Nie działa odtwarzanie video w Any Video Converterze

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 maja 2013, 21:39

Podejrzałem plik napisów od tego filmu w Notatniku, ale chyba linii 2512 w której by występował ten błąd nie widzę.
Chyba, że źle zinterpretowałem źródło błędu ?

raczej to plik z napisami.
Prawdopodobnie potrzebne będzie pobranie nowej, innej paczki napisów SubRip, ale nie wiem czy nie dałoby się jednak ich jakoś naprawić czy posortować i jak ?

Pewnie się da ale szybciej będzie pobrać ten plik na nowo ;)

Any Video Convertera v. 5.0.5 zreinstalowałem i niestety bez zmian. Nadal nie wyświetla w trybie fullscreenu.
W dodatku jak widzę zmienia on chyba niektóre ustawienia domyślnego odtwarzacza (u mnie jest nim WMP).
Odznacza niektóre typy plików. Nie wiem o co tu chodzi ?
Czy to jakaś wada programu jednak w końcu ?

Tutaj nie wiem bo nie używałem nawet go nigdy. Ale co do tych ustawień to pewnie trzeba w jego ustawieniach odznaczyć żeby niczego nie zmieniał.

FFDShow na razie też nie instalowałem, czy warto również i to dorzucić do K-Lite ?

Podobno nie potrzeba ja go jednak mam zainstalowanego i wszystko hula.

Nie wiem czy mogę też z powrotem zainstalować AVI ReComp na C:\ i WinRAR na D:\ ?

Nie widzę przeszkód, zwłaszcza w winrarze
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post20 maja 2013, 13:40

cosik_ktosik pisze:raczej to plik z napisami.

Pewnie się da ale szybciej będzie pobrać ten plik na nowo ;)

Tak, pobrałem nowy plik z napisami do tego filmu oczywiście pod tą samą nazwą, a rozszerzenie .srt, ale widzę że w WMP i innych playerach wciąż nie ma tych napisów choć te opcje są zaznaczone.
Ten błąd Syntax już się nie pojawia, choć SubEdit wciąż informuje, że są nieposortowane.

Tutaj nie wiem już co jest tego przyczyną, przychodzi mi na myśl tylko, że jak włączam ten film w WMP to w zasobniku nie widać w ogóle ikony od filtra napisów DirectVobSub, podczas gdy na innym filmie ona się pojawia i napisy też.
Czy to może być przyczyną, jeśli tak co mogę z tym zrobić ?
Bo to dotyczy chyba jakichś ustawień w K-Lite ?
Tutaj nie wiem bo nie używałem nawet go nigdy. Ale co do tych ustawień to pewnie trzeba w jego ustawieniach odznaczyć żeby niczego nie zmieniał.

Przejrzałem jego ustawienia, ale nie wiem które to ustawienie by mogło odpowiadać za to ?
Tak samo dla opcji fullscreenu całkowitego, nie tylko odtwarzania w zakładce Odtwórz video.
Chociaż sprawdziłem i okazuje się, że pliki audio typu .mp3 czy .wma działają tam tylko video typu .avi czy .wmv nie.
Podobno nie potrzeba ja go jednak mam zainstalowanego i wszystko hula.

Może i ja to wezmę, ale za co to odpowiada, czy coś dodatkowo poprawia i czy w tym układzie nie będzie przyczyniało się do jakichś efektów ubocznych ?
K-Lite Mega już chyba zawiera filtry audio ffdshow i AC3 ?

A czy jeśli K-Lite już posiada zestaw Real Alternative to oddzielna paczka, którą posiadam jeszcze jest potrzebna ?
Nie widzę przeszkód, zwłaszcza w winrarze

Zainstalowałem obydwa, i jak na razie nie ma żadnych objawów problemów. :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post20 maja 2013, 14:54

K-Lite Mega już chyba zawiera filtry audio ffdshow i AC3 ?

Tak, posiada i dlatego nie potrzeba już innych.
A czy jeśli K-Lite już posiada zestaw Real Alternative to oddzielna paczka, którą posiadam jeszcze jest potrzebna ?

