Nie działa odtwarzanie video w Any Video Converterze

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post13 maja 2013, 14:05

Mam problem z Any Video Converterem v. 5.0.5 - niedawno aktualizowanym, w którym w zakładce Odtwórz video nie działa odtwarzanie żadnych plików video. Tylko przez moment na początku tam coś słychać bo niemal natychmiast przerywa i dalej nic.

W zakładce Konwersja video natomiast odtwarzanie to działa na małym oknie podglądu, zaś po przełączeniu w pełny ekran po przeniesieniu chyba do tej samej zakładki Odtwórz video automatycznie również nie działa.

Może ktoś wie z czego może wynikać ten bug ? Czy to już jakaś wada programu, czy też błąd w jakichś ustawieniach ? :drool:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post13 maja 2013, 14:55

Od dawna mam ten program.
Dodatkowo przełączyłem się z Windows 7 na Windows XP aby dokładniej sprawdzić.
Miałem starszą wersję 5.0.4 sprawdziłem i wszystko działało, zainstalowałem najnowszą wersję - wszystko działa :)

Aby podglądać film na pełnym ekranie to po wybraniu pliku:
1. klikasz na Odtwarzaj --> Uważaj na "Video Gra" karcie

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. klikasz na Zobacz na pełnym ekranie:

Mam tylko kodeki K-Lite Mega Codec Pack i nic więcej ;)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post13 maja 2013, 23:14

XMan pisze:zainstalowałem najnowszą wersję - wszystko działa

A u mnie nie działa tylko opcja fullscreenu.
Aby podglądać film na pełnym ekranie to po wybraniu pliku:
1. klikasz na Odtwarzaj --> Uważaj na "Video Gra" karcie

W rzeczy samej. Jak już pisałem klikam w tę opcję i na pełnym ekranie tylko coś mignie i koniec. Nie odtwarza się.
W podglądzie czyli tym małym okienku owszem działa.
2. klikasz na Zobacz na pełnym ekranie:

Tak oczywiście to też klikałem, ale już w zakładce Odtwórz video nie działa a więc i na pełnym ekranie też.
Mam tylko kodeki K-Lite Mega Codec Pack i nic więcej ;)

A może właśnie to się bierze ze zgrzytów w kodekach na linii K-Lite Codec Pack u mnie w wersji Full - Any Video Converter w co jednak wątpię, choć i to niewykluczone - program posiada własne kodeki.
To już bardziej w jakichś ustawieniach programu - tylko jakich ?

Chociaż AVC to przede wszystkim program do obróbki plików, no ale do odtwarzania też przecież.
Albo jeszcze z innych konfliktów z innymi programami, programy te posiadają albo własne kodeki, albo je jakoś współdzielą ?
Kodeki już od dawna zamierzam zreinstalować, waham się tylko czy dla XP 32-bit powinny to być K-Lite Mega czy jakieś inne ?
Ale poza tym nie wiem czy to coś da bo mogą i tak występować ww. konflikty ?

A może powinienem zreinstalować AVC ?
Stąd ten wniosek, że ja jak pisałem - aktualizowałem AVC z wersji 3.2.8 do najnowszej 5.0.5 (ta spora różnica jest prawidłowa jak wyczytałem na stronie pobierania był taki przeskok z wersji 3 na 5), i teraz w folderze programu widzę plik wersji zarówno poprzedniej: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jak i obecnej: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ponadto w tej wersji nowszej w GUI > zakładka Odtwórz video (w starszej wersji jej nie było) > Pokaż listę odtwarzania > jest taka mała strzałka a w niej takie opcje: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Może to stąd się bierze, chociaż sprawdzałem każdą z nich i nic to nie dawało ?

Generalnie wciąż nie wiem co może być przyczyną tego problemu ? :( Ale skoro piszesz, że u Ciebie to działa, a u mnie jednak nie - to gdzieś musi być różnica tylko gdzie ?
Piszesz, że używasz tylko K-Lite Mega i nic poza tym. Ale co dokładnie sugerujesz ? :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post14 maja 2013, 13:24

Piszesz, że używasz tylko K-Lite Mega i nic poza tym. Ale co dokładnie sugerujesz ? :)

Od dawna Tobie sugeruję w tematach ale "Chłop swoje a baba swoje" :)

Ostatni temat a przy tym mogę przytoczyć inne:
bezpieczenstwo/infekcja-systemu-dwa-rootkity-prosze-o-pomoc-t24633-30.html
Chodzi o to, że ja deinstalowałem poprzez Panel Sterowania taki program AVI ReComp i jeden z jego składników - Xvid Video Codec (on sam zawierał jeszcze wiele elementów) i tenże Xvid dość problematycznie się odinstalowywał.
Proponował deinstalację WinRAR-a zamiast siebie co też później uczyniłem.

