defragmentacja, ochrona systemu
-
defragmentacja, ochrona systemu
witaam
własnie mam taki problem z defragmentacja nie wiem po czym bo jak zainstalowałem system XP to defragller elegancko wykonał defragmentacje a teraz mam 46% wczesniej komus wyjasniałes ze ma wejsc w mój komputer i pózniej w ochrone systemu itd tylko ze gdzie w moim komputerze jest ochrona systemu??? pagefile.sys 3 143 680 rozmiar (sciezka C:\)
1 pofragnentowanych plików
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
tak to wyglada
o co chodzi???
własnie mam taki problem z defragmentacja nie wiem po czym bo jak zainstalowałem system XP to defragller elegancko wykonał defragmentacje a teraz mam 46% wczesniej komus wyjasniałes ze ma wejsc w mój komputer i pózniej w ochrone systemu itd tylko ze gdzie w moim komputerze jest ochrona systemu??? pagefile.sys 3 143 680 rozmiar (sciezka C:\)
1 pofragnentowanych plików
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
tak to wyglada
o co chodzi???
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze:jak zainstalowałem system XP to defragller elegancko wykonał defragmentacje a teraz mam 46%
Próbowałeś innymi defragmentatorami?
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
defragmentacja
tak i nie pomaga a włąsnie dlatego instalowałem system od nowa i nie wiem czy po instalacji jakichs innych plichów powstało czy co bo połowe waznych programów zainstalowałem i zrobiłem defragmentacje defragglerem i poszła do 0% a dzis sprawdzam i 46% a np systemowa defragmentacja mam ze ten wolumin nalezy defragmentowac no ale co z tego jak defragmentuje jest 46% i dalej mam za nalezy go defragmentowac w czesniej znalazłem takie cos ktos napisał ale nie wiem gdzie w moim komputeerze jest ochrona systemy ;]
Jak chcesz zdefragmentować dysk systemowy, to wpierw wejdź w Mój Komputer, potem idź do Ochrony Systemu, zaznacz dysk C i wybierz: konfiguruj. Wtedy się dowiesz ile miejsca zajmują u Ciebie punkty przywracania systemu.
Jeśli zajmują zbyt dużo miejsca lub jest ich zbyt dużo, to wybierz opcję: usuń. I je pousuwaj.
Jeżeli masz włączoną ochronę pozostałych dysków, to też pousuwaj punkty przywracania systemu.
Potem wybierz opcję: utwórz nowy punkt i utwórz nowy punkt przywracania systemu.
Za nic w świecie nie wyłączaj ochrony systemu, zwłaszcza partycji systemowej, bo może to lecz nie musi, spowodować jakiś błąd, który spowoduje, że przywracanie systemu będzie całkowicie bezużyteczne.
Czyli zawsze wybieraj opcję konfiguruj, a potem usuń punkty przywracania systemu.
I nie zapomnij utworzyć nowy punkt dla wszystkich dysków z włączoną ochroną systemu.
Potem zdefragmentuj ten dysk defragglerem. Powinien już nie mieć z tym problemów.
-- 04 kwi 2011, 16:00 --
uzytkownik (stukot) to pisał w ogóle
-- 04 kwi 2011, 16:01 --
problemy/defraggler-pofragmentowane-pliki-system-volume-information-t10888.html#wrap
Jak chcesz zdefragmentować dysk systemowy, to wpierw wejdź w Mój Komputer, potem idź do Ochrony Systemu, zaznacz dysk C i wybierz: konfiguruj. Wtedy się dowiesz ile miejsca zajmują u Ciebie punkty przywracania systemu.
Jeśli zajmują zbyt dużo miejsca lub jest ich zbyt dużo, to wybierz opcję: usuń. I je pousuwaj.
Jeżeli masz włączoną ochronę pozostałych dysków, to też pousuwaj punkty przywracania systemu.
Potem wybierz opcję: utwórz nowy punkt i utwórz nowy punkt przywracania systemu.
Za nic w świecie nie wyłączaj ochrony systemu, zwłaszcza partycji systemowej, bo może to lecz nie musi, spowodować jakiś błąd, który spowoduje, że przywracanie systemu będzie całkowicie bezużyteczne.
Czyli zawsze wybieraj opcję konfiguruj, a potem usuń punkty przywracania systemu.
I nie zapomnij utworzyć nowy punkt dla wszystkich dysków z włączoną ochroną systemu.
Potem zdefragmentuj ten dysk defragglerem. Powinien już nie mieć z tym problemów.
-- 04 kwi 2011, 16:00 --
uzytkownik (stukot) to pisał w ogóle
-- 04 kwi 2011, 16:01 --
problemy/defraggler-pofragmentowane-pliki-system-volume-information-t10888.html#wrap
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze:Jak chcesz zdefragmentować dysk systemowy, to wpierw wejdź w Mój Komputer, potem idź do Ochrony Systemu, zaznacz dysk C i wybierz: konfiguruj. Wtedy się dowiesz ile miejsca zajmują u Ciebie punkty przywracania systemu.
Jeśli chcesz usunąć pkt przywracania to zrobisz to wyłączając chwilowo przywracanie systemu na wszystkich dyskach.
