Problem ze sterownikiem do karty LAN...
-
Jeśli już dajesz log, to z OTL. HJT to przestarzałe narzędzie, poza tym na Windows 7 nie działa poprawnie (choć ma wyjść nowa wersja).
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- rokko
- Kontaktowanie:
Bulecki, jeżeli podczas diagnostyki nie było BSODów winę nie ponoszą sterowniki, należy to wykluczyć.
Zresetuj TCP/IP, napraw WinSock, skonfiguruj ponownie połączenie z siecią i przetestuj wszystko.
Inne ciekawe narzędzia:
- LSP-Fix
- WinSockFix
- Dial-a-fix
Co do odczytu sygnału, jest dobry jednak dwa nadajniki pracują na tym samym kanale, jeżeli Masz możliwość wybierz inny.
Po zresetowaniu TCP/IP, zainstalowaniu nowych sterowników ja tutaj bym jeszcze przeprowadził testy, wpierw na niezaszyfrowanej sieci, później z włączonym szyfrowaniem i porównał odczyty.
Zresetuj TCP/IP, napraw WinSock, skonfiguruj ponownie połączenie z siecią i przetestuj wszystko.
Kod: Zaznacz cały
http://support.microsoft.com/kb/811259/pl
Inne ciekawe narzędzia:
- LSP-Fix
- WinSockFix
- Dial-a-fix
Co do odczytu sygnału, jest dobry jednak dwa nadajniki pracują na tym samym kanale, jeżeli Masz możliwość wybierz inny.
Po zresetowaniu TCP/IP, zainstalowaniu nowych sterowników ja tutaj bym jeszcze przeprowadził testy, wpierw na niezaszyfrowanej sieci, później z włączonym szyfrowaniem i porównał odczyty.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Ok, więc tak:
LSP fix pokazał No problems found. Z tego poradnika Microsoftu nic nie rozumiem , i wole się nawet za to nie brać bo przy czymś tak skomplikowanym na pewno się pomyle - żaden ze mnie informatyk
Dodam jeszcze, że przy delikatnym poruszeniu anteny karty LAN zmienia się transfer, i trzeba ją dobrze "dostroić". Czasem po ruszaniu anteną kontrolki na karcie przestają się świecić wogóle. To tak na marginesie.
Screen z LSP-fix, prosze powiedzcie które pliki mogę bezpiecznie usunąć:
Log z OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wielkie dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi
LSP fix pokazał No problems found. Z tego poradnika Microsoftu nic nie rozumiem , i wole się nawet za to nie brać bo przy czymś tak skomplikowanym na pewno się pomyle - żaden ze mnie informatyk

Dodam jeszcze, że przy delikatnym poruszeniu anteny karty LAN zmienia się transfer, i trzeba ją dobrze "dostroić". Czasem po ruszaniu anteną kontrolki na karcie przestają się świecić wogóle. To tak na marginesie.
Screen z LSP-fix, prosze powiedzcie które pliki mogę bezpiecznie usunąć:
Log z OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wielkie dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi

-
- Reklama