I to o tego Xvida właśnie chodzi, a także przy okazji o WinRAR-a - chciałbym żebyś sprawdził w logach jaka jest teraz sytuacja. Podejrzewam, że coś tam jeszcze mogło pozostać po tym.

Panimajesz choć troszku :?:

Co się tak upierasz i nie sprawdzasz 7-Zip oraz proponowanych kodeków ?

P.S.
Dziwne ponieważ codziennie masz kilka problemów :(
Występujesz/jesteś pod innym nickiem na forach, masz swoje forum no to podaj chociaż linki do tego tematu...
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post14 maja 2013, 14:01

XMan pisze:Od dawna Tobie sugeruję w tematach ale "Chłop swoje a baba swoje" :)

Ale spokojnie, spokojnie wszystko w swoim czasie, najgorsze co by mogło się tu zdarzyć to jakieś niepotrzebne emocje. :P
Ostatni temat a przy tym mogę przytoczyć inne:

No i co, że mi to przytoczysz ? Czy to coś zmieni na lepsze ? To akurat może choć wcale nie musi mieć z tym nic wspólnego. Ja tylko staram się sprawę posuwać do przodu, pomału bo pomału, ale staram się. Na pewno chcę tylko dobrze.
Panimajesz choć troszku :?:

Zapewniam, że tak tyle że ani czasu ostatnio nie mam zbyt wiele, ani też wydawałoby się niektóre proste czynności nie okazują się zawsze takie proste.
Zapewniam Cię, że panuję nad tym choć nie jest to łatwe bo mogą być tutaj powiązania z innymi programami, kodekami itp. Niewykluczone, że poza tym są u mnie jeszcze inne obiekty czy programy mogące powodować konflikty lub jakieś zgrzyty nawzajem ze sobą. Tu naprawdę może być wiele powiązań współdzielonych między różnymi programami, a takich posiadam wiele i ostrożność na pewno każe postępować tutaj roztropnie.
Dlatego zgłosiłem też w jakimś sensie pewną część wątku, która może mieć coś z tym wspólnego do działu Bezpieczeństwo.
Ty byś chciał wszystko zrobić teraz, zaraz - a to się tak nie da. Tutaj trzeba podejmować działania z rozsądkiem i "z głową". Miejmy też przy tym świadomość, że proponowane rozwiązania owszem mogą, ale przecież nie muszą być zawsze tym strzałem w dziesiątkę.
Co się tak upierasz i nie sprawdzasz 7-Zip oraz proponowanych kodeków ?

Ależ ja się nie upieram, próbuję tylko zrozumieć na czym polega problem.
7-Zip już posiadam jak zapewne wiesz - choć co by on miał niby z tym (AVC) współnego ?, kodeki za chwilę zreinstaluję z Full na Mega jak tylko będę miał pewność że wszystko po poprzednich deinstalacjach (trochę problematycznych) jest wyczyszczone i będzie gotowe i bezpieczne "przedpole" do tej instalacji.
Dopiero jak tutaj będzie pewność i czystość wezmę się za te instalacje.

Ale wracając do głównego wątku: czyli przypuszczasz, że źródłem problemu z działaniem na pełnym ekranie w AVC są właśnie kodeki, które ja mam K-Lite Full i reinstalacja na Mega załatwi sprawę ?
Dziwne ponieważ codziennie masz kilka problemów
Występujesz/jesteś pod innym nickiem na forach, masz swoje forum no to podaj chociaż linki do tego tematu...

