Witam, otóż mój problem jest następujący, 2 dni temu podczas gry w Hearthstone doświadczyłem nie miłego widoku zielonych kresek podczas rozgrywki, komputer doznał całkowitej zawiechy, tak wiec wyłączyłem go, zważając na dość wysoko temperaturę zewnątrz, pomyślałem iż mógł to być powód ze karta się przegrzala, tak wiec zostawiłem komputer wyłączony przez cala noc by karta mogłasie ochłodzić, rano przed szkoła wstaje i zaskoczył mnie nie miły widok, na początku podczas stary komputera wyskoczył zielony obrazek który zawsze się pokazywał, ale ten był dziwny bo teoretycznie komputer nie mógł odczytać zielonego koloru, zamiast tego wyświetlił jakieś kratki, po tym, komputer juz nie dał żadnego innego obrazu, a monitor zachował się jakby miał 5 sekund temu obraz, ale teraz go zgubił, po minucie BIOS chyba chciał mnie o czymś poinformować skąd ta sekwencja dźwięków. Sekwencja dźwięków 1 długi, 3 krótkie, sprawdziłem co oznaczają, błąd karty graficznej, no to wyczyscilem sloty od karty graficznej, nadal ten sam błąd, podłączyłem do innego slotu nadal ten sam błąd, no to kartę uznałem za zepsuta, wiec poszła do piekarnika na 130C na 7 minut, teoretycznie działała raz, pokazała normalnie obraz, nawet się wyświetliła opcja czy włączyć konsole naprawiania wibdowsa czy uruchomić normalnie, niefortunnie czas szkoły się zbliżał wiec musiałem komputer wyłączyć, wracam do szkoły i błąd znowu jest jaki był...
Jakieś sugestie, mam nadzieje ze dość szczegółowo opisałem swój błąd.
Padła karta graficzna ?
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Padła karta graficzna ?
Czyli co polecasz, naprawę czy wymiana karty ? Moja karta to nVidia 8500 GT i jestem bardzo sfrustrowany tym, iż ta karta nie posiada swojego własnego wiatraczka, tylko musi się opierać na 2 innych przymocowanych do kompa :/
Masz może jakieś sugestie jaka karta do 150zl mogłaby być dobra ?
Napisałbym ci specyfikacje kompa, ale jestem na tel. Jeśli mógłbyś przejrzeć mój temat aktualizacja Windows XP to tam podałem zdjęcia z everesta
Masz może jakieś sugestie jaka karta do 150zl mogłaby być dobra ?
Napisałbym ci specyfikacje kompa, ale jestem na tel. Jeśli mógłbyś przejrzeć mój temat aktualizacja Windows XP to tam podałem zdjęcia z everesta
-
Padła karta graficzna ?
Karta już ma swoje lata, zmień ją na nowszy model. Do 150 zł mogę Ci polecić GeForce GT 210.
- LupeR
Padła karta graficzna ?
Kezar pisze:Do 150 zł mogę Ci polecić GeForce GT 210
Ta karta do niczego prócz filmów się nie nadaję. W tej cenie trzeba szukać wartościowej karty: HD6770, HD5750 ewentualnie HD4850. Wszystko jednak zależy od posiadanej konfiguracji, aby czasem zasilacz nie zrobił boom!

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
-
Padła karta graficzna ?
Chciałbym żeby karta która miałbym kupić spełniła takie same bądź trochę wyższe oczekiwania niż ta co mam teraz 
Luper, sprobuje co wysłać specyfikacje mojego kompa z everesta, mam nadzieje ze zasilacz także jest tam uwzględniony

Luper, sprobuje co wysłać specyfikacje mojego kompa z everesta, mam nadzieje ze zasilacz także jest tam uwzględniony

- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
LupeR pisze:W tej cenie trzeba szukać wartościowej karty: HD6770, HD5750 ewentualnie HD4850
Z tego co widzialem on ma 1rdzeniowy procesor 2.3 tak wiec troche mija sie z celem inwestowanie w takie karty, walnij sobie taniego 8600gt i starczy.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Padła karta graficzna ?
Ale ale
czy ten 8600 GT jest lepszy od tego 8500 GT 512 MB ? 
Po drugie czy jest to na pewno wina karty graficznej, ponieważ nie chce sytuacji w której kupuje kartę a problem jest z płyta główna

Po drugie czy jest to na pewno wina karty graficznej, ponieważ nie chce sytuacji w której kupuje kartę a problem jest z płyta główna

Ostatnio zmieniony 13 cze 2014, 12:03 przez dennisek123, łącznie zmieniany 1 raz.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
Twoja 8500gt była pewnie na ddr2 a 8600gt na ddr3 będzie jakos 2x wydajniejsza a używana po 50zł.
-
Padła karta graficzna ?
Czyli wina na pewno leży po stronie karty graficznej ? nie posiadam żadnej innej karty by to sprawdzić, a moi kumple maja takie karty ze spalił by mi się komputer 
W takim razie jak się upewnić ?
Lub czy mój opis błędu definitywnie wskazuje ze padła karta ?

