żebym nie kupił jakiegoś i znowu cos zjaram :/ firmę DELTA mam na oku

-
- Reklama