Modem nie łączy sie z internetem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 16 mar 2009, 14:08

Mam taki problem mam modem neostrady ,i jest połączenie z internetem ale nie łaczy sie z nim swieci sie PWR ,,ADSL...A data miga..
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez rokko » 16 mar 2009, 14:13

Co to konkretnie za modem, podaj jego pełną nazwę.

Sterowniki zainstalowałeś?
Firewall niczego nie blokuje?
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3858
Dołączył(a): 23 lis 2008, 23:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
 

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 16 mar 2009, 14:19

ZXDSL 852 Sterowniki są zainstalowane te standardowe z neostrady były razem z modemem..Nie wiem co to jest Firewall, o co konkretnie chodzi?
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez rokko » 16 mar 2009, 14:29

Zapomniałem zapytać się o system operacyjny, Vista czy XP?

Tutaj Masz oryginalne najświeższe sterowniki -> , .

Tylko pamiętaj, przed instalacją najnowszego sterownika, odinstaluj stary.

Co do firewall -> .
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3858
Dołączył(a): 23 lis 2008, 23:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
 

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 17 mar 2009, 22:44

Nic z tego ,nadal jest tak że pokazuje ze jest polączenie z netem jest szybkosć itd,tylko w przeglądarke nie mozna wejsć ....
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez rokko » 17 mar 2009, 23:09

Puść ping do wybranej stronki np. onet.pl

Uruchom konsolę i wykonaj:

Kod:
ping www.era.pl >>c:\ping.txt


Po wykonaniu polecenia, odczekaj kilkadziesiąt sekund i wpisz:

Kod:
notepad c:\ping.txt


Otworzy się notatnik, skopiuj tekst w nim zawarty i wrzuć na lub inny hosting tego typu, podaj link na forum.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3858
Dołączył(a): 23 lis 2008, 23:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
 

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez cosik_ktosik » 18 mar 2009, 01:09

Co do tego pytania na SB o DNSy, zobacz punkt 3: Niektóre strony internetowe nie otwierają się
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 17961
Dołączył(a): 13 lis 2008, 02:17
Lokalizacja: Szczecin
Blog: Zobacz Blog (8)
 

Re: Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 18 mar 2009, 01:21

cosik_ktosik napisał(a):Co do tego pytania na SB o DNSy, zobacz punkt 3: Niektóre strony internetowe nie otwierają się


No nic z tego nie dziala nadal..No naprawde wszystko jest dobrze bo pokazuje że jest polączenie z netem jest pokazana predkość,ale nie mozna wejść w przeglądarkę. :sciana: :sciana:
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez cosik_ktosik » 18 mar 2009, 01:23

Ale podaj te adresy co dostałeś z Infolinii. No, a jak tamte sprawdzałeś to zobacz te z poradnika.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)
Avatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
 
Posty: 17961
Dołączył(a): 13 lis 2008, 02:17
Lokalizacja: Szczecin
Blog: Zobacz Blog (8)
 

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez rokko » 18 mar 2009, 01:25

Zobacz jeszcze czy, aby proxy nie Masz ustawione w przeglądarce.

Konfiguracja serwera proxy w przeglądarkach internetowych.
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3858
Dołączył(a): 23 lis 2008, 23:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
 

Re: Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 18 mar 2009, 01:31

rokko napisał(a):Zobacz jeszcze czy, aby proxy nie Masz ustawione w przeglądarce.

Konfiguracja serwera proxy w przeglądarkach internetowych.


Ale to jest polączenie telefoniczne nie LAN ...To mi się wydaje że to jest inna sprawa. :) :)
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez rokko » 18 mar 2009, 01:37

Dial-up ustawiasz tak samo tylko, że np. w IE klikasz: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Połączenia

W oknie poniżej Ustawienia połączenia telefonicznego i wirtualnej sieci prywatnej Masz listę połączeń, klikasz na wybrane -> Ustawienia -> i tam patrzysz czy nie ma zaznaczonej opcji proxy.

-------------------------------


Dla Visty tutaj ->
Poradniki informatyczne »» TechFormator.PL
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Avatar użytkownika
rokko

Administrator
 
Posty: 3858
Dołączył(a): 23 lis 2008, 23:14
Lokalizacja: Myszków
Blog: Zobacz Blog (6)
 

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez mint1991 » 18 mar 2009, 11:09

moja koleżanka miała podobny problem po reinstalacji systemu. Zainstalowała wszystkie sterowniki i oprogramowanie. niby wszystko pieknie i bach nie ma stron w przeglądarce. Poszła do oddzaiłu TP wzięła wsxzystkie dokument, loginy i hasła. Pozmieniali jej tam hasła i gitara wszystko pięknie chodzi :)
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D
Avatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
 
Posty: 753
Dołączył(a): 26 lis 2008, 23:37
 

Re: Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez krzysiek1980 » 18 mar 2009, 11:14

mint1991 napisał(a):moja koleżanka miała podobny problem po reinstalacji systemu. Zainstalowała wszystkie sterowniki i oprogramowanie. niby wszystko pieknie i bach nie ma stron w przeglądarce. Poszła do oddzaiłu TP wzięła wsxzystkie dokument, loginy i hasła. Pozmieniali jej tam hasła i gitara wszystko pięknie chodzi :)


Sprawdzę i ta metodę .Dziekuję za podpowiedz ,bo jak bylem w TP to oni mi powiedzieli że modem jest sprawny itd, i twierdzą że to nie z ich strony jest przyczyna ,czyli jak zawsze nie z ich strony,ale ja bede z tym walczyl.
Avatar użytkownika
krzysiek1980

Użytkownik
 
Posty: 95
Dołączył(a): 10 lut 2009, 15:53
Kasa: 40.00
Lokalizacja: Warmia-Mazury

Modem nie łączy sie z internetem

Postprzez mint1991 » 18 mar 2009, 11:20

TP jest dostawcą usługi i w razie awarii to Tp musi sprawdzić wszystko za pomocą systemów, które używają. Zadzwonię jeszcze dzisiaj do koleżanki i wypytam o szczegóły. Nie daj się będzie dobrze :)
Ostatnio edytowano 18 mar 2009, 12:31 przez rokko, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiono liczne błędy ortograficzne
Nigdy Nie Patrz Wstecz I Tak Nie Będzie Tak Jak Było Kiedyś...
Obrazek
Otrzymałeś od nas pomoc? Podoba Ci się to forum? - Poleć nas znajomym.

Teoria - wszystko wiemy, ale nic nie działa.
Praktyka - wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
My łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. :D
Avatar użytkownika
mint1991

Globalny Moderator
 
Posty: 753
Dołączył(a): 26 lis 2008, 23:37
 

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Problemy



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Arcadio Morello, Google Adsense [Bot] i 11 gości