Co do tego dopisku: mogę podać linki jeżeli będzie to miało jakikolwiek merytoryczny sens. Tu go nie ma. Więc dajmy temu spokój.
A ty to niby nie występujesz na innych forach, wprawdzie pod tym samym loginem, ale jednak :?:
Poza tym co rozumiesz przez to, że: "masz swoje forum" ?
Oświadczam - nigdy nie miałem, nie mam, a czy nie będę miał to nie wiem, żadnego forum i przyjmij to wreszcie do wiadomości ! :shock:

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post14 maja 2013, 15:49

manitu pisze:mogę podać linki jeżeli będzie to miało jakikolwiek merytoryczny sens. . Tu go nie ma. Więc dajmy temu spokój.

Uważam że nie masz racji,skoro działasz także na innym forum(nie jednym) to powinieneś podać link do tego tematu(lub chociaż napisać czego już próbowałeś)i przyzwoicie z twojej strony by było jak byś nam pomógł,skoro na innym forum dostaniesz jakieś zalecenie,to po co my mamy się powtarzać i marnować czas proponując Ci to samo zamiast iść dalej w kierunku rozwiązania problemu.Chyba że nie zależy Ci na rozwiązaniu problemu tak bardzo jak na dyskusji o nim tzn.nabijanie postów.
manitu pisze:A u mnie nie działa tylko opcja fullscreenu.

To raczej nie jest problem tylko niedogodność,do odtwarzania filmów są odtwarzacze video,ten program służy do konwersji pomiędzy formatami plików video.Podgląd w małym okienku wystarczy do obróbki materiału.Niemniej jednak masz problem z kodekami,ale nie ma czegoś takiego jak maszyna idealna i musisz się nauczyć z tym żyć,a nie walczyć ;)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post16 maja 2013, 00:13

LupeR pisze:To raczej nie jest problem tylko niedogodność,do odtwarzania filmów są odtwarzacze video,ten program służy do konwersji pomiędzy formatami plików video.Podgląd w małym okienku wystarczy do obróbki materiału.Niemniej jednak masz problem z kodekami,ale nie ma czegoś takiego jak maszyna idealna i musisz się nauczyć z tym żyć,a nie walczyć ;)

A ja powiem, że to nie tylko może być problem, ale wręcz wierzchołek jakiejś całej góry. :pray:

Poza tym no myślę, że nikomu innemu jak właśnie mnie nie zależy bardziej na rozwiązaniu. I ja niczego nie nabijam.

Ale powalczyć czasem warto przyznasz, co ? :jupi:

Co do ad rem: ja zreinstaluję oczywiście te kodeki wg zalecenia. I tak miałem to zrobić bo mam masę innych problemów. :)
Tylko, że wiesz jak to jest - pobrać to mogę, ale K-Lite Mega trzeba jeszcze umiejętnie dopasować do swoich potrzeb.
Tutaj na pewno bardzo cenne okazałyby się wszelkie wskazówki.
Nie jest to moją najmocniejszą stroną.

Ale czy rzeczywiście jest tak, że to kodeki a właściwie jakieś potencjalne konflikty pomiędzy nimi są przyczyną niedziałania tej opcji fullscreenu ?
Wiem nie ma idealnych programów, ale kolega jednak pisze że mu działa. Więc zaczynam przypuszczać, że tak.

Poza tym kto tam wie, może jeszcze coś innego ma na to przemożny wpływ ?
Posiadam wiele programów typu np. odtwarzacze, do obróbki, może jakieś inne, także inne packi kodeków.
Może to wszystko niekoniecznie ze sobą wpółgra jak należy ?

Może powinienem zreinstalować AVC i pobrać go na nowo ? Pisałem jaka jest sytuacja u mnie z jego folderem.

Nie rozumiem całej tej moim zdaniem trochę OT-owej dysputy pt. inne fora - dziecinada. Powiedz mi - kto dzisiaj korzysta tylko i wyłącznie z jednego tylko forum ? :( To są wyjątki.
A nawet jeśli tak jest, to komu na tym (linkach) aż tak zależy i dlaczego ? Przecież to przede wszystkim mnie powinno zależeć. I w istocie tak jest, więc w tym względzie panuję nad tym zapewniam was. :) :)
Naprawdę - proszę o więcej zrozumienia, znam regulamin pod tym kątem, ale też problemy czasem są wielowątkowe i mogą się skomplikować.

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post16 maja 2013, 00:25

Ja bym zaczął od reinstalowania programu, potem zobaczył inny program i jeśli w nim dzieje się to samo to by znaczyło,że postronie kodeków jest wina.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post17 maja 2013, 00:03

lewy pisze:Ja bym zaczął od reinstalowania programu, potem zobaczył inny program i jeśli w nim dzieje się to samo to by znaczyło,że postronie kodeków jest wina.

