Uszkodzona płyta główna?
- Kaen1227
Uszkodzona płyta główna?
Robiwielki, na chwilę, to możesz od sąsiadki pożyczyć szklankę cukru. Wątpię żeby komuś dali na chwilę ze sklepu towar. Musisz go kupić żeby wziąć. Bo jeśli byś wziął, a dał im taki sam jak ty masz tylko uszkodzony, to co?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
He he he, wiem ze nie każdy ma takie znajomości ze jak by trzeba to sobie kup, ale może kto wie, może autor postu ma takie znajomości. I bym raczej pisał na temat a nie zmieniał temat.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Methos
Uszkodzona płyta główna?

Odkręć te 4 śrubki śrubokrętem i przeczyść ten radiator odkurzaczem ( kaen ja po czyszczeniu miałem jak nowy

SPRZĘT:
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
OBUDOWA:SilentiumPC M40 PSU:Corsair CS750M MOBO:Asrock H61 PRO BTC RAM:8 GB DDr3 1333 Mhz(2x4 GB Model:PSD34G13332) GPU:MSI GTX 1050Ti Gaming X SSD:Adata 128Gb(SP920SS) HDD:256GB (WDC WD2500JS-60MHB5) MONITOR:Asus VW221D 22"@60 1680x1050 ->OC 1920x1080
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
No tak jeśli odkurzaczem to nie trzeba odkręcać radiatora, chyba ze taki kurz ze nie zejdzie odkurzaczem to można odkręcić tak jak pisze MKMethosPL i może wodą zajdzie lepiący kurz. Sprawdź i daj nam znacz.
-
Uszkodzona płyta główna?
Ram nie mam od kogo pozyczyc jedynie pozostaje kupno mi nowej, kiedys jak padla mi kosc ramu to byla przerwana jedna sciezka na niej tutaj sie przygladalem i niby wszystko wyglada ok albo najprosciej oddac do sklepu niech ja sprawdza. Przy czyszczeniu i demontazu tez mi raczej nikt nie pomoze musze sam jakos sobie poradzic wlacze youtube moze jakies wskazowki znajde. Problem w tym ze nie pamietam czy jak m i padla kosc ramu to czy mialem obraz czy nie bo to by wszystko wyjasnilo.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
A ty pisałeś ze komputer się włącza i coś jest na monitorze i gaśnie i dalej ciemny ekran ??
- XMan
Uszkodzona płyta główna?
a gdy sie uruchomil po pol godziny to nie dal obrazu na karcie zintegrowanej jest to samo.
Jak to, nie masz wyłączonej zintegrowanej karty graficznej w BIOS-ie
oraz usuniętych po niej sterowników ?
Przeczytaj jak powinno być zrobione:
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
-
Uszkodzona płyta główna?
Koledzy sluchajcie napisze Wam od poczatku co zrobilem jak dostalem kompa. Karte graficzna dolanczana mial w sobie od nowosci wiec caly czas pracowal na niej. Wiec tak dostalem kompa z informacja ze sie nie uruchamia. Podlaczylem go i sie uruchomil tylko bez obrazu system prawdopodobnie startuje bo gdy przeczyscilem wejscie na karte graficzna dolanczana to pojawil sie obraz ale w polowie ladowania systemu zawiesil sie komputer wiec go wylaczylem i probowalem wlaczyc od nowa ale sie nie uruchamial dopiero po pol godzinnym odpoczynku wlaczyl sie ale juz bez obrazu tak jak za pierwszym razem. To wszystko robilem na dolanczanej karcie graficznej ktora byla od nowosci w tym komputerze. Wyjalem ja na sprawdzenie w swoim komputerze po to zeby sprawdzic co jest uszkodzone ale karta graficzna na moim komputerze dziala wporzadku. Nastepnym krokiem bylo to ze wyjalem baterie z plyty glownej komputera uszkodzonego i odczekalem 10 minut zeby bios powrocil do swoich ustawien i po 10 minutach wlozylem baterie ale nie wkladalem karty graficznej dokladanej tylko wlaczylem go na karcie zintegrowanej a obrazu jak nie bylo tak nie ma. Stad moja diagnoza i tytul postu. Mam nadzieje ze teraz juz rozjasnilem bardziej moj problem. Poprostu nie wiem gdzie szukac przyczyny braku obrazu bo nawet jakbym chcial zrobic powyzszy krok ktory podal XMan to nie mam mozliwosci bo bede to robil w ciemno.
-- 04 cze 2015, 10:26 --
Mam nastepny problem z zasilaczem komputera otoz jak wiecie wzialem sie za czyszczenie komputera i przy okazji chcialem wyczyscic zasilacz jak czyscic to czyscic wszystko:) Teraz wzialem sie za jego skladanie i raz ze nie pamietam jak wiatrak byl zamontowany powinien dmuchac na zewnatrz czy do srodka zasilacza? Na jednym ze zdjec dalem kierunek strzalek nie wiem co one oznaczaja a po drugie zasilacz nie daje znaku zycia raczej wszystkie kable sa na swoim miejscu, a jezeli nie startuje to moze on jest sprawca? Co wy o tym sadzicie?
-- 04 cze 2015, 10:26 --
Mam nastepny problem z zasilaczem komputera otoz jak wiecie wzialem sie za czyszczenie komputera i przy okazji chcialem wyczyscic zasilacz jak czyscic to czyscic wszystko:) Teraz wzialem sie za jego skladanie i raz ze nie pamietam jak wiatrak byl zamontowany powinien dmuchac na zewnatrz czy do srodka zasilacza? Na jednym ze zdjec dalem kierunek strzalek nie wiem co one oznaczaja a po drugie zasilacz nie daje znaku zycia raczej wszystkie kable sa na swoim miejscu, a jezeli nie startuje to moze on jest sprawca? Co wy o tym sadzicie?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
- Methos
Uszkodzona płyta główna?
te strzałki pokazują kierunek obrotu i przepływu powietrza wentylator ma być skierowany dolna częścią na zasilacz by dmuchał na niego.... to nie wina ramu procesor się przegrzewa znam ten problem ! Odkręć cztery śrubki i odkurz wentylator i radiator bo tam jest warstwa i powietrze nie dociera jak to nie pomorze to zdejmiesz całkiem chłodzenie i pokażesz fotkę...
SPRZĘT:
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
Fotka na nie jest raczej do niczego niepotrzebna, raczej jak już tak to zgodnie zaleceniami MKMethosPL odkręć wentylator i np. pędzlem malarskim przeczyść radiator. A potem przykręć wentylator na zwoje miejsce.
-
Uszkodzona płyta główna?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników w ten sposob przykrecilem wentylator tak jak doradzil mi robiwielki i tym sposobem strzalka jest skierowana na zasilacz czyli chlodzi zasilacz ale jest problem z zasilaczem nie startuje i chyba musze kupic nowy. Moze zasilacz jest winowajca?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
A to wo gulę się nie włącza czy co ???. Opisz problem 
-- 04 cze 2015, 12:37 --
Bo nie podłączając zasilania do komputera, trzeba połączyć dwie styki.
i powinno chodzić.

