Podgląd video w programie AnyVideo Converter nie działa

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post10 gru 2012, 22:27

Witam. Pobrałem nie tak dawno program do edycji i konwersji plików multimedialnych Any Video Converter w wersji 3.4.1.
Wiem już, że to nie jest najnowsza wersja, w razie potrzeby ją zaktualizuję.
Ale nie wiem czy to z tego wynika problem, który jawi się tym, że jak wczytam jakiś plik i go następnie zaznaczę na liście by włączyć go w menu w okienku podglądu z prawej strony, to ten podgląd nie chce się uruchomić.
Dokładnie to jak klikam tam Play to na moment tam coś tam mignie, ale natychmiast się samo wyłącza.
Pokażę to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Szukałem w opcjach programu czegoś, w menu Pomoc - angielskojęzycznym co prawda, ale też nic nie znalazłem o tym. Programu również jeszcze nie reinstalowałem.

Ktoś z was może spotkał się z tego rodzaju problemem, bądź wie co mogę z tym zrobić, jak to poprawić, pomóżcie ? ;)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post11 gru 2012, 11:31

Zaktualizuj --> Dodaj plik wideo --> Odtwarzaj:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 gru 2012, 14:56

Pobrałem najnowszą wersję programu , czyli 3.5.7, ale nadal bez zmian, okienko podglądu nie uruchamia się - dziwne, nawet bardzo. :think:
Jak wybieram i wczytuję jakiś plik video, i wciskam Play w tym okienku Podglądu to znów coś tylko mignie i nie działa jednak to odtwarzanie, a cóż dopiero inne operacje edycyjne typu cięcie, czy dodawanie efektów.

Sama konwersja natomiast działa dobrze - sprawdziłem. Tylko ten podgląd coś szwankuje.
W czym jeszcze może tu być rzecz ? Czy ktoś z was spotkał się z tym problemem ?

Jeszcze zajrzałem do menu Edycja >>> Opcje, bo jest tam dość sporo różnych opcji. Może to tam coś jest nie tak jak trzeba, nie mam pojęcia - pomóżcie !? :(

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post11 gru 2012, 15:41

Nie spotkałem się z tym problemem.
U mnie działa.
Jakie masz kodeki ?
Jaki format filmów ?
Zainstalowany DirectX 9.0c
Prawidłowa instalacja bibliotek DirectX 9.0c.

kliknij aby powiększyć:

Właściwości Ekran --> Ustawienia --> Jakość kolorów 32 bity
masz tak ustawione ?

Jaką masz rozdzielczość ekranu oraz filmów?
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post11 gru 2012, 16:46

Kodeki mam K-Lite Codec Pack w wersji Full.
Formaty filmów różne z video to głównie WMV, AVI, FLV czy czasami coś ze standardu MPEG, audio to najczęściej WMA, MP3.

Ustawienia ekranu mam takie same jak na obrazku, jakość najwyższa (32-bity).

Natomiast co do bibliotek DirectX 9.0c to przypominam sobie, że kiedyś je chyba w najnowszej wersji nawet poprzez to forum instalowałem: w tym wątku
Ale jednak jest tu coś nie tak, bo jak chociażby wpisuję frazę "DirectX 9.0c" w wyszukiwarkę systemową to ona w ogóle nic nie znajduje. Tzn. na pewno nie w tej lokalizacji, którą pokazałeś w okienku.
Z kolei w narzędziu diagnostycznym DirectX u mnie pisze, że mam wersję programu DirectX 9.0c.

Tamte instalowane wtedy biblioteki mam w innej lokalizacji na D:\Program Files\DirectX August 2009 SDK.
Pokażę to okienko: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Ten plik, który pokazałeś jest tam jak widać, tyle że jest to w innej lokalizacji.
To właściwie nie wiem czy mam to zainstalowane w tej wersji 9.0c, czy nie, bo w wersji 9.0 to na pewno raczej.
Narzędzie diagnostyczne DirectX też przecież jednoznacznie to pokazuje.
No dobrze, ale co dalej powinienem tam zrobić, kliknąć na nim dwukrotnie i zainstalować, tak jak jest napisane też w tamtym wątku... ? A potem restart komputera ?
I co dalej ?

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post11 gru 2012, 18:05

No dobrze, ale co dalej powinienem tam zrobić, kliknąć na nim dwukrotnie i zainstalować, tak jak jest napisane też w tamtym wątku... ? A potem restart komputera ?

TAK.
Kodeki mam K-Lite Codec Pack w wersji Full.

Polecam odinstalować te kodeki, przeczyścić komputer programem CCleaner oraz Eusing Free Registry Cleaner
i zainstalować tylko kodeki Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Obrazek

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post13 gru 2012, 15:06

XMan pisze:

TAK.

Rozumiem to, ale ponieważ nie pamiętam już czy wtedy instalowałem z dwukliku na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników plik te biblioteki w wersji 9.0c, a choćby Narzędzie diagnostyczne DirectX wyraźnie pokazuje wersję DirectX 9.0c, to chciałbym się jeszcze upewnić czy tak nie jest.
Ponieważ prawdopodobnie wtedy już to instalowałem, ale chciałbym się utwierdzić. Bo być może nie ma potrzeby ponownie instalować, jeśli on już tam jest.

W tym folderze u mnie \DirectX August 2009 SDK\ widzę tam dwa pliki bibliotek z rozszerzeniem .dll i wiele plików archiwum SFX CAB oraz oczywiście plik DXSETUP.exe.

Czy jest wśród nich zainstalowany już ten plik wersji 9.0c ? Jeśli tak, który dokładnie to jest plik lub pliki ?

• Reklama

Wróć do „Problemy”