Oczywiście zrobię to jak tylko się uporam z innymi problemami, które mam bo i ja myślę że to przede wszystkim należy sprawdzić, a na pewno warto i nic to nie szkodzi.

Ale jaki to program masz na myśli ? Bo u mnie póki co w żadnym innym programie czy playerze coś takiego nie występuje.
No np. we Freemake Video Converter v. 4.0.0.13 ( tu jest inny problem - mocno się tnie obraz i dźwięk, zwłaszcza w plikach audio), w Format Factory v. 3.0.1 w ogóle nie ma opcji fullscreenu, w wielu odtwarzaczach też to nie występuje tj. w WMP też nie, ale ma on pewien problem z odtwarzaniem i wyświetlaniem np. napisów w .srt, a w trayu na włączonym pojawia się nie wiedzieć czemu ikona filtra AC3Filter - to by wskazywało na coś z kodekami, ale dokładnie co nie jestem w stanie powiedzieć.
Wcześniej w trayu pojawiała się też ikona od filtra DirectVob Niedawno odinstalowałem AVI ReComp, a wraz z nim taki komponent - DirectVobSub i od tej pory ikona ta już się nie pojawia.

Także spróbuję zreinstalować kodeki na K-Lite Mega, a wcześniej jeszcze pousuwam to i owo bo nie wiem czy to lub jeszcze jakieś pozostałości nie powodują tam zgrzytów ?
Tylko co dokładnie znaczy, że wina może być po stronie kodeków ?
Tzn. chciałbym ostatecznie wyjaśnić czy za brak wyświetlania opcji fullscreenu odpowiadają kodeki ?:|

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post17 maja 2013, 13:18

Tylko co dokładnie znaczy, że wina może być po stronie kodeków ?
Tzn. chciałbym ostatecznie wyjaśnić czy za brak wyświetlania opcji fullscreenu odpowiadają kodeki ?:|

Jeżeli masz ich za dużo lub nieodpowiednie to mogą powodować taki problem.

Druga sprawa - czy masz zainstalowany prawidłowo DirectX 9.0c ?
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.

Klik --> Continue to the media

To może być również przyczyną...
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post17 maja 2013, 14:23

XMan pisze:Jeżeli masz ich za dużo lub nieodpowiednie to mogą powodować taki problem.

Rozumiem.
Problemem może być to, że programy czy playery które pobieramy a sam mam takich dużo mogą podkreślam mogą korzystać z własnych kodeków.
Niestety ja szczegółach nie znam się zbyt dobrze i nie ukrywam, że przydała by się jakaś fachowa ekspertyza i zerknięcie okiem właśnie znawcy na ogólną sytuację w tej kwestii.
Jeśli ktoś chciałby pomóc, to proszę bardzo pisać jak możnaby to sprawdzić ?

Oczywiście o tym, że kodeki podstawowe czyli u mnie w tej chwili K-Lite v. Full są jeśli dobrze zrozumiałem nieodpowiednie pod mój system - Windows XP Pro 32-bitowy pamiętam ?
Wcześniej nie miałem tej wiedzy.
Jeśli tak, to oczywiście odinstaluję je i wezmę K-Lite v. Mega zgodnie z zaleceniem dla tego systemu.
Ale też kodeki te trzeba odpowiednio skonfigurować - przyznam nie znam się na tym za bardzo. :doh:

Ale wcześniej dobrze byłoby przynajmniej zdiagnozować sytuację, niewykluczone że coś usunąć - tak by nie dochodziło już do konfliktów w tych kodekach.
Druga sprawa - czy masz zainstalowany prawidłowo DirectX 9.0c ?

To może być również przyczyną...

Tak biblioteki te mam prawidłowo zainstalowane. Aktualizowałem kiedyś tutaj na forum niektóre sterowniki i wraz z pomocą kolegi seba86mu wtedy poprawnie zainstalowałem DirectX w wersji 9.0c właśnie.
W oparciu o ten właśnie poradnik. :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post17 maja 2013, 15:07

Problemem może być to, że programy czy playery które pobieramy a sam mam takich dużo mogą podkreślam mogą korzystać z własnych kodeków.

