Zawieszanie się laptopa z Windows 7 Home Premium
-
Witam, jestem nowy na forum i mam następujący problem. Formatowalem w piątek laptopa, wszystko działało pięknie aż do wczoraj. Podczas normalnej pracy na komputerze( Word, Excel) po prostu zfreezowało mi laptopa, jedyną opcją był twardy reset. Kursor myszki się nie ruszał i nic nie szło zrobić. Próbowałem zrobić skan OTLem w trybie awaryjnym i podczas skanowania po jakimś czasie to samo - freeze i koniec działania. Macie jakiś pomysł skąd to się bierze? Problem powstał z nienacka
laptop to Acer Aspire 7540G

- XMan
Restart/restartem ale sprawdź i podaj wszystko:
problemy/podstawowe-czynnosci-ktore-wykonujemy-w-przypadku-bsod-ow-t33746.html
problemy/podstawowe-czynnosci-ktore-wykonujemy-w-przypadku-bsod-ow-t33746.html
-
Można zamknąć, prawdopodobnie to był jakiś wirus, format załatwił sprawę.
- stukot
Alasinho, rozumiem, że za każdym razem jak złapiesz jakąś infekcję, zamiast podać wymagane logi z FRST i ją usunąć, włożywszy w to trochę trudu, będziesz co chwila reinstalował system.
Widocznie nie personalizujesz swojego systemu, oraz nie instalujesz żadnych ulubionych programów i ich nie konfigurujesz, skoro robisz format po formacie.
Aha, jak coś pobierasz z neta, to nie używaj żadnych, tzw. asystentów pobierania, itp., tylko używaj linków bezpośrednich, a niektóre programy pobieraj z ich strony domowej.
Edit: zresztą nie wykluczyłeś problemów sprzętowych. Podanie wymaganych informacji mogłoby wyjaśnić sprawę. Następnym razem nie rób formatu, tylko podaj wymagane dane, a w przypadku podejrzenia infekcji- logi z FRST.
Naprawdę format to nie rozwiązanie.
Widocznie nie personalizujesz swojego systemu, oraz nie instalujesz żadnych ulubionych programów i ich nie konfigurujesz, skoro robisz format po formacie.
Aha, jak coś pobierasz z neta, to nie używaj żadnych, tzw. asystentów pobierania, itp., tylko używaj linków bezpośrednich, a niektóre programy pobieraj z ich strony domowej.
Edit: zresztą nie wykluczyłeś problemów sprzętowych. Podanie wymaganych informacji mogłoby wyjaśnić sprawę. Następnym razem nie rób formatu, tylko podaj wymagane dane, a w przypadku podejrzenia infekcji- logi z FRST.
Naprawdę format to nie rozwiązanie.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Reklama