W takim razie jak się upewnić ?
Lub czy mój opis błędu definitywnie wskazuje ze padła karta ?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
dennisek123 pisze:a moi kumple maja takie karty ze spalił by mi się komputer
To ty wsadz swoją do nich

-
Padła karta graficzna ?
Znalazłem taką, nada się ? Ona będzie lepsza od tej mojej 8500 ?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
????????????
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
????????????
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Padła karta graficzna ?
Oke dzisiaj rano wyczyscilem komputer sprężonym powietrzem na dworze (w cieniu) po oczyszczeniu zostawiłem na godzinę by jeszcze się dotlenił
Podlączyłem nową kartę, no i teraz problem jest iż po wystartowaniu niosą i pik pojawia się migają a kreska w lewym górnym rogu, popatrzyłem ze moze go być wina zlej kolejności blogowania w biosie, no i one była zła, zamieniłem na dysk/cd/pendrive ale nadal migocząca kreska, co robić ?!
-- 26 cze 2014, 16:51 --
Oh god przepraszam za te zdania, ale telefon sam poprawia i nie mam władzy nad nim
-- 26 cze 2014, 17:46 --
Okej, wróciłem na stare śmieci, po ustawieniu tego bootowanie komputer wyłączyłem, obiad zjadłem i włączyłem ponownie, wszystko działa jak ulala, jednakże ... sprawdziłem temperatury i (programem speccy) - CPU 73C wtedy gdy mam włączoną tylko przeglądarkę :/ Płyta główna 40C / Karta graficzna i 2 dyski po 45C/ Rok temu wymieniano mi pastę, więc to chyba dlatego taka temperatura ? :/ Najgorzej to mnie martwi zasilacz, wiem że jest z czarnej listy, ale komputer składał mój brat a na forach piszą że jeśli komputer był skłądany to wydatek będzie gigantyczny... chciałbym jakiś zasilacz które nie jest z czarnej listy, ale także by nie był jakieś masakrycznie drogi :/ Obecnie używam jakiegoś Feel'a 400 W :/ tak tak komentarze wyrzuć ten zasilacz póki możesz nie są mile widziane ! ;c
-- 26 cze 2014, 18:08 --
Kolejnym problemem jest to iż po zainstalowaniu sterowników do grafy wiesza się Hearthstone (wieszał mi się kiedyś, ale nie AŻ tak, strach pomyśleć co by było gdybym odpaliła league of legends :/) pobrałem sterowniki bodajże najnowsze ponieważ używałem w nvidia opcji wykrycia karty graficznej i dostosowania sterowników :/

-- 26 cze 2014, 16:51 --
Oh god przepraszam za te zdania, ale telefon sam poprawia i nie mam władzy nad nim

-- 26 cze 2014, 17:46 --
Okej, wróciłem na stare śmieci, po ustawieniu tego bootowanie komputer wyłączyłem, obiad zjadłem i włączyłem ponownie, wszystko działa jak ulala, jednakże ... sprawdziłem temperatury i (programem speccy) - CPU 73C wtedy gdy mam włączoną tylko przeglądarkę :/ Płyta główna 40C / Karta graficzna i 2 dyski po 45C/ Rok temu wymieniano mi pastę, więc to chyba dlatego taka temperatura ? :/ Najgorzej to mnie martwi zasilacz, wiem że jest z czarnej listy, ale komputer składał mój brat a na forach piszą że jeśli komputer był skłądany to wydatek będzie gigantyczny... chciałbym jakiś zasilacz które nie jest z czarnej listy, ale także by nie był jakieś masakrycznie drogi :/ Obecnie używam jakiegoś Feel'a 400 W :/ tak tak komentarze wyrzuć ten zasilacz póki możesz nie są mile widziane ! ;c
-- 26 cze 2014, 18:08 --
Kolejnym problemem jest to iż po zainstalowaniu sterowników do grafy wiesza się Hearthstone (wieszał mi się kiedyś, ale nie AŻ tak, strach pomyśleć co by było gdybym odpaliła league of legends :/) pobrałem sterowniki bodajże najnowsze ponieważ używałem w nvidia opcji wykrycia karty graficznej i dostosowania sterowników :/
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Padła karta graficzna ?
dennisek123 pisze: CPU 73C wtedy gdy mam włączoną tylko przeglądarkę
Podaj dokładnie jaki masz procek bo w innym temacie widze tylko taktowanie a konkretnego modelu nie.
dennisek123 pisze:pobrałem sterowniki bodajże najnowsze ponieważ używałem w nvidia opcji wykrycia karty graficznej i dostosowania sterowników :/
do jakiej karty? kupiłeś tą 8600gt?
-
- Reklama