-- 04 cze 2015, 12:37 --
Bo nie podłączając zasilania do komputera, trzeba połączyć dwie styki.

-
Uszkodzona płyta główna?
oki dziala poprostu nie polaczylem tych kabelkow w starym zasilaczu tak zrobilem bo dziala mi pod nim radio samochodowe a o tym zapomnialem dzieki za przypomnienie
-- 04 cze 2015, 17:35 --
Udalo mi sie zdjac radiator wraz z wentylatorem z procesora bez uszkkodzen. Podsylam zdjecie
Pytanie jaka paste kupic najlepiej jakas firma i rodzaj bo sa podobno silikonowe to ktora lepsza. Moglbym jutro po pracy ja kupic a jezcze jedno czy ta sama paste do procesora moge wykorzystac w karcie graficznej?
-- 04 cze 2015, 17:35 --
Udalo mi sie zdjac radiator wraz z wentylatorem z procesora bez uszkkodzen. Podsylam zdjecie
Pytanie jaka paste kupic najlepiej jakas firma i rodzaj bo sa podobno silikonowe to ktora lepsza. Moglbym jutro po pracy ja kupic a jezcze jedno czy ta sama paste do procesora moge wykorzystac w karcie graficznej?
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Uszkodzona płyta główna?
Tak, jednocześnie można użycz pasty do procesora jak i karty graficznej.
Ja polecam tą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale to mój wybór.
Ja polecam tą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ale to mój wybór.

-
- Reklama