cosik_ktosik pisze:Wiesz co, ja mam ostatnio podobny problem z tym, pomaga dopiero przesunięcie filmu trochę wstecz i danie play, wtedy zaczyna buforować.
U mnie jednak i to nie daje efektu. Jak pisałem dzieje się tak już od początku włączenia jakiegoś filmiku. Tzn. ja naciskam
stop, by chwilę poczekać aż się załaduje film, ale on się nie tylko nie ładuje, ale rozdzielczość czyli jakość przeskakuje sama do innej jakby chciała się do czegoś dostosować, dopasować, ale i to nic bo w międzyczasie występuje ww. komunikat błędu.
Obraca się też dość długo ikona
kółka zębatego, a natywna rozdzielczość dajmy na to 360p tak jakby gaśnie, dezaktywuje się i przeskakuje na inną. To dość dziwne i niezwyczajne.
Także przesuwanie suwaka także nic nie daje, bo nic się po prostu nie buforuje, występuje to w dowolnej przeglądarce u mnie: Chrome, FF, Operze czy IE także w trybie HTML5 zamiast Adobe Flash.
Zupełnie nie mam pojęcia co się z tym dzieje, mam przeczucie że pochodzi to ze strony samego YouTube i mam zamiar zgłosić to do tego serwisu. Nie bardzo tylko wiem jak mogę to zrobić ?
Winę łącza czy przeciążenia raczej wykluczam, no przecież nie występuje to we wszystkich materiałach, niektóre z nich odtwarzają się zupełnie dobrze.
Czyli jednak coś musiało się zmienić, bo pamiętam, że u mnie dawniej tego nie było. A na pewno nie na tak znaczącą
skalę.
Dodatkowo jeszcze sprawdziłem w przykładowym filmie na YT z błędem, prawym myszy na oknie odtwarzacza i
Pokaż statystyki lub niekiedy
Stats for nerds i tam są pewne informacje być może istotne, na których się jednak nie bardzo znam.
@ LupeR Sposoby, które podałeś testowałem i rzeczywiście nie skutkują one w tym przypadku.
Konkretnie dla
Chrome wyłączyłem też specjalnie typ wtyczki Shockwave Flash -
PPAPI, bo to czasem podobno pomaga. Jednak też niczego to nie zmieniło.
A BTW, kart staram się używać jak najmniej. Powód ograniczone miejsce w pamięci masowej.
Plik wymiany mam dany na sztywno czyli min i max po 1280 MB dla ogólnej puli RAM 512 MB. Nie za dużo, dobrze, optymalnie ?
@ XManCzy to przeciążenie serwera, hmmm..., nie przypuszczam. Występuje to bowiem pewnych i niektórych filmach, a w innych wcale nie. I to niezależnie od pory dnia - jak sprawdziłem w tym celu specjalnie.
Gdyby tak było, film ładowałby się wolno, ale się ładował. Tutaj mamy chyba jednak coś innego ?
No i to przeciążenie nie może być przecież całodobowe, a tylko okresowe. Tutaj dzieje się tak non-stop.
Także tego bym nie wykluczał, ale dlaczego to zatem działa tak w kratkę ?
Różne rozdzielczości - o tym już pisałem, nie bardzo mogę nawet tego zrobić, bo często bywa że jeszcze zanim zdążę zmienić tę jakość, a już przeskoczy ona na inną. A nawet jeśli ją zmienię, to i tak się zmieni lub przeskoczy, a nic się nie załaduje przy tym.
I tak w koło Wojtek.
No ja w odróżnieniu, dość często korzystam z YT, i przyznam już trochę szlag mnie trafia z powodu tego problemu.
Z serwerów Proxy nie korzystałem, mało o tym wiem. Poza tym musiałbym znać adresy konkretnych serwerów.
Z serwerów Proxy nie zamierzam raczej korzystać, a z tego co wiem byłaby to zmiana dość kosmetyczna.
No chyba, że jest inaczej jednak ?
Włączyłem też z ciekawości ten tryb
HTML5 i jak się okazało również niczego to w tym przypadku niestety nie zmienia.