Właściwości Mój komputer,w oknie właściwości systemu kliknij kartę Przywracanie systemu.
Kliknij,wyłącz Przywracanie systemu na wszystkich dyskach. poczekaj chwile i włącz ponownie.
-
defragmentacja
najlepsze jest to ze te 3,0 giga pofragmentowanych plików czyli
1 pofragnentowanych plików 3.0 (GB)
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
jak wchodze sprawdzic zajete miejsce w dysk C to mam 6,56 GB a jak zaznaczam foldery znajdujoce sie na C to zajmuja one 3.5 GB czyli cos jakby ukryte siedzi
-- 04 kwi 2011, 16:26 --
za cholere nie wiem gdzie sa te punkty przywracania systemu i jak je pousuwac odnosnie podpowiedzi tamtej a oodnosnie właczania przywracania systemu i dysków to cały czas mam wyłączone wiec /????
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
jak wchodze sprawdzic zajete miejsce w dysk C to mam 6,56 GB a jak zaznaczam foldery znajdujoce sie na C to zajmuja one 3.5 GB czyli cos jakby ukryte siedzi
-- 04 kwi 2011, 16:26 --
za cholere nie wiem gdzie sa te punkty przywracania systemu i jak je pousuwac odnosnie podpowiedzi tamtej a oodnosnie właczania przywracania systemu i dysków to cały czas mam wyłączone wiec /????
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze:za cholere nie wiem gdzie sa te punkty przywracania systemu i jak je pousuwac
Jeśli zaznaczysz opcję którą oznaczyłem na rysunku to punkty przywracania zostaną usunięte:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
defragmentacja
a wspominałem ze caly czas mam wyłączone zreszta na przemian to robiłem i nic nie pomogło
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
No to jeśli nie ma punktów przywracania to pewnie reszte miejsca zajmuje plik pagefile, spróbuj defragmentacji programem PerfectDisk on ma opcję defragmentacji pliku wymiany
-
defragmentacja
z góry dzieki pewnie cos z tym plichem bo miałem tam info pagefile.sys i on ma cos 3 giga ale go nie widze i własnie nie wiem jak to zjesc spróbuje tym programem mam nadzieje ze pomoze,,
-- 04 kwi 2011, 17:59 --
na 100% z tym plichem bo zostaja jak wspomniałem:
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
i te 3 GB to jest pagefile.sys które gdzies siedzi
-- 04 kwi 2011, 17:59 --
na 100% z tym plichem bo zostaja jak wspomniałem:
2 wszystkich fragmentów
46% fragmentacji
i te 3 GB to jest pagefile.sys które gdzies siedzi
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze: te 3 GB to jest pagefile.sys które gdzies siedzi
siedzi pewnie na partycji C tylko jest ukryty, jeśli włączysz pokazywanie ukrytych plików i odznaczysz ukrywanie chronionych plików systemu to pagefile się pokaże.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
defragmentacja
ten programik wykrywa pagefile.ale go nie usuwa albo ja nie wiem jak go wywalic
juz tez to wyczaiłem zeby mi sie pokazał tak jak mi doradziłes hmmm ale usunac go wywalic nie moge bede próbował pofragmentowac teraz zobaczymy
juz tez to wyczaiłem zeby mi sie pokazał tak jak mi doradziłes hmmm ale usunac go wywalic nie moge bede próbował pofragmentowac teraz zobaczymy
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze:ale usunac go wywalic nie moge
nie wywalaj go niczym bo to może zle wpłynać na prace systemu
-
defragmentacja
hmmm wyglada na to ze ten programik pomógł po restarcie zadziałał
w ogóle co to za plik ten pagefile i po co on i dlaczego mim sie tak wbił i z czego jak jeszcze mi powiesz to raczki całuje zreszta i tak dzieki oooo własnie widze ze defrag mi na 0% pokazał

-- 04 kwi 2011, 18:22 --
no własnie sie kapnałem i nie wywalam go po przeczytaniu komunikatów
-- 04 kwi 2011, 18:24 --
musze jeszcze sprawic sobie pełna wersje tego programiku perfectdisc bo sciagnałem triala widze na szybko i tak dzieki wielkie

w ogóle co to za plik ten pagefile i po co on i dlaczego mim sie tak wbił i z czego jak jeszcze mi powiesz to raczki całuje zreszta i tak dzieki oooo własnie widze ze defrag mi na 0% pokazał

-- 04 kwi 2011, 18:22 --
no własnie sie kapnałem i nie wywalam go po przeczytaniu komunikatów

-- 04 kwi 2011, 18:24 --
musze jeszcze sprawic sobie pełna wersje tego programiku perfectdisc bo sciagnałem triala widze na szybko i tak dzieki wielkie

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
defragmentacja
xer13 pisze:co to za plik ten pagefile
Jest to plik pamięci wirtualnej

-
defragmentacja
aaaa no i wszytsko jasne wielkie dzieki 

-