Z opisu przeczytałem, że jest możliwość zamontowania dodatkowego wentylatora co uważam za duży plus.
Moje pytanie. Czy dołączona pasta termo przewodząca do chłodzenia w zupełności wystarczy?
Przyspieszający wentylator od karty graficznej. Problem
- Arcadio Morello
- seba86mu
Arcadio Morello pisze:Czy dołączona pasta termo przewodząca do chłodzenia w zupełności wystarczy?
Wystarczy.
Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba kiedyś polecałem Ci zakup pasty Arctic MX-4 na rdzeń karty graficznej, więc jeżeli kupiłeś ją i trochę Ci zostało, to możesz ją wykorzystać.
Jeżeli źle pamiętam, to ta dołączona do coolera pasta wystarczy.
- Arcadio Morello
seba86mu pisze:Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba kiedyś polecałem Ci zakup pasty Arctic MX-4 na rdzeń karty graficznej, więc jeżeli kupiłeś ją i trochę Ci zostało, to możesz ją wykorzystać.
Jeżeli źle pamiętam, to ta dołączona do coolera pasta wystarczy.
Tak. Miałem tą pastę przez chwilę, ale ją odesłałem z powrotem bo wtedy ją kupowałem do chłodzenia AURAS FRIDGE JES988, które niestety nie podeszło do mojej starej karty graficznej...
To mam kupować tą pastę czy nie?
- seba86mu
- Arcadio Morello
Witam,
Zamówiłem sobie SilentiumPC Spartan Pro HE924.
Mam pytanie. Jak zdemontuje moje obecne chłodzenie (zdjęcie poniżej):

wystarczy, że przekręcę te uchwyty w lewo? Czym usunę starą pastę termo-przewodzącą?
Zamówiłem sobie SilentiumPC Spartan Pro HE924.
Mam pytanie. Jak zdemontuje moje obecne chłodzenie (zdjęcie poniżej):
wystarczy, że przekręcę te uchwyty w lewo? Czym usunę starą pastę termo-przewodzącą?

- seba86mu
Arcadio Morello pisze:wystarczy, że przekręcę te uchwyty w lewo? Czym usunę starą pastę termo-przewodzącą?
Przekręcisz cztery kołeczki i ściągniesz cooler.
Nadmiar pasty z procesora usuń chusteczką higieniczną, zaś pozostałości po paście substancją na bazie alkoholu (denaturat, zmywacz do paznokci, woda po goleniu).
Nasącz wacik i wyczyść dokładnie procesor, potem wypoleruj suchym wacikiem.
Nałóż świeżą pastę.
-
- Reklama