Tak jak w temacie, mam problem z formatowaniem karty micro SD. Od pewnego czasu mój telefon (Sony Xperia M) zaczął odmawiać współpracy: nie mogłem nic usunąć, bo po usunięciu pliki powracały (np. zdjęcia czy piosenki); bardzo blokowała mi się aplikacja Muzyka (gdy słuchałem utworu nagle się wyłączał i nie mogłem już słuchać dalej), a gdy włączałem inny utwór to mijały sekundy (jakby działał), ale nie było żadnego dźwięku; i miałem też problem z wyłączaniem telefonu (nie wyłączał się póki nie wyjąłem ręcznie karty micro SD)
Początkowo myślałem,że to wina właśnie telefonu, ale po dokładnych oględzinach stwierdziłem, że to wina karty micro SD (gdy ją wyjąłem to wyżej opisane problemy zniknęły). Myślę, że normalnie to nie byłby to problem, ale bardzo szkoda mi wyrzucać tę kartę, bo ma stosunkowo dużą pojemność (16GB) i mam na niej wiele osobistych plików.
Pomyślałem, że muszę ją sformatować, aby ją naprawić i tu właśnie zaczęły się moje problemy.

Zawsze wybieram opcję "Skanuj i napraw", ale mimo to, po ponownym podłączeniu karty problem wraca.
Aby sformatować kartę wybrałem opcję formatuj i wyskoczył mi komunikat "System Windows nie był w stanie dokończyć formatowania" jak na załączonym obrazku:

Próbowałem rozwiązać ten problem, ale mi się nie udało i dlatego postanowiłem tutaj napisać.
Proszę o pomoc i dziękuję za poradę

P.S.
Zapomniałem napisać wyżej, że próbowałem też sformatować kartę programem DISKPART, ale również nie skutecznie; postępując krok po kroku (jak tutaj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ) po wpisaniu komendy "clean" zobaczyłem komunikat "Program DiskPart napotkał błąd: Błąd danych <CRC>" (nie mam pojęcia co to oznacza)