Przenoszę się na nową przeglądarkę!
-
Witam odchodzę od Opery i przenoszę się na 360Browser - ale jest kilka problemów np. nie piszę mi "ó" i kilku innych polskich znaków na Operze działa na 360browser nie działa. Wie ktoś jak to rozwiązać?
- grys
Może gdybyś podał więcej informacji i ew. zrzut ekranu byłoby łatwiej zrozumieć Twój problem, bo np. ja nie bardzo wiem o co chodzi... 

-
Na tym forum pisze "Ó", natomiast na Googlach nie pisze.
- stukot
Może trzeba doinstalować polski słownik? Jak w tamtej przeglądarce działa sprawdzanie pisowni?
Koper, szkoda że porzuciłeś Operę. Skoro przeszedłeś na przeglądarkę opartą na chromium to mógłbyś przetestować Operę bazującą na tym silniku.
W razie problemów z najnowszą Operą, polecam mój temat: oprogramowanie/opera-20-i-importowanie-zakladek-t28895.html .
Sama pozostanę wierna Firefox, ale uwielbiam testować przeróżne przeglądarki...
Koper, szkoda że porzuciłeś Operę. Skoro przeszedłeś na przeglądarkę opartą na chromium to mógłbyś przetestować Operę bazującą na tym silniku.
W razie problemów z najnowszą Operą, polecam mój temat: oprogramowanie/opera-20-i-importowanie-zakladek-t28895.html .
Sama pozostanę wierna Firefox, ale uwielbiam testować przeróżne przeglądarki...
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- grys
stukot pisze:Może trzeba doinstalować polski słownik? Jak w tamtej przeglądarce działa sprawdzanie pisowni?
Hm, jakoś nie idzie w tym amerykańskim wynalazku doinstalować takiego słownika... chyba że przez podmianę pliku z Chrome

Wg mnie do części polskich znaków, których nie da się wprowadzić z klawiatury są przypisane jakieś skróty klawiaturowe w tej przeglądarce lub coś w tym rodzaju. Puki co pozostaje klawiatura w polu wpisywania tekstu, czyli "Narzędzie do wprowadzania tekstu":
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Można korzystać z wyszukiwarki obok paska adresu, bo tam da się wpisać wszystkie polskie litery:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 21:53 przez grys, łącznie zmieniany 1 raz.
- stukot
Koper, jakim cudem udało Ci się ściągnąć tą przeglądarkę? Nie chcę Cię straszyć, ale używam zapory Comodo i ich DNS i one przyblokowały mi pobranie jej instalki. Oprócz tego WOT uznało tamtą stronę za niebezpieczną... Próbowałam ściągnąć to cudo z DP...
Z kolei na ich stronę domową udało mi się wbić: I została uznana za bezpieczną przez WOT, McAfee Site Advisor, oraz Dr.Web Anti- Virus Link Checker.
Jednak jej pobranie znów zostało przyblokowane...
Koper, na wszelki wypadek instalkę tej przeglądarki sprawdź na Virus Total.
Chciałam ją przetestować, ale na razie się z tym wstrzymam...
Edit: mnie z kolei zainteresowała inna przeglądarka, bazująca na chromium, Spark Browser: . Można ją ściągnąć i z Softpedia:
Jednak w ostateczności wolę SlimJet, o której tutaj pisałam: oprogramowanie/nowa-przegladarka-slimjet-oparta-na-chromium-t29619.html
Między tymi dwiema są podobieństwa, ściąganie video z różnych stron i wykonywanie zrzutu całej strony lub wybranego obszaru- z tym drugim SlimJet sobie na razie nie radzi, ale to świeży projekt...
Edit:
SlimJet jest lepsza, jest kompatybilna ze wszystkimi rozszerzeniami do Google Chrome, a Spark Browser tylko z kilkoma, specjalnie do niej dostosowanymi...
Z kolei na ich stronę domową udało mi się wbić:
Kod: Zaznacz cały
http://360safe.com/browser.html
Jednak jej pobranie znów zostało przyblokowane...
Koper, na wszelki wypadek instalkę tej przeglądarki sprawdź na Virus Total.
Chciałam ją przetestować, ale na razie się z tym wstrzymam...
Edit: mnie z kolei zainteresowała inna przeglądarka, bazująca na chromium, Spark Browser:
http://en.browser.baidu.com/
http://www.softpedia.com/get/Internet/Browsers/Spark-Browser.shtml
Jednak w ostateczności wolę SlimJet, o której tutaj pisałam: oprogramowanie/nowa-przegladarka-slimjet-oparta-na-chromium-t29619.html
Między tymi dwiema są podobieństwa, ściąganie video z różnych stron i wykonywanie zrzutu całej strony lub wybranego obszaru- z tym drugim SlimJet sobie na razie nie radzi, ale to świeży projekt...
Edit:
SlimJet jest lepsza, jest kompatybilna ze wszystkimi rozszerzeniami do Google Chrome, a Spark Browser tylko z kilkoma, specjalnie do niej dostosowanymi...
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 22:50 przez stukot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Joanna
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Nie wiem w czym problem ale u mnie polskie znaki chodzą na tej przeglądarce 360 Browser. 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
- stukot
Robiwielki, nie miałeś problemu z jej pobraniem? Sprawdziłeś ją na Virus Total?
Pozdrawiam, Joanna
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ja to pobrałem ze strony to nie wiem czy by umieszczali jak by uważali za plik zarażony.
-- 09 maja 2014, 21:59 --

