Problem z ładowaniem niektórych filmów na YouTube

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post15 cze 2013, 22:38

@ cosik_ktosik
Podaję tak profilaktycznie te dane i chciałbym żebyśmy potwierdzili lub wykluczyli przyczynę ze strony mojego komputera.
Płyta to jest 4CoreDual-VSTA ASRock mikroukład VIA PT880 Pro, proc Intel Pentium 4 CPU 3.00GHz, 512 MB RAM, grafika Nvidia GeForce2 MX/MX 400, OS Windows XP Pro SP3 32-bit, łącze ~ 1Mbp/s, co do modelu zasilacza - niestety nie znam. Chyba, że jakoś programowo można by to sprawdzić ?
Co do tego pliku wirtualnego - napisałem już.

A w ogóle tymczasem to sytuacja w YT zdaje się już normalizować...... jak widzę.
W filmach z błędami pasek postępu zaczyna postępować, nie występują już te błędy, chcę w związku z tym zapytać - czy i u was już się też poprawia, pytanie kieruję tutaj np. do kolegi @ LupeR ?

Wtedy mówiłem do innych, nie do pana panie moderatorze. Przecież to u mnie występuje a nie u innych więc co z tego, że podam. Poza tym podobno to bardzo znany problem jak pan sam przecież napisał...
I o żadnym zamknięciu z mojej strony nie ma na razie mowy. :(

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post16 cze 2013, 01:51

manitu pisze:W filmach z błędami pasek postępu zaczyna postępować, nie występują już te błędy, chcę w związku z tym zapytać - czy i u was już się też poprawia, pytanie kieruję tutaj np. do kolegi @ LupeR ?

Dzisiaj tylko z samego YouTube miałem materiał do przeglądnięcia ok.150 filmików z różnych kanałów i na żadnym nie wystąpił błąd.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post16 cze 2013, 12:16

512 MB RAM, grafika Nvidia GeForce2 MX/MX 400

Bardzo mało pamięci, stara karta graficzna :(
Nic dziwnego że masz takie problemy.
Proponuję dołożyć min. 1 GB RAM-u.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 cze 2013, 06:34

Myślę, że faktycznie co do ramu to Masz go u siebie nad wyraz mało, a mało bo system nawet się tam nie mieści. Grafika też by się przydała już lepsza, tą co posiadasz to początek lat 2000.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post17 cze 2013, 14:21

Ja rozumiem, ale z tą pamięcią RAM jak sądzę też nie warto przesadzać, bo system nie adresuje więcej niż mu to jest potrzebne.
Czyli w przypadku - systemu Windows XP Pro jaka to będzie optymalna ilość, czy 1 GB - jak rozumiem, czy więcej ?
Zwiększyć ilość RAM - to na pewno warto i da się zrobić, będę chciał ją zwiększyć bo to na pewno się opłaci tak jak kiedyś zwiększałem już ją bo kiedyś, dawniej miałem 256 MB RAM i wtedy odczułem tę różnicę.

Kartę grafiki mam już starszą to fakt masz rację. A jak z jej sterownikiem, bo kiedyś miałem ten dylemat podczas aktualizacji sterów - czy brać nowszy, czy jednak nie.
Wtedy się dowiedziałem, że skoro działa dobrze np. w większości gier, a chyba tak właśnie jest, nie odnotowuję z tym jak dotąd problemów (ten z YT może być pierwszy), to nie warto go aktualizować. Czy faktycznie ?

Bo ja w ogóle zastanawiam się czy warto to robić, czy wymieniać kartę grafiki i inne rzeczy ? A nie np. zainwestować w całkiem nowy komputer z systemem (Win 7) - wszakże za mniej-więcej rok po wycofaniu wsparcia od MS utrzymywanie tego - bezcelowe ?

Jeszcze chciałbym prosić o radę ws. rozmiaru tego pliku stronicowania, czy jest w tej chwili dobra - jaka ona powinna być ? Zależy mi dość na tym. :)

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 cze 2013, 23:17

Przy 512 MB ramu to minimum daj na 3GB, max na 4GB.

-- Śr, 19 cze 2013, 23:16 --

Czyli w przypadku - systemu Windows XP Pro jaka to będzie optymalna ilość, czy 1 GB - jak rozumiem, czy więcej ?

tak, 1GB to minimum.

Wtedy się dowiedziałem, że skoro działa dobrze np. w większości gier, a chyba tak właśnie jest, nie odnotowuję z tym jak dotąd problemów (ten z YT może być pierwszy), to nie warto go aktualizować. Czy faktycznie ?

Nie warto, żaden sterownik nie jest już pod tą kartę optymalizowany. Lepiej kartę wymienić.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”