Problem z kompem, wolno chodzi po zainstalowaniu F-secure
- patrolvip2
Mam taki problem. Nagle po zainstalowaniu antywirusa F-secure komp zaczął szaleć. Strasznie go muli. Nawet się wyłącza strasznie długo...Nagle przestał działać thunderbird oraz firefox.. dziwne rzeczy. Jakieś rady żeby go usprawnić??
- djarta
- Kontaktowanie:
Problem z kompem
Odinstaluj F-Secure.
-
- patrolvip2
Chciał bym żeby ten fsecure został...Może jakieś narzędzia do optymalizacji ? Coś żeby jakoś odświeżyć kompa 

-
F-Secure i muli? Trochę nie wierzę, bo znam ten program. Muli to Kasperski
A jaką wersję F-Secure masz? Czy przeglądarki wypluwają jakieś komunikaty?

- patrolvip2
No właśnie mnie też to zdziwilo że muli... Firefoxa nie da się nawet otworzyć wyskakuje błąd i zamyka a Internet Explorer nie może się połączyć.. Straciłem połączenie z internetem...Dziwnie...może coś w rejestrze się pokiełbasiło bo powiedziałem żeby wykonała klientka skan CCleanerem rejestru a nie zrobiła kopii...Może przez to?
- seba86mu
Poprzedni antywirus odinstalowany poprawnie ?
Posiadasz samego antywirusa F-Secure czy cały pakiet F-Secure Internet Security ?
Jakiego antywirusa i zaporę sieciową miałeś poprzednio ?
Posiadasz samego antywirusa F-Secure czy cały pakiet F-Secure Internet Security ?
Jakiego antywirusa i zaporę sieciową miałeś poprzednio ?
- patrolvip2
Wcześniej miałem GDatę. Z panelu administratora odinstalowałem składnik GData Client i wydaje mi się że odinstalowało ok. Mam F-secure Client Security który instalowałem bezpośrednio na stacji...Chyba że jakoś inaczej to trzeba odinstalować z Panelu Administratora? Nie mam pojęcia...
- seba86mu
Najpierw odinstaluj F-Secure tym narzędziem => ftp://ftp.f-secure.com/support/tools/ui ... onTool.zip
Teraz usuń pozostałości po G-Data tym narzędziem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr
Po ponownym uruchomieniu komputera zainstaluj F-Secure.
Teraz usuń pozostałości po G-Data tym narzędziem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Uruchom program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Analiza => Uruchom Cleaner
Dokonaj naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników => Skanuj rejestr => Napraw rejestr
Po ponownym uruchomieniu komputera zainstaluj F-Secure.
- patrolvip2
Link do usunięcia pozostałości GDaty nie dział...możesz jeszcze raz? Pozostałości usuwać bezpośrednio na stacji tak?
Programik do naprawy rejestru to najpierw wykonac skan a poźniej Repair registry issues tak?
Programik do naprawy rejestru to najpierw wykonac skan a poźniej Repair registry issues tak?
- seba86mu
patrolvip2 pisze:Link do usunięcia pozostałości GDaty nie dział...możesz jeszcze raz?
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
patrolvip2 pisze:Programik do naprawy rejestru to najpierw wykonac skan a poźniej Repair registry issues tak?
Tak, najpierw skan.
- XMan
Dokładniej wraz ze screenami:
przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- patrolvip2
Ok. O sukcesach będę meldował. Oby to był sukces 
-- 02 lis 2012, 14:48 --
A więc tak. Jeśli odinstaluje Fsecura to jest wszystko ok. Zainstalowałem ponownie i znów mozilla nie działa (wystąpił bląd z aplikacją firefox i zostanie ona zamknięta przepraszamy...) a co najlepsze jak odinstalowałem i sprawdziłem było ok...Jakieś rady?

-- 02 lis 2012, 14:48 --
A więc tak. Jeśli odinstaluje Fsecura to jest wszystko ok. Zainstalowałem ponownie i znów mozilla nie działa (wystąpił bląd z aplikacją firefox i zostanie ona zamknięta przepraszamy...) a co najlepsze jak odinstalowałem i sprawdziłem było ok...Jakieś rady?
- seba86mu
Posiadasz licencję na F-Secure ?
Jeżeli nie, to proponuję wypróbować jakieś alternatywne oprogramowanie. Jest tego mnóstwo na rynku, dlatego nie musisz kurczowo trzymać się programu, który powoduje problemy u Ciebie.
Jeżeli nie, to proponuję wypróbować jakieś alternatywne oprogramowanie. Jest tego mnóstwo na rynku, dlatego nie musisz kurczowo trzymać się programu, który powoduje problemy u Ciebie.
- patrolvip2
Właśnie że kupiłem licencje...I jakoś muszę postarać się rozwiązać ten problem. Kurcze jeszcze nigdy się z takim czymś nie sotkałem :/
-
- Reklama