Problem z kompem, wolno chodzi po zainstalowaniu F-secure
- seba86mu
W ustawieniach zabezpieczeń F-Secure wyłącz na próbę zaporę sieciową (firewall).
- patrolvip2
Kombinowałem nic nie daje... :/
- seba86mu
Odinstaluj pakiet F-Secure Internet Security według powyższych instrukcji i zainstaluj na próbę sam program antywirusowy F-Secure Anti-Virus 2013 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Posiadasz Service Pack 1 ?
Posiadasz Service Pack 1 ?
- patrolvip2
Posiadam WinXP SP3. Z tym że ja mam licencje na Client Security..
- seba86mu
Czy przypadkiem nie masz zainstalowanych jakiś dodatkowy programów zabezpieczających działających w tle, typu antyspyware itp, czy może jakąś odrębną zaporę sieciową ?
- patrolvip2
Właśnie nic nie ma. Może ktoś z Fsecura sie ze mną skontaktuję. Na tą chwilę mam dość. Odświeżę temat po weekendzie. Dziękuję i pozdrawiam 

-
seba86mu pisze:Najpierw odinstaluj F-Secure tym narzędziem => ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/ui ... onTool.zip
Teraz usuń pozostałości po G-Data tym narzędziem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr
Po ponownym uruchomieniu komputera zainstaluj F-Secure.
Jak masz kupioną lickę to faktycznie szkoda. W sumie pierwszy raz się spotkałem, żeby ktoś miał problem z F-Secure.
Spróbuj jeszcze raz tak jak radzi seba86mu , może coś poszło nie tak? Myślę, że mogło coś pozostać w rejestrze, być może po GData.
Jeśli znowu nie będzie ok, to w ostateczności proponuję reinstalację systemu - skoro masz licencję i chcesz ją wykorzystać to warto, bo to dobry produkt.
Sam jestem ciekaw dlaczego tak się dzieje. Daj znać jak sobie radzisz. Na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie!

-
To nie z winy F-Secure, na pewno chodzi o rejestr. Wyczyść wszystko CCleaner, spróbuj naprawić w rejestrze co się da i ponownie instaluj. Nie jest to łatwa sprawa, czasem CCleaner usuwa pliki systemowe, więc nie ma gwarancji, że w ten sposób uda Ci się to rozwiązać...
Sam miałem podobny problem, zrobiłem reinstalację i po kłopocie.
Sam miałem podobny problem, zrobiłem reinstalację i po kłopocie.

- XMan
Nie jest to łatwa sprawa, czasem CCleaner usuwa pliki systemowe, więc nie ma gwarancji, że w ten sposób uda Ci się to rozwiązać...
Pierwsze słyszę a CCleanera mam (zapomniałem) jakieś siedem lub więcej lat

Jak nic nie będziesz dodatkowo zmieniać w opcjach to jest całkowicie bezpieczny, nigdy z nim nie miałem żadnych problemów...
- patrolvip2
Wysłąłem logi do analizy do producenta. Jak coś wyjdzie to napisze w czym był problem:) A poradzi ktoś w razie czego jakiś darmowy antywirus do zastosowań komercyjnych? 

-
- Reklama