tak, sterowniki do karty tej 8600 GT
Procek : AMD Athlon 64 X2 4400+
Padła karta graficzna ?
-
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
jeśli procek ma faktycznie 73 stopnie to jest to juz taka granica raczej dla tego procka, kwestia tego czy temperatura jest prawidłowo odczytana ponieważ podobno czasem na róznych płytach pokazuje inaczej 
to ten:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
jeśli coś jest nie tak, przycinki itp to może to wina tego gorącego procka a nie grafiki.

dennisek123 pisze:tak, sterowniki do karty tej 8600 GT
to ten:
jeśli coś jest nie tak, przycinki itp to może to wina tego gorącego procka a nie grafiki.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Padła karta graficzna ?
Gdy gram w hearthstone i mam otwarte 2 karty to jest 79-81C ... Czy może być to wina wadliwego zasilacza ? Przyznam się szczerze mając Geforce tego starego nie miałem aż takiej temperatury, no ale teraz jest lato a temperature wtedy mierzyłem w zimie ... ;x Jak zmniejszyć temperature na tym procku ? Teoretycznie karta ma dobudowany jeden wiatraczek więc razem są 3 wiatraczki, dokładnie przeczyszczone od kurzu dzisiaj, i żadnych zmian :/ Czy to wina już bardzo starej (rok) pasty ? Mam tylko lewą obudowę ściągniętą, czy otworzenie prawej polepszy sytuację ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Raczej pogorszy. Dobra cyrkulacja powinna się odbywać przy zamkniętej obudowie. Pytanie tylko czy Masz miejsce na dodatkowe wiatraki wspomagające?
No i ta temperatura co podajesz, za duża. Sam nakładałeś wtedy pastę?
No i ta temperatura co podajesz, za duża. Sam nakładałeś wtedy pastę?
-
Padła karta graficzna ?
Nie, pastę nakładał mi gostek z serwisu z mojego miasta, bo dałem mu wtedy do wyczyszczenia w owym czasie, więc dodatkowo zmienił pastę ; D
No własnie problem w tym, że nie mam :/ Ale te wiatraczki tak chodzą jakby chciały a nie mogły niby się kręcą, ale żeby jakiś dobry powiew dawały to niezbyt ;x (tak, przykładałem rękę koło wiatraka i mierzyłem ; D) no i niezbyt niezbyt ;c
Może lepiej by było wymienić owe wiatraczki ? chciałbym podać specyfikacje, ale nie wiem jak podać ci nazwy owych wiatraczków, chociaż jeden ma na środku napisane AMD :/ więc to pewnie włącznie z kompem były, tak więc może wymienić na wydajniejsze ? chociaż jeśli wydajniejsze wiatraczki = lepszy zasilacz bo to nie wiadomo czy wyprodukuje zasilacz tyle energii by je "zadowolić" ktoś tam coś pisał że wiatraczki działają na podstawie odpowiednich stopni temperatury im większa tym większa szybkość, no to moje chyba są upośledzone i myślą że zima, i na dworze gram :/
No własnie problem w tym, że nie mam :/ Ale te wiatraczki tak chodzą jakby chciały a nie mogły niby się kręcą, ale żeby jakiś dobry powiew dawały to niezbyt ;x (tak, przykładałem rękę koło wiatraka i mierzyłem ; D) no i niezbyt niezbyt ;c
Może lepiej by było wymienić owe wiatraczki ? chciałbym podać specyfikacje, ale nie wiem jak podać ci nazwy owych wiatraczków, chociaż jeden ma na środku napisane AMD :/ więc to pewnie włącznie z kompem były, tak więc może wymienić na wydajniejsze ? chociaż jeśli wydajniejsze wiatraczki = lepszy zasilacz bo to nie wiadomo czy wyprodukuje zasilacz tyle energii by je "zadowolić" ktoś tam coś pisał że wiatraczki działają na podstawie odpowiednich stopni temperatury im większa tym większa szybkość, no to moje chyba są upośledzone i myślą że zima, i na dworze gram :/
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Może mają specjalnie obcięte napięcie poprzez zamianę kabli we wtyczkach. Możesz dać kilka dobrej jakości fotek z wnętrza komputera?
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Heh, ale tego kurzu to się pozbądź. Weź pędzelek i opędzluj kurz, przy okazji wentylator często ma więcej kurzu od wewnętrznej strony, więc tam też trochę opędzluj. Pokaż fotkę wtyczki tego wentylatora co jest na tyle obudowy.
-
Padła karta graficzna ?
Na tyle obudowy nie mam żadnej wtyczki do wentylatora, wentylatory są jakoś odrazu połączone z zasilaniem... chyba ;x
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Chodzi mi o tego po lewej Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
gdzie on jest podłączony, jak wygląda wtyczka i jaka kolejność kabli.
gdzie on jest podłączony, jak wygląda wtyczka i jaka kolejność kabli.
-
Padła karta graficzna ?
Kabel idzie do mojego ekranu cyfrowego na obudowie ;x więc nie wiem czy ten ekran ma jakąś baterię wbudowaną ? ;x
Kabel idzie do mojego ekranu cyfrowego na obudowie ;x więc nie wiem czy ten ekran ma jakąś baterię wbudowaną ? ;x
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
O ile mnie pamięć nie myli, to przodu jest ekran, i to pod jego jest podpięty ten wentylator, który jest z tył.
A o co ci dokładnie chodzi z wtyczką, czy to jakaś różnica 
P1 Czarny Masa (GND)
P2 Czerwony Napięcie (+5, +12 V)
P3 Żółty tachometr (RPM) czujnik obrotów
ewentualnie
P4 Niebieski PWM (Pulse Width Modulation) kontroler obrotów

P1 Czarny Masa (GND)
P2 Czerwony Napięcie (+5, +12 V)
P3 Żółty tachometr (RPM) czujnik obrotów
ewentualnie
P4 Niebieski PWM (Pulse Width Modulation) kontroler obrotów
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
-
Padła karta graficzna ?
Nie wiem czy to różnica, czy nie, ale cosik się pytał to dałem ; D
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Może ma pomysł, ale jaki
. Czekamy na tą rewelacje 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- LupeR
Padła karta graficzna ?
Po przez zamianę kabelków można regulować napięcie wentylatora 

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
- Reklama