Do innych wersji K-Lite instalujesz + Real Alternative Lite.
Lub tylko instalujesz:
FFDShow + Real Alternative Lite
.
Zainstalowałem obydwa, i jak na razie nie ma żadnych objawów problemów. :)

Jeżeli nie ma problemów to jeszcze usuń ponownie zbędne pliki
za pomocą CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner ;)

Odtwarzanie na pełnym ekranie już działa :?:
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post25 maja 2013, 19:27

XMan pisze:
Do innych wersji K-Lite instalujesz + Real Alternative Lite.
Lub tylko instalujesz:
FFDShow + Real Alternative Lite
.

A... do innych, tak ? Do Mega już nie ?
Czyli w skład Mega wchodzi też zestaw Real Alternative i będzie odczytywał także pliki .rmv ?
Jeżeli nie ma problemów to jeszcze usuń ponownie zbędne pliki
za pomocą CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner ;)

Nie ma... jak pisałem na razie. Oby już tak zostało. ;)
Czyszczenie zrobione.
Odtwarzanie na pełnym ekranie już działa :?:

Przecież napisałem, że działa ale tylko dla plików audio. Dla plików video wciąż nie.
Ale skoro piszesz, że u Ciebie działa to może napisz jakie opcje w Ustawieniach tutaj ważne masz zaznaczone ?
Bo być może to tu tkwi przyczyna ?

Poza tym co z tymi napisami, nie chcę już tego powtarzać - napisałem post wyżej ?
Jest jakiś drobny problem z tymi napisami choćby w WMP, którego przyczyny nie znam.
Czy to jest z winy filtra napisów DVS ?

Odświeżam wątek odnośnie Any Video Convertera i bardzo proszę o w miarę możliwości o odpowiedzi i wsparcie gdyż zależy mi na tym trochę. :)
Zwłaszcza prośbę kieruję do kolegi/użytkownika @XMan-a, dlatego iż pisałeś że u Ciebie to co u mnie nie działa jak należy - właśnie... działa.
Chciałbym żebyśmy spróbowali dociec co może być przyczyną tego braku działania u mnie ?
Czy leży ona u mnie gdzieś w jakichś ustawieniach (programów, kodeków) czy też to jest zwyczajny bug w programie.

Ja nawet napisałem w tej sprawie do supportu AVC, ale tylko zdawkowo mi odpowiedzieli żebym wybierał właściwe opcje i powinno niby działać, a w razie błędów jeśli takie stwierdzą będą w przyszłości poprawki.

No, ale właśnie to jakimś dziwnym trafem nie działa u mnie, tzn. tylko dla plików video (muzycznych, filmowych) - tylko coś mignie i już, dla plików audio (typu .mp3 czy .wma) już tak.
Nie działa oczywiście w opcji Odtwórz video i po przejściu w tryb fullscreenu.
W opcji Konwersja video także nie działa ale tylko w opcji Uważaj na 'Video gra', karcie podczas włączonego materiału i też tylko dla plików video.
W poprzedniej wersji programu takich opcji w ogóle nie było.

Chciałbym też zapytać otwarcie czy problem ten występuje powszechnie i wszędzie ?

Druga kwestia to mianowicie te napisy do filmu. Niepokoi mnie dlaczego WMP wciąż nie wyświetla tych napisów, przecież chyba ustawienia odtwarzacza są prawidłowe, pobrałem i sprawdziłem to też na innych paczkach tych napisów oczywiście mają tę samą nazwę, a jednak nadal ich nie widać.
Nie wiem jak z kodekami i ich dokładną konfiguracją w tej kwestii ?
Nawet spróbowałem dodać te napisy za pomocą AVi ReComp-a, ale ten też wywala jakieś błędy i nie może dokończyć.

Dodam jeszcze, że mam takie odtwarzacze w których film ten jest wyświetlany z napisami. Tym więc to dziwniejsze.

Bardzo bym prosił kogoś znającego rzecz o wsparcie gdyż nie mogę się jakoś z tym uporać.
W czym tu może tkwić ta przyczyna braku napisów w WMP a także np. Media Player Classic ? :think:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post26 maja 2013, 10:05

Proponuję odinstalować wszystkie kodeki, użyć CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner.
Zainstalować tylko kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników + Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Ustawić kodeki FFDShow wg. tego poradnika:
a następnie wszystko sprawdzić.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

• Reklama

Wróć do „Problemy”