XMan pisze:Masz sterowniki które obecnie posiadasz ?
Jeżeli nie masz to wyszukaj.

Tak i co dalej... ?
Nie mam tylko instalatora, skąd mógłbym postawić je na nowo.
Natomiast pisałeś też:
2. Usuń ręcznie folder NVIDIA z dysku C.
Nigdzie nie widzę tam tego folderu, a szukałem także wśród ukrytych.
Nowsze wersje masz już podane...

Nie możesz wcześniej zapisać punkt przywracania systemu ?
A móc to mogę, prawda. Zresztą system chyba przed instalacją i deinstalacją sterów sam tworzy te restore pointy?
To wystarczy na to ewentualne przywrócenie ?
Tylko, że także trzeba odinstalować ten nowy, ale miejmy nadzieję że nie.
W takim razie do czego służy funkcja Przywróć sterownik w Device Manager-ze ?
Ceregiele i szukanie dziury w całym
Skądże znowu żadne tam ceregiele, ja się tylko asekuruję, nie wiem czemu może dlatego że ta karta jest bardzo stara ?

Bo w ogóle aktualizowałem już różne stery i tam zwykle się"nadinstalowuje" i jest dobrze, tu jest inaczej trzeba usunąć.
Także na tym forum mi to kiedyś odradzano.
A na czas instalacji osłon rezydentnych antywira, zapory nie muszę wyłączać ?
-- 17 wrz 2013, 22:19 --
Zaktualizowałem w końcu ten sterownik do wersji 93.71, a także potem ponownie DirectX 9.0c.
Zrobiłem to na wyłączonych osłonach Zapory i Antywirusa, oraz po odłączeniu od Internetu.
Po restarcie zmieniłem ponownie ustawienia konfiguracji ekranu rozdzielczości i częstotliwości odświeżania.
Poprzedni sterownik oczywiście odinstalowałem, zrobiłem wcześniej tylko jego kopię w osobnym folderze na wszelki wypadek do przywracania. Punkt przywracania też zakotwiczyłem.
I na razie jest dobrze, ale będę to teraz jeszcze obserwował jak działa.

Jednak na chwilę obecną, bez żadnych dodatkowych zmian widzę, że w tym głównowątkowym problemie z wyświetlaniem grafiki 3D w Google Earth nic się nie zmieniło, wciąż pokazują się te same błędy co wtedy.
W oknie Google Earth widzę nadal coś takiego: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale być może trzeba jeszcze dokonać jakichś bardziej szczegółowych zmian w ustawieniach i konfiguracji Panelu kontrolnego NVIDII (w ogóle Panel NVIDII to jest nowość - pojawił sięw PS oprócz jeszcze NVIDIA nView Desktop Managera): Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w opcji np. Ustawienia 3D ? I tutaj bym prosił jeszcze o porady co i jak ?
O ile wiem ten sterownik ma poprawiać obsługę trybów 3D (m.in. Open GL) ?
Poza tym widzę po instalacji nowego sterownika, że CCleaner w Cleaner po wyszukaniu w Analiza mnóstwo pozycji od C:\NVIDIA\Win2KXP\93.71\(i tutaj są różne nazwy plików) jakoby do usunięcia ?
Czy mogę to spokojnie usunąć ? Pokażę to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Również w polu systemowym widzę cały czas aktywną ikonkę Ustawień NVIDIA. Nie wiem czy ona musi być uruchamiana w tym Autostarcie, czy lepiej to wyłączyć ?
Proszę państwa będzie ktoś wiedział tutaj czy da się coś zrobić lub jak ustawić tak aby Google Earth w tym układzie działało poprawnie ? Bardzo by mi na tym zależało.

Hej, ponieważ chciałbym mieć tutaj pewność bo wciąż jej nie mam - proszę jeszcze bardzo tych z was, którzy znają rzecz o wypowiedź - czy te powyższe objawy wskazują, że moja karta po prostu już nie obsługuje tych trybów trójwymiarowych 3D w Google Earth i w ogóle - krótko ?