Problemy z grafiką

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Problemy z grafiką

Post27 kwie 2012, 20:34

8preacher8 pisze:Powiem Ci, że inne gry, w które gram: Battlefield 3 itp. na kablu hdmi działają bez najmniejszych problemów.

Widzisz, czyli praktycznie potwierdza się teza niekompatybilności starszych gier z interfejsem HDMI.

8preacher8 pisze:Tylko taka mała wątpliwość mi się nasuwa, mianowicie Trine 2 to gra dość nowa

Rzeczywiście, z 2011 roku.
Na próbę zmniejsz rozdzielczość ekranu na 1600x900 lub 1280x70 i sprawdź.

Jeżeli w opcjach gier (w menu Start lub w samej grze) masz możliwość uruchomienia gry w starszym trybie DirectX, np. DirectX9 lub DirectX10, to wypróbuj to.

-- 27 kwi 2012 20:33 --

Wypróbuj jeszcze to:
Przejdź do:
Catalyst Control Center => Moje płaskie panele cyfrowe => Obsługa HDTV (płaski panel cyfrowy) => z listy wybierz Dodaj 1080p60 format do menadżera ekranów (NTSC) => Zastosuj
Ekran powinien mrugnąć.

Uruchom grę.

8preacher8

Użytkownik

Problemy z grafiką

Post27 kwie 2012, 20:54

Tylko się nie wściekaj:P Jeśli chodzi o SPORE wystarczyło w opcjach grafiki zmienić rozdziałkę z częstotliwością odświeżania i wszystko gra :P Nadal pozostaje problem z innymi grami których póki co nie miałem okazji sprawdzić :) jak tylko zaopatrzę się w kabelek to sprawdzę TRINE'a 2 i starego Battlefielda i napiszę co i jak. Myślę, że od razu po weekendzie dam znać :) gdybym bardziej ufał poczcie wysłał bym Ci 0,5l :) dzięki wielkie kolego i do usłyszenia! Miłego weekendu

• Reklama

Wróć do „Problemy”