http://www.dobreprogramy.pl/360-Browser,Program,Windows,53933.html
-- 09 maja 2014, 21:59 --

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Skoro WOT ostrzega to poczytajcie komentarze, może nie chodzi o wirusa a chociażby o jakieś wykradanie danych lub dziwne reklamy.
- stukot
Tym razem udało mi się pobrać tą przeglądarkę, bez żadnych przeszkód, używając stabilnego Firefox i SlimBoat.
Ciekawe, czemu zablokowało pobieranie w Firefox Nightly i Light?
Edit:
Zainstalowałam 360 Browser i bez przeszkód mogę w niej pisać polskie znaki.

Edit:
Zainstalowałam 360 Browser i bez przeszkód mogę w niej pisać polskie znaki.
Pozdrawiam, Joanna
- grys
stukot pisze:Tym razem udało mi się pobrać tą przeglądarkę, bez żadnych przeszkód, używając stabilnego Firefox i SlimBoat.
Pewnie dlatego, że używasz jakichś "podróbek" liska, a nie oficjalnej wersji (żart)

Zrzut z FF 29 z WOT:

==============
stukot pisze:Zainstalowałam 360 Browser i bez przeszkód mogę w niej pisać polskie znaki.
W oknach postów też mogę wpisywać nasze narodowe znaki, ale w już w wyszukiwarce Google.pl nie wszystkie się da (co widać na zrzucie), to ciekawe...

==============
Jeśli chcecie aby w przeglądarce 360 Browser była możliwość sprawdzania pisowni dla naszego języka wystarczy w ukrytej lokalizacji (dotyczy Windows 7, 8) podmienić plik:
en-US-3-0.bdic
C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\360Browser\Browser\Application\Dictionaries\en-US-3-0.bdic
na ten "pl-PL-3-0.bdic" skopiowany z Chrome:
C:\Users\nazwa_użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\Application\Dictionaries\pl-PL-3-0.bdic
oraz zmienić nazwę na taką jaka była w lokalizacji 360 Browser, czyli: en-US-3-0.bdic i mamy działający słownik.

================
Podobnym sposobem można ją spolszczyć, ale nie wszystko poprawnie się wyświetla.

Ostatnio zmieniony 10 maja 2014, 01:47 przez grys, łącznie zmieniany 4 razy.
- stukot
Ok, niestabilne wersje mogą być niedorobione, fakt. Light zła nie jest, jednak nie jest idealna.
Grys, już rozumiem o co Ci chodzi. Nie mogę pisać pewnych liter, np. ń. Ale tylko na google.pl.
Jak wchodzę na Google bez podpowiedzi, to nie mam tego problemu:.

Grys, już rozumiem o co Ci chodzi. Nie mogę pisać pewnych liter, np. ń. Ale tylko na google.pl.
Jak wchodzę na Google bez podpowiedzi, to nie mam tego problemu:
https://www.google.com/webhp?complete=0

Pozdrawiam, Joanna
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Ja też na samym początku nie mogłem wpisywać "ó,ń,ż" itp. a teraz mam po polsku i nie ma problemu z polskimi znakami.

-
Nie pamiętam skąd ją ściągnąłem.
-
- Reklama