Dokładnie tak jest, dlaczego masz dużo playerów ?
Nie wystarcza WMP + inny ?
No powiedzmy dwa inne i bez wbudowanych kodeków tylko zewnętrzne kodeki K-Lite Mega Codec Pack
lub zamiast nich FFDShow + Real Alternative Lite.
Ale też kodeki te trzeba odpowiednio skonfigurować - przyznam nie znam się na tym za bardzo. :doh:

Nigdy ich nie konfigurowałem dodatkowo, jedynie jak występowały podwójne napisy.
podczas oglądania filmu na komputerze PPM / prawym przyciskiem myszki /na ikonkę kodeków w tray`u --> Direct VobSub (auto - loading version) "Misc"
zaznacz "v Hide subtitles" --> Zastosuj --> OK.

Pamiętaj o tym aby po deinstalacji niepotrzebnych kodeków oraz playerów dokładnie przeczyścić komputer:

CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie
oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Continue to the media

Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

P/w programy powinny wszystko co niepotrzebne usunąć.

P.S. Any Video Converter, inne playery potrzebują zewnętrznych kodeków a nie wbudowanych w niektórych playerach ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post17 maja 2013, 23:36

XMan pisze:Dokładnie tak jest, dlaczego masz dużo playerów ?

To długa historia i dużo by można mówić. WMP nie odczytuje wszystkich formatów plików, i dlatego korzystam też z innych.
Nie wiem czy WMP potrafi odtwarzać napisy w .srt - z tego co widzę to nie, a np. inne playery u mnie to potrafią ?
Być może to się wiąże z n.n. problemami ?
A np. w opcjach WMP jest zaznaczone przy Napisy > Włączone jeśli dostępne - a jednak ich nie widać.

Poza tym inne programy typu do obróbki przydają się, czasem trzeba zmienić format czy rozmiar pliku i wtedy potrzeba takiego oprogramowania.
Ale z reguły pobierając to raczej nie zwracamy uwagi jak to się ma do kwestii np. kodeków.

Ale chciałbym zapytać zanim zainstaluję K-Lite Mega - czy jest jakiś sposób abym mógł przesłać tutaj jakiś raport czy log nt. sytuacji u mnie w ogóle w kodekach lub innych pozostałościach które mogą bruździć np. po Xvid-zie w celu analizy ?
Czy to może być jakiś log ? Jeśli tak to z jakiego generatora ? Jak ?

Prosiłbym o pomoc, gdyż tutaj się już troszeczkę pogubiłem i nie mam pewności jaka jest u mnie w tym względzie sytuacja i co powinno być, a co nie.
Bo np. czytam, że wersja Mega K-Lite zawiera w sobie Real Alternative, a ja Real Alternative posiadam jako odrębne.
FFDShow jako niezależną paczkę natomiast nie posiadam.
Nigdy ich nie konfigurowałem dodatkowo, jedynie jak występowały podwójne napisy.
podczas oglądania filmu na komputerze PPM / prawym przyciskiem myszki /na ikonkę kodeków w tray`u --> Direct VobSub (auto - loading version) "Misc"
zaznacz "v Hide subtitles" --> Zastosuj --> OK.

Ale mnie chodzi o konfig na początku, tam zawsze trzeba ręcznie wszystko poustawiać.
I właśnie tutaj mogłem coś przeoczyć lub wybrać niewłaściwe.

Pamiętaj o tym aby po deinstalacji niepotrzebnych kodeków oraz playerów dokładnie przeczyścić komputer:

Pamiętam, pamiętam korzystam z ww. programów aż nader często. Po Internecie, ale także po deinstalacjach.
P/w programy powinny wszystko co niepotrzebne usunąć.

Jednak czasami zdarza się tak jak w przypadku AVI ReComp, że trzeba mimo to ręcznie jeszcze poprawiać, usuwać.
Tu nie mam pewności - czy po XVid- zie, który mógł mieć liczne współpowiązania oraz WinRAR-ze nie ma jeszcze czegoś co po nich pozostało ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 maja 2013, 23:42

Ale chciałbym zapytać zanim zainstaluję K-Lite Mega - czy jest jakiś sposób abym mógł przesłać tutaj jakiś raport czy log nt. sytuacji u mnie w ogóle w kodekach lub innych pozostałościach które mogą bruździć np. po Xvid-zie w celu analizy ?
Czy to może być jakiś log ? Jeśli tak to z jakiego generatora ? Jak ?

