seba86mu pisze:Napisałeś, że BSOD-y pojawiają się podczas uruchamiania komputera, a ten potem zamiera.
chodziło o to że po zainstalowaniu sterów nie chciał się uruchomić. teraz normalnie się uruchamia.
seba86mu pisze:Napisałeś, że BSOD-y pojawiają się podczas uruchamiania komputera, a ten potem zamiera.
seba86mu pisze:Czy radiator przylega stabilnie do powierzchni procesora ?
seba86mu pisze:Nie ma żadnych luzów, zaczepy nie są wyłamane, popękane ?
seba86mu pisze:Obserwuj pracę wentylatora na procesorze, gdy komputer jest uruchomiony oraz gdy uruchomiona jest gra.
Obserwuj także pracę wentylatora, gdy komputer uruchamia się. Zwracaj uwagę czy wentylator nie zatrzymuje się, nie zwalnia itp.
seba86mu pisze:Wentylator procesora podłączony jest do gniazda CPU FAN ?
VipekBoK pisze:Dowiedziałem się że moja płyta główna obsługuje Rev.1.0 a ja posiadam procesor Athlon 64 X2 6000+ Brisbane który działa na innej rewizji czy to może być problemem ?
janpas pisze:zasilacz jak pisał seba
zbędna wymiana moim zdaniem
VipsekBok pisze:Jak zrobić tą aktualizację ?
janpas pisze:błąd
STOP: 0x0000009C
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
procesor wykrył i zgłosił nieodwracalny błąd sprzętu w systemie Windows XP.
teraz podstawowe pytanie nie podkręcałeś sprzętu nigdy czasem ?
Pokaż jeszcze raz odczyt temperatur, ale tym razem z programu Aida64.
Otwórz program -> Komputer -> Czujnik
Pokaż odczyt temperatur również z programu SpeedFan (najlepiej wrzuć screen)
Dotknij palcem radiatora chipsetu i oceń jego temperaturę. Parzy ? Utrzymasz palec przez 5 sekund ?
Sprawdź czy radiator solidnie przylega do chipsetu.
Ile posiadasz kości pamięci RAM ?
Jeżeli więcej niż jedną wyjmij zbędne kości i pozostaw jedną. Testuj działanie systemu.
Jeżeli pokaże się BSOD wyciągnij kość i włóż kolejną.
W ten sposób przetestuj każdą kość z osobna.
Jaką nałożyłeś pastę i w jaki sposób to zrobiłeś ? Przeczyściłeś dokładnie procesor i radiator procesora po poprzedniej paście ?
seba86mu pisze:
VipekBoK pisze:A jednak były podłączone ,nawet nie wiedziałem że to kable zasilające.
VipekBoK pisze:Zrobiłem także testy grafiki furmarkiem , żadnych błędów prócz tego że karta rozgrzała się do 95*C.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości