KINGSTON DataTraveler 4GB-Problem-fix??

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
lamp5

Użytkownik

Post10 wrz 2011, 11:35

Witam mam pendrive jak w temacie i gdy go dziś podłączyłem do kompa to nie rozpoznaje urządzenia, bawiłem się w usuwanie sterów itp, próbowałem na innym kompie i to samo.

http://www.hotfix.pl/naprawa-pendrive-kart-pamieci-flash-odzyskiwanie-danych-a366.htm

Według tego poradnika to nie wiem co dalej zrobić bo mam:

Name: unknow device (USB0.0)
VID&PID: Vid_0000&Pid_0000
Speed: low speed
Product Revision:
Vendor Description:
Product Description:
Serial Number:

Jest jakaś szansa pomocy bo coś tam pisali żeby firmware znaleźć czy tylko kosz??

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2011, 13:51

Sprawdź pendrive na innych systemach. Pobierz Ubuntu Live CD lub inną dystrybucję, podepnij pendrive i zobacz czy go wykryje poprawnie.

Po drugie, Start => Uruchom => devmgmt.msc
Menu Widok => Pokaż ukryte urządzenia
Zobacz czy urządzenie jest widoczne w menedżerze i czy jest do niego przypisana jakaś ikonka wykrzyknik lub pytajnik.

Jeśli urządzenie jest wylistowane w menedżerze, użyj narzędzia USBdeview do diagnostyki. Wpierw przy pomocy tego programu odinstaluj sterowniki urządzenia. Szczegółową instrukcję kiedyś już opisywałem, zobacz poniższe tematy:
=> problemy/blue-connect-nie-moge-zainstalowac-blad-z-speedmenager-plus-t344.html#p3198
=> sprzet-komputerowy/nie-wykrywa-drukarki-przez-usb-hp-4180-t7106.html?hilit=usbdeview#p37851
=> sieci-komputerowe/internet-orange-vista-64bit-option-icon-usb-modem-t7030.html?hilit=usbdeview#p37548
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”