Raczej czegoś takiego nie ma, ja nie słyszałem.

Bo np. czytam, że wersja Mega K-Lite zawiera w sobie Real Alternative, a ja Real Alternative posiadam jako odrębne.
FFDShow jako niezależną paczkę natomiast nie posiadam.

Zrób porządek i instaluj na razie tylko jedną paczkę, a potem ewentualnie ffdshow, chociaż nie wiem czy czasami nie lepiej odwrotnie bo k-lite ma podczas instalacji domyślne czyszczenie rejestru z błędów po innych kodekach.

Tu nie mam pewności - czy po XVid- zie, który mógł mieć liczne współpowiązania oraz WinRAR-ze nie ma jeszcze czegoś co po nich pozostało ?

Chyba nie, jak pamiętam on ma dobry deinstalotor.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post19 maja 2013, 17:41

Jestem świeżo po deinstalacji AVC poprzez Panel i K-Lite Codec Pack Full poprzez deinstalator oraz czyszczeniu komputera wraz z restartem.
I prosiłbym o szybką odpowiedź przed reinstalacją, bo chyba u mnie na C:\WINDOWS\system32 są poza tym jeszcze takie pliki:
xvid.ax, xvidcore.dll i xvidfw.dll - czy powinienem je też usunąć (te pogrubione są chyba na pewno od Xvid-a, gdyż jak pamiętam data ich utworzenia odpowiada dacie instalacji).

Pokażę również obrazek z Autoruns > zakładka Codecs: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Czy jest tam jeszcze coś co być może jest niepotrzebne i należy to usunąć ?

Edit.
A zatem zainstalowałem K-Lite Mega Codec Pack v. 9.9.0.
Wybrałem wszystkie typy plików audio i video dla odtwarzaczy Media Player Classic, WMP i KMPlayer.

I jeden z moich filmów z napisami .srt odtwarza się prawidłowo i to nawet bez podwójnych napisów za które odpowiada DVS.
Natomiast w drugim w WMP i także w Media Player Classic wyświetla się błąd od vsfilter-a: Syntax Error at line 2512!
Ten błąd o ile wiem chyba oznacza, że w paczce napisów jest jakiś błąd w składni.
Klikam ten komunikat błędu kilka razy i on znika, a samo odtwarzanie jest poprawne, ale bez tych napisów.
Także podejrzewam, że w tym konkretnym filmie z napisami może też być jakiś błąd, bo w WMP przy poprzednich kodekach - K-Lite Full ten błąd co prawda nie występował (nie było tylko napisów), ale np. też SubEdit-Player informował tam o nieposortowanych napisach.
Podejrzałem plik napisów od tego filmu w Notatniku, ale chyba linii 2512 w której by występował ten błąd nie widzę.
Chyba, że źle zinterpretowałem źródło błędu ?

Z czym w istocie mamy tutaj do czynienia ? I co można z tym zrobić by jakoś naprawić ?
Prawdopodobnie potrzebne będzie pobranie nowej, innej paczki napisów SubRip, ale nie wiem czy nie dałoby się jednak ich jakoś naprawić czy posortować i jak ?

Any Video Convertera v. 5.0.5 zreinstalowałem i niestety bez zmian. Nadal nie wyświetla w trybie fullscreenu.
W dodatku jak widzę zmienia on chyba niektóre ustawienia domyślnego odtwarzacza (u mnie jest nim WMP).
Odznacza niektóre typy plików. Nie wiem o co tu chodzi ?
Czy to jakaś wada programu jednak w końcu ?

Ale zainstalowałem na D:\, a nie domyślnie na C:\Program Files. Może to ma znaczenie ?

FFDShow na razie też nie instalowałem, czy warto również i to dorzucić do K-Lite ? Bo wydaje mi się, że nie - K-Lite i to Mega to "wypasiona" paczka. :)

Nie wiem czy mogę też z powrotem zainstalować AVI ReComp na C:\ i WinRAR na D:\ ?
Gdyż zależy mi na nich, no chyba że jest dla nich jakąś rozsądna alternatywa ?
7-Zip też posiadam.:)

• Reklama

Wróć do „Problemy”