Jestem świeżo po deinstalacji AVC poprzez Panel i K-Lite Codec Pack Full poprzez deinstalator oraz czyszczeniu komputera wraz z restartem.
I prosiłbym o szybką odpowiedź przed reinstalacją, bo chyba u mnie na C:\WINDOWS\system32 są poza tym jeszcze takie pliki:
xvid.ax, xvidcore.dll i
xvidfw.dll - czy powinienem je też usunąć (te pogrubione są chyba na pewno od Xvid-a, gdyż jak pamiętam data ich utworzenia odpowiada dacie instalacji).
Pokażę również obrazek z Autoruns > zakładka Codecs:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkownikówCzy jest tam jeszcze coś co być może jest niepotrzebne i należy to usunąć ?
Edit.
A zatem zainstalowałem K-Lite Mega Codec Pack v. 9.9.0.
Wybrałem wszystkie typy plików audio i video dla odtwarzaczy Media Player Classic, WMP i KMPlayer.
I jeden z moich filmów z napisami .srt odtwarza się prawidłowo i to nawet bez podwójnych napisów za które odpowiada DVS.
Natomiast w drugim w WMP i także w Media Player Classic wyświetla się błąd od vsfilter-a:
Syntax Error at line 2512!Ten błąd o ile wiem chyba oznacza, że w paczce napisów jest jakiś błąd w składni.
Klikam ten komunikat błędu kilka razy i on znika, a samo odtwarzanie jest poprawne, ale bez tych napisów.
Także podejrzewam, że w tym konkretnym filmie z napisami może też być jakiś błąd, bo w WMP przy poprzednich kodekach - K-Lite Full ten błąd co prawda nie występował (nie było tylko napisów), ale np. też SubEdit-Player informował tam o nieposortowanych napisach.
Podejrzałem plik napisów od tego filmu w Notatniku, ale chyba linii 2512 w której by występował ten błąd nie widzę.
Chyba, że źle zinterpretowałem źródło błędu ?
Z czym w istocie mamy tutaj do czynienia ? I co można z tym zrobić by jakoś naprawić ?
Prawdopodobnie potrzebne będzie pobranie nowej, innej paczki napisów SubRip, ale nie wiem czy nie dałoby się jednak ich jakoś naprawić czy posortować i jak ?
Any Video Convertera v. 5.0.5
zreinstalowałem i niestety bez zmian. Nadal nie wyświetla w trybie fullscreenu.
W dodatku jak widzę zmienia on chyba niektóre ustawienia domyślnego odtwarzacza (u mnie jest nim WMP).
Odznacza niektóre typy plików. Nie wiem o co tu chodzi ?
Czy to jakaś wada programu jednak w końcu ?
Ale zainstalowałem na D:\, a nie domyślnie na C:\Program Files. Może to ma znaczenie ?
FFDShow na razie też nie instalowałem, czy warto również i to dorzucić do K-Lite ? Bo wydaje mi się, że nie - K-Lite i to Mega to "wypasiona" paczka.
Nie wiem czy mogę też z powrotem zainstalować AVI ReComp na C:\ i WinRAR na D:\ ?
Gdyż zależy mi na nich, no chyba że jest dla nich jakąś rozsądna alternatywa ?
7